Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Merhabalar,
Bir aileyi geçindirecek kadar ege taraflarından verimli bir zeytin tarlası almayı düşünüyorum.Az çok bilgi sahibi oldum ama tam anlamıyla işin içinde değilim.Şuan için bu işi tek başıma yapıcam. Bizzat zeytin üreticiliği yapan kişiler varsa benim gibi merak edenlerde bilgilenmiş olur.
Kaç dönüm arazi almamız lazım bu işi yapabilmek için? Zeytin üretimi için gelir gider durumları nedir?(ilaçlama,toplama ele geçen net para vs) Bu süreç nasıl işliyor zeytin hasatına kadar yapılan işler hakkında bilgi veren olursa çok iyi olur.
Bakımı çok zor bir ağaç türü değildir fakat elbette emek ve ilgi ister. Hasat dönemi dışında çok aşırı yorulmayacaksınızdır. Geçim konusunda beklentinz nedir bilmiyorum ama bir agaç değişkenlik göstermekle birlikte ortalamada 20 kg yakın zeytin verebilir. Elbette ağacın verimi; yaşına, bulunduğu yöreye mevkiye ve türüne göre değişir. Zeytinyağı olarak değerlendirecekseniz topladıktan sonra vakit kaybetmeden işlenmesi ve sıkımı gereklidir. Geçen zaman ürünün kalitesini azaltır. Benim önerim verimli bir bölge seçmeniz zeytinde gemlik önde iken zaytinyağında Balıkesir ve aşağı daki bölgeleri hedefleyebilirsiniz. Ailenizin yaşam şartlarına göre bölge seçmenizde fayda var. En az 10 dönüm ile başlayabilirsiniz elbette daha fazlası zaman ve emek demektir. Uygun fiyatlara köy bölgelerinden arazi almanız mümkün. Diğer detayları konunun uzmanı arkadaşlar cevaplarlar sanırım.
Bir fikre mi ihtiyacın var? Veya başarılı olmak ve değer görmek istiyorsan görüşelim.
Aydın civarında zeytincilikle uğraşmak istiyorum. Bir miktar kendim yetiştirmek ve bir miktarda alıp satmak istiyorum. Üretimi butik tarzda ve olabildiğince organik yaparak en iyi kalite zeytin veya zeytin yağını hedefliyorum. Sanıyorum ancak bu yolla bu işten maksimum değer elde edilebilir. Bende sayın kesson gibi geçimimi bu yolla sağlamak ve tamamen bu işle meşgul olmak istiyorum. Şu sıralar bolca konu hakkında okuyorum ama bir ay içinde ege bölgesinde bir keşif gezisine çıkacağız. Hedefimiz aydın ili ama kesin bir kararımızda yok henüz. Bu konuda benim gibi araştırma ayapan vaya bu işi bizzat yapan arkadaşlardan fikir ve yorumlarını alabilirsek sevinirim.
zeytin tarlası önermem hocam bende 16 dönüm var fakat 9 dönümü veriem yatkın yılda 13 ile 16 kez ilaçlama gerekiyor buda uğraş zaman makineler alman gerekiyor bence boş tarla alıp beklemen yatırım olarak
Sayın kesson; zeytincilik çok güzel ve kazançlı bir iştir hasat güzel olursa öyleki yaprağından budanan dalına kadar para kazandırır. yaprakları yem olarak dalları odun olarak bulunduğunuz mevki de müşteri bulabilirseniz satabilirsiniz. bir ağaç yılda bir hasat verir ve ağaç dalları budandıkça gürleşir. topğını mevsimsel gübrelemen lazım, zeytin yağı fabrikalarına satabilirsin alımları 1 - 2- 3- 4 - 5 -6 no iler sınıflandırırlar 4 5 6 nolar buyuk ve iri demektir ve satışı daha çok ve kârlıdır. kimsenin söylemediği birşey daha paylaşacağım, eğer olurda uğraşırsan toprak çekmesi dediğimiz bir durumla karşılacak ve 1/2 hafta çok yorgun ve her yanın ağrıyor uyanacaksın ama geçicek bir durumdur. çünkü topra sürekli doşımda olan vucud enercinizi çekere daha yorgun ve bitkin yapacak sizi ama alışınca geçiyor. bu güzel için cilvesi diyelim :) sağlıcakla kalın
Yazıyı gönderen - uludağ_16 Sayın kesson; zeytincilik çok güzel ve kazançlı bir iştir hasat güzel olursa öyleki yaprağından budanan dalına kadar para kazandırır. yaprakları yem olarak dalları odun olarak bulunduğunuz mevki de müşteri bulabilirseniz satabilirsiniz. bir ağaç yılda bir hasat verir ve ağaç dalları budandıkça gürleşir. topğını mevsimsel gübrelemen lazım, zeytin yağı fabrikalarına satabilirsin alımları 1 - 2- 3- 4 - 5 -6 no iler sınıflandırırlar 4 5 6 nolar buyuk ve iri demektir ve satışı daha çok ve kârlıdır. kimsenin söylemediği birşey daha paylaşacağım, eğer olurda uğraşırsan toprak çekmesi dediğimiz bir durumla karşılacak ve 1/2 hafta çok yorgun ve her yanın ağrıyor uyanacaksın ama geçicek bir durumdur. çünkü topra sürekli doşımda olan vucud enercinizi çekere daha yorgun ve bitkin yapacak sizi ama alışınca geçiyor. bu güzel için cilvesi diyelim :) sağlıcakla kalın
Sayın uludağ, siz zeytincilik yapıyormusunuz.Toptancilarla nasıl anlaşıyorsunuz veya ürünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
Alıntı 1 bölüm
Bedava peynir, fare kapanında olur..mir ahşap design&deco
Herkese merhaba, 30 yaşındayım ve yaklaşık 6 ay önce Ayvalık'ta küçük bir zeytinlik aldım. Bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum, çevremde zeytincilikle uğraşan kişiler var , yani yetiştirme ile ilgili yeterince bilgim var.Benim burada sormak istediğim çıkan zeytinyağını kendi markam altında yurtiçi ve yurtdışına satış yapmak. Zeytinyağına marka nasıl alabilirim? İhracat ile ilgili nerelere başvurmalıyım ve bu bana ne kadar maliyet getirir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
aydın da zeytinlik almak isterseniz tel numaram 0 546 791 90 94 arayabilirsiniz 19500 metrekare ve 5000 metrekare 2 adet zeytinlik arazi satılık durumda. düşündüğünüz projeyi uygulayabilirsiniz
Saygıdeğer arkadaşım merhaba , benim kayınpeder bu işi yapıyor , tek başına çok zor 7 yıl önce tarlalar bedavaydı şimdi gemlik tarafında 150 bin , ege de makul fiyatlar var ama ilacı budaması gübresi bilmem nesi alacağın ürünün getrisi 4 ***ürüsü 3 olur , bende çok uğraştım ama ne iş yaparsan yap 3 kişiden az bir ekip kuramıyorsan çok çok zor ve attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmiyor. Hevesini kırmak moral bozan biri olmak istemem ama ülkede gerçekler bu.
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz