Merhaba; 11 yıldır kendi işimi yağmaktayım ben de sonradan kendi işime başladım.
Hep maaşlı olarak çalışınca bir çok noktayı yaşa**** tecrübe ediyor insan, çok fazla gerçekçi tavsiye alamıyorsunuz,
zira insanımızın %80'i zaten hayalperest, %70 bilgi sahibi olmadan fikir sahibi sağolsunlar yine de tavsiyede bulunuyorlar :) aslında ben anlamam arkadaş
dese daha çok faydası olacak ya neyse, çok uzatmayalım.
Bu sebepler ile bildiklerimi ve tecrübe ettiklerimi bir çok noktada insanlara acı da gelse söylüyorum ki kendileri tecrübe etmek zorunda kalmasınlar.
Sizin durumunuzda mecburen al-sat tarzı yapacaksınız.
Instagram'da, Facebook'da satış yapıp tatminkar para kazanmak şehir efsanesi (Bakın zor demiyorum tamamen efsane) sosyal medya çok çok iyi reklam,
tanıtım ve bilinilirlik oluşturma, güven verme mecralarıdır ama satış olarak değil, satamaz mısınız? Satarsınız ama 1 ay boyunca edeceğiniz kar 2 günlük
cep harçlığınızdan öteye geçmez. Zaman zaman iyi satışlar yapabilirsiniz ama o iyi dediğimizde maksimum yarım maaştır.
Bu analizden kesinlikle sosyal medya kötüdür fikri çıkartmayın, sosyal medya aksine çok iyi bir tanıtım aracıdır ama tanıtım dışında çok fazla şeş beklememek
gerekir. Zaten etrafınızda incelerseniz sosyal medyadan asıl para kazanan kişilerin bu hayal tacirliği ve şehir efsanesi sayesinde ona buna takipçi, beğeni
satanlar ile benim 500 bin takipçim var sayfamda 50-100 TL'ye reklamını yapayım diyen kişiler. Başka türlü düzenli ve tatminkar bir nakit akışı sağlanabilen kanallar değiller.
Gelelim diğer hususa Bijuterideki kar marjı için istemiş oldukları rakamlar çok astronomik, etmez açıkcası. 3 yılda ancak maliyeti çıkartırsınız bijuteride
çünkü bijuterinin adet birim fiyatları zaten düşük hepsi kar bile olsa günde 100'lerce ürün satmak gerekir. Bana çok mantıklı gelmedi açıkcası.
Nikah şekeri tarzı ürünlerin de bijuteri gibi kar marjı düşük. Ama düğün süslemesi, pasta, kurabiye gibi organizasyona yönelik işlerden iyi kar yapabilirsiniz,
bu konuda ise öncelikli olarak bulunmuş olduğunuz lokasyonda çok iyi bir tanıtım yapmanız (el ilanı, insert, magnet v.s.), bu tanıtımları lokasyon bazında,
sosyal medya ve google reklamları ile desteklemeniz ve organizasyon firmaları ile birebir görüşerek anlaşmalar yapmanız size başarı sağlayabilir.
Al-Sat düşünüyorsanız düşük kar marjlı ve düşük fiyatlı ürünlerde süreklilik arz eden, tükenen ve sürekli alınması zorunlu olanları tercih edin.
Ya da yüksek fiyatlı satılan süreklilik arz etmeyen ama günde 1-2 tane de satsanız sizi kurtaracak ürünleri tercih edin.
Bütün bu bilgilerin dışında bulunduğunuz yeriniz merkezde ise maksimum 8-12 bin yatırım ile aylık 3-6 bin net kar edebileceğiniz bir bayilik teklifimiz de olabilir.