Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Teknik Servisi

BaşlatanTodolaTarih31/07/2017 11:37:48Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Herkese merhaba,

Bilgisayar teknikeriyim. Bilgisayar Teknik Servisi açmayı düşünüyorum.Teknik servis hizmetinin yanında web yazılım hizmetide vermeyi düşünüyorum. Ancak bazı şüphelerim var. Yaşadığım turizm beldesi 3500 sabit nüfusu var ve sezonda yazlıkçılar ile beraber 13.000 civarına yükseliyor. Ayrıca birkaç maden şirketide var. Başka bilgisayar hizmetleri konusunda çalışan işletmede yok.

Bu koşullara göre değerlendirildiğinde sizce yeterli kazanç elde edebilir miyim? Ayrıca bayiliklerde almayı düşünüyorum, bu konuda bana rehberlik anlamında tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum.

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye7 yazı
Kardeşim bende bilgisayar teknikeriyim kendi işyerim var. Bizim işte para var yok değil ama alnının terini hakkını alabilirsen para kazanabilirsin. Eş dost tanıdığa güvenerek dükkan açma eline sağlık deyip geçiştirmeye çalışırlar.Dükkanın konumunu iyi seç ayak üstü bir yer olsun. 3500 nufus çok az ama yaz aylarında iyi paralar kazanabilirsen kış ayında zorlanmassın. Bir tavsiyem daha olacak Web tasarım yerine güvenlik kamerası işine yoğunlaşırsan daha fazla para kazanabilirsin.
Ne kadar yaşadığın değil nasıl yaşadığın önemlidir.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye69 yazı
Bilgisayar tamiri yerine cep telefonu tamirini öğrenebilirseniz ki artık cep telefonlarıda bilgisayar sayılırlar kazancınız çok daha iyi olur. GSM sektöründeyim, piyasada cep telefonu tamiri yapan personel bulmak nerdeyse imkansız. Bu alanda yoğunlaşırsanız kazancınız çok daha iyi olur. Mağaza bile açmadan evinizde yada küçük bir ofiste gsm bayiileriyle anlaşarak onlara gelen cihazları tamir etseniz bile yeter. Bir evde en fazla bir bilgisayar var ama en az bir evde üç telefon var. Bilgisayar tamiriyle uğraşan arkadaşlarımın iki yakası bir araya gelmedi en azından ben öyle gözlemledim. İstanbulda olmama rağmen. Sağlıcakla kalın..
Doğruluktan Şaşma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye71 yazı

ferhattayfun'a katılıyorum. Bu iş öldü artık. Komşunun zehir gibi oğlu diye bi kavram var. 2001 den beri ticari olarak bu işle ilgileniyorum hayrını görmedim.Formatı herkez atıyor hemde dvd den değil flash bellekten. Yedek parça ise senin toptancıdan alamayacağın fiyatta internette. Neden ? Çünkü büyük firmalar fason kullanıcı adları ile "bak bilgisayarcılar da bu fiyat bizde bu fiyat" diyor. Yani bilgisayarcıları kötüleyip kendi kazanıyor. Haram zıkkım olsun bu yazıyı okuyan ithalatçı oemci varsa.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye5 yazı
el-cin: freelance olarak iş yapan arkadaşlar var, bende yaptım aynı şekilde. Söylediğiniz gibi emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Konu merkezi bir yer düşünüyorum, gerçi kiralar çok arttı burada ama bakalım, yaz sezonunun başında açmayı düşünüyorum. En azından maliyetin büyük kısmını hareketli olunan zamanda hallediyim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

ferhattayfun: cep telefonu konusunda hiç tecrübem olmadı. Fikir temelde güzel yalnız deneyim kazanmama gerekiyor. Bu durum için açıkcası zamanım yok çünkü şuan bir şirkette tam zamanlı olarak çalışıyorum.

ege10ege: hocam tereddütlerim bahsettiğiniz konular, gerçekten içim daralıyor bu konular aklıma gelince/görünce. Bizim meslekte ele ayağa düştü. Yanlış bilmiyorsam belgesi olmayanda açabiliyordu bu işletmeleri.

Herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bilgisayar-Bili?im