Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
süt ve et besiciliği yapmak ciddi bir şekilde yapmak tabiki sermaye ister bunu oluşturursam veya sağlam birini bulsam bunu yaparım aynı zamanda AB hibe yardımlarından da yararlanmak ve bunları da devreye sokarak bu iş olabilir diye düşünüyorum
Bugün Baykal 1kg süt karşılığında 1 kg yem alınamadığından, şu anda hayvancılığın zor durumda olduğundan damızlıkların kesilmeye başlandığından bahsetti.
Bunları yazarken amacım kesinlikle siyaset değil. Yeri gelmişken yazıyım dedim.
Arkadaşlar hayvancılığı öyle basit hayvan besleme eylemi olarak görmeyin. Çok riskli bir iştir. Birden zengin etmez ama birden batırır. Bilmiyorsanız bilen insanları yanınıza alın. Ayrıca kooperatifler kredi veriyorlar. Çiftliğin olacak içinide biraz doldurdun mu 25 milyara kadar düşük faizli kredi alabilirsin.
AB fonlarına gelince onu hesaba katmasan iyi olur. Ya olmazsa!
Yaş olarak 21 yaşında olmama rağmen bu işle uğraşmayı düşünenlerden birisiyim.İleriye dönük güzel bir yatırım olarak düşünüyorum.Yem olarak yonca, fiğ , saman, kepek gibi şeyleri yem olarak vermeyi düşünüyorm.Gebze tarafında bir yerde planlıyorum bu işi... Bu iş için yani başlangıc sınıfı için ne kadar bir sermaye gerekir.Buzağalarla başlarım diyorum.Sizin fikirleriniz ne yöndedir.Yanlış bir yer varmıdır...
Eğer yan gelir olarak başlayayım sonra büyütürüm diyorsan buzağa ile başlama derim. Bu ile başlamak uzun vade için geçerli olur ve sermaye istediği gibi işletme masrafıda sana yük olabilir. Bence hem sağıcılık hemde et hayvancılığı yap. Örneğin 3 sağılık bakarken yanında 5 adette buzağa bakabilirsin. Böylece süt gelirinden buzağaların bakımını karşılayabilirsin.
( Ayrıca kooperatifler gebe hayvan alımı yaparlar. Bunu da yapanlar var. Piyasadan uygun mal toplarsın. Onları gebeleştirip çok bekletmeden elinden çıkarırsın. )
Böylece buzağaların satışından sağladığın gelirle sağıcılık yapabilir, o hayvanlardan doğacak buzağalarla maliyeti düşürür karını yükseltirsin.
Arkadaşlar ciddi bir sermayeniz yoksa bu işe girecekler en az 5 yıl gelişmesi için çalışacaklardır. İyi bir iş çıkarırsanız 5 yılın sonunda çok paralar kazanabilirsiniz.
Başlangıç sermayesi söylemek doğru olmaz. Sen 5 binle başlarsın, diğeri 15 binle başlar. Tam karar verirsin geliştirmek üzere düşük sermaye ile başlarsın. Hemen başlamak içinde sabırsızlanmayın bir araştırın. Görün ne var ne yok, piyasa nasıl. Başka yerlerdeki piyasaları bir gezin. görün.
Ama büyük başın aksine, küçük baş çiftlikleri sürekli çoğalıyor. Galiba iş küçükbaşta.
Çabuk üreyebilir olması insanları küçük baş hayvancılığa itiyor. Yılda 3 defaya varan doğurma oranı ile sermayeniz katlanabiliyor. Bakım masraflarıda en az düzeye çekebiliyorsun. Çiftliği şehir dışında uygun bir bölümde kurarsan yaz aylarında hayvanları otlatarak masrafları sıfırlatabilirsin.
sayın awschare bu işi kocaeli kandıra yada tekirdağ çerkez de yapmayı düşünüyorum, şuanda fzibilite araştırması yapıyorum,kendim devlet memuruyum tain istedin buralara cıkarsa sorun olmayacak cıkmazsa memurluğu bıracağım. Fakat işin cok ciddi ğiderleri var mesela yem yemi mutlaka bu işi yapanların üretmesi lazım yoksa ayakta kalmak pek mümkün değil.
sayın awschare bu işi kocaeli kandıra yada tekirdağ çerkez de yapmayı düşünüyorum, şuanda fzibilite araştırması yapıyorum,kendim devlet memuruyum tain istedin buralara cıkarsa sorun olmayacak cıkmazsa memurluğu bıracağım. Fakat işin cok ciddi ğiderleri var mesela yem yemi mutlaka bu işi yapanların üretmesi lazım yoksa ayakta kalmak pek mümkün değil.
çok teşekkür ederim değerli fikirleriniz için, ilerisi için bir iş tutunma çabasındayım... sizin işinizde bu yönde olsa gerek.... bu işe hemen atılmayacağım...babam bu işleri çok iyi biliyor aslında, hem onunda oyalanabileceği bir uğraş oluşturmak istiyorum... ve bu işin ilerisi güzel olduguna inanıyorum çeşitlendirerek...
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz