Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Milyoncu Açmak Mantıklı Mı?

BaşlatantugiacarTarih21/08/2017 10:05:21Yorum4

İlk mesaj
Üye100 yazı
Merhabalar,

Uzun zamandır iş arıyorum. Fakat şu ana kadar bulamadım ve bulma ümidim de kalması maalesef. Bu sevbeple neler yapabilirim diye düşünürken aklıma milyoncu diye tabir edilen ev ihtiyacı her türlü ürünün satılacağı bir dükkan açabilir miyim diye düşünmeye başladım.

Evimizin altında 100 metrekera ya da biraz üzerinde dükkanımız var. bulunduğumuz cadde ne çok işlek ne de çok sakin orttalama diyebiliriz. hemen yakınarında iki adet kahvehane, market, kuaför, elektrikçi vb. dükkanlar var.

Bu işi yapanlardan tavsiyeler öneriler vermelerini rica ediyorum. Bu kadar büyüklükteki bir dükkan açmak için ne kadar maaliyetimiz olur? bu mağazalarda kar marjı nedir
? Ürünler alınırken ödemeler peşin mi yapılıyor? Ya da bu tarz konularda bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye71 yazı
Diğer konu ve mesajlarına baktım da 2-3 yıldır ne yapsam diye düşünüyorsun. Milyoncu açmak için ne kadar sermeyen varsa o kadar ucuz alırsın. Sağlam bir milyoncu varsa çevrende hiç o işe girme. O kadar çok inceliği var ki. Mesela toptan cam bardak hepsi boy farketmeksizin 1 tl'ye alıyorsun ama satarken boy farkına göre satıyorsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye52 yazı
Arkadaşlar bugüne kadar milyoncuların 1-2 yıl aynı yerde kaldığını görmedim. Adamlar daima bir mahallede piyasayı bitirip başka mahalleye geçiyor. Anlamadım neden ama demekki bir süreden sonra iş yapmıyor.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Üye285 yazı

Bizim mahallede de vardı, ne alırsan 3 TL, işi 6-7 ay çok iyi gitti ne zaman oradan geçsem müşterisi vardı ancak daha sonra müşteri azalmış belkide o bölgede o mallara karşı bir doygunluk oldu bilemem ama adam kapattı iş yerini 1 sene bilemedin 1,5 sene orada durdu, ama daha sonra başka bir bölgede onları gördüm yeni iş yeri açmışlardı. Hayat Yasin arkadaşın dediği gibi aynı bölgede fazla durmuyorlar.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Üye100 yazı
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler biraz daha araştıracağım. Dükkan bize ait olduğu için başka bir yere taşıma gibi bir ihtimal zor o nedenle acele etmemek lazım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er