Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ankara Bayan Giyim Butik Ve Kosgeb

BaşlatanbahadirhanTarih29/07/2017 15:50:08Yorum1

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhaba,

Eşim bayan butik mağazası açmayı planlıyor.

Ankara'da ikamet ediyoruz. Ben devlet memuru olduğum için ona ancak dışarıdan destek verebileceğim. Öncelikle KOSGEB'den yardım almayı düşünüyoruz, bunun için girişimcilik eğitimleri varmış ona katılacak haftaya. (Hem teknik konularla ilgili bilgi almak hem de kadınlara yönelik faizsiz kredi ve hibe imkanlarındna yararlanmak için.)

Bu süreçteki gelişmeleri de sizlerle buradan paylaşıyor olacağız. Ancak öncelikle sizden tavsiyeler almak istiyoruz.

*Nelere dikkat edilmeli ?
*Ne kadar sermaye ile yola çıkılmalı ?
*Ankara'da hangi semtte butik açılmalı ?
*Ankara'da nerelerden bayan giyim ürünleri tedarik edilebilir ? (Özellikle kapalılara yönelik sosyal medyada ve gençler tarafından ilgi görebilecek şık modellerden bahsediyorum.)

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Yeni Üye69 yazı
Bahadır Bey;
Kosgebe katılmakla çok doğru karar vermişsiniz. elli bin lira hibe kredi veriyor. İki bin lira açılış masrafları için, kalan 48 bin lirayıda kira ve demirbaş alımı için veriyor. Fakat aldığınız demirbaşların % 60 oranında ödüyor. Kosgebe güvenerek asla iş yapmayın, oradan gelecek olan parayı piyangodan çıkmış gibi düşünün. Çünkü o paralar genelde çok geç veriliyor. Ama orada edindiğiniz bilgiler ömür boyu menfaatinize olacak. Ne kadar sermayeyle yola çıkılması ucu açık bir soru onun kararını siz vereceksiniz. Tavsiyem bir yıl hiç geliriniz olmadan o mağazayı ayakta tutabilecek nakitiniz kenarda durmalıdır. Yeni mağaza yeni bebek gibidir, dokuz ay sonra kendini belli eder. Hedef kitlenizi düşünmüşsünüz bu diğer doğru bir karar tutucu kesmin nerede fazla olduğunu biliyorsunuzdur ( İstanbulda Fatih Semti ) ona göre yer bakınız. Fakat ne kadar çok çeşit olursa müşteri çekme şansınız artar. Size tavsiyem mutlaka bayan ayakkabı ve çanta bulundurun ek olarak hamile kıyafetleride koyabilirsiniz insanlar fazla seçenek bulamıyor hamile kıyafetlerinde. Toptancılardan konsinye ürün alabilirsiniz. Sermayeniz yüksekse kendinizi sadece tesettür kıyafetiyle sınırlamayınız.
Doğruluktan Şaşma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im