Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Maaşlı Çalışırken, Başka Bir İşyerine Ortaklık ?

BaşlatancnqintTarih01/11/2008 17:07:12Yorum6

İlk mesaj
Merhabalar,

Siteyi uzun zamandır takip etmekle birlikte yeni üye oldum. Tüm site takipçilerine selamlar..

Merak ettiğim bir konu hususunda fikrinizi ve bilginizi rica ediyorum.

Ben SSK'lı olarak bir iş yerinde çalışmaktayım. Bununla birlikte ortaklı ya da şahsım adıma da bir şirket kurmak istiyorum.

Böyle bir oluşum olabilir mi? Yasal mevzuatı nedir?
Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Saygılar

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
iş kanunklarına göre ,çalıştığın şirket bunun farkına varırsa tazminatsız işten çıkarabilir,bence hiç deneme,ya çalıştığın yerden çıkıcaksın,işinin başında olucaksın,ya da mevcut işine devam ediceksin,yoksa çok kafan ağrır,ben 3 işi birlikte yürütmeye çalıştım,hem maaşlı çalışıyorum,hem aperatif büfem vardı,hemde textil,dilim sütten yandı yoğurda üfürerek yiyorum,hemde açtığım büfem ana cadde üzeri,5 kahve,2internet cafe arasında kalıyordu ve tektim orda,ama insanlar dürüst değil,benden sana tavsiye,ama yasal prosedürü,açabilirsin,bi sakıncası yok,çalıştığın işyeri tek tehlike

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Bir yerde ssk lı çalışırken bir şirkete ortak olabilirsin ama yetkilisi olamazsın. Çalıştığın yere bunu bildirmen uygun olur. Kanunen bir sakıncası yok. Fakat maaşından kesinti olur ki oranlar son düzenlemelerle biraz daha arttı yanlış bilmiyorsam %20 lere varan bir maaş eksilmen olur. Ortağı olduğun şirkette normalde bağkurlu olman gerekir ama çalıştığın için ssk devam eder ama bunun devlet babaya bildirilmesi ve maaş kesintisine razı olunması gerekir. Eğer bunu kimseye bildirmez ve sonradan haberleri olursa ki mutlaka olur 1 yıl sonra bile, o zaman başın ağrır cezası olur çalıştığın yerin muhasebesi buna bozulabilir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er

Bence kuracağın işletmede başarılı olacağına inanıyorsan hiç birşeye aldırma başla,nasıl olsa işletmen kazanmaya başladığında çalıştığın işyerinin maaşına kalmayacaksın kendi işletmenin başına geçiceksin inanıyorsan başla dostum hemde bir an önce krizden etkilenmem diyorsan bu kriz senin için bir fırsat olabilir korkma yola devam niyetine girmek başarmanın yarısıdır benim düşünceme göre.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Arkadaşlar,
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla, iş yerine haber vermeden bir nane yemek büyük risk.
İş yerine haber verip, bir şirkete ortak olduğunu ama etkin olarak çalışmadığını, sadece hissedar ortak olduğunu söylemek gerek....

Biraz daha araştırıp, net sonuçlar elde etmem gerek.

Sağolun...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
şirkete ortak olduktan sonra bağkurlu sayılırsın. ama faal çalışıyor durumdaysan ve ssk varsa bağkura gerek yok. fakat şirket ortaklığın devam ediyor iken ssk çıkışı alırsan ki başın epey ağrır. ortaklık tarihi ve ssk çıkış tarihi arasında yatan ssk günlerin iptal olur ve şirket ortaklığına başladığın günden itibaren bağkura girişin otomatik kabul edilir bu zaman zarfında prim borçların birikir.anlayacağın eğer yapacaksan kesinlikle ssk çıkışının olmamasına dikkat et. geriye dönük bağkur borcun çıkar
ben beni bırakırsam , sen beni bırakma YaraB

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Bunlara ilaveten, SSK dan cikip Bag Kur 'a kayit yapman gerekecek. Bencede, isinden memnun isen deneme derim, ama ilave is olacaksa, SSK'li olmayan bir guvendiginin uzerine kur islerini.

Ben yeni sirket actim, zorluklarini yeni yasadim, halen yasiyorum. Aslinda sikayetci degilim ama habire kanun duzenlemelri ve degisikliklerini takip bile edemiyorum. Bu is baslibasina ilgi ve zaman istiyor. O yuzden fikrini yeniden degerlendir derim.

Saygilarimla,
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat