Haluk Bey, dediklerinize hak veriyorum. Ozellikle bugunlerde birbirine guvenin olmadigi veya zor bulundugu bir ortamda, ustelik yurtdisinda is yapiyorsan, ve hele hele bu millet Araplar ise, akinselcuk beyin dedigi gibi, isin biraz daha zor. Guvenmekten once, onlarin guvenini kazanmak zorundasin. Eskiden oyleydi hakikaten, sattiklari mallarla ilgili yorumun bile sert olsa, darilip kaprislenirlerdi. Simdi onlarda da esneklikler basladi tabiiki. Cunku oncelikle, magazalarinda birebir kendisi calismiyor, ucuz elemanlar calistiriyorlar. Hindistan, banglades, pakistan, filipinli insanlar genelde. Bu insanlarla ticaret dahada zorlasiyor aslinda, cunku kendi isleri ve yeterli maaslari olmadigi icin isi salliyorlar, yavaslatiyorlar vs. Sonuc olarak, bir arapla calismak 5 degil belki 10 avrupali ile calismaktan zor ama istikrar ve para olan bir pazarlari var. Tuttuklari mal ve markalarida korkunc boyutta tanitip, birbirlerine pas gecerek haberdar ediyorlar. Tutmadiklarinida tabiiki.. Uyanik, kurnaz arap cok, ama ben uckagitci vurguncu olanini hic gormedim.
Ne demisler, sen esegini saglam kaziga baglaki, komsunu hirsiz cikarma. Hersey senin alacagin tedbire bagli veya riske. Girecegin riskin boyutunu ve limitini kendin koyarsin.
Websitemi hazirlayan arkadas sagolsun corbaya cevirmis, 4 keredir duzeltilmesi gerekenleri soyledigim halde henuz birsey yapmamislar, o yuzden sitede karisikliktan dolayi ozur diliyorum.
www.alvatan.net
www.alvatantrading.com
Saygilarimla,
Murat Gocmen