Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Merhabalar,
25 çalışanlı bir tekstil atölyemiz var ihracat yapmak istiyoruz fakat nasıl bağlantı buluruz satış yapabileceğimiz şirketlere nasıl ulaşırız karşılık güven nasıl sağlanır bu konularda bana fikirler verebilirseniz çok sevinirim. Birde en büyük sorunumuz sermaye. Diyelim ki işi bağladık 50-100 bin liralık sipariş alsak şu anda bu kadar malı karşılayabilecek güçte değiliz. bir de işin dolandırılma kazık yeme gibi riskleri var, karşı taraf ile ödemenin yarısı peşin siparişle birlikte almak gibi çalışılabilir mi mesela? karşı taraf bize güvenir mi? gibi sorularım var yardımlarınızı beklerim arkadaşlar, bu sitede çok deneyimli arkadaşlar var şimdiden çok tşkler.
sayın gista, kaygılarınızda haklısınız.tekstil ihracatta oldukça sıkıntılı bir sektör ancak pazar gerçekten büyük.karşı tarafla çalışmanız dış pazarda müşteri ile anlaşmanıza bağlı.iç pazarda da müşterilerimin karşılaştığı sorunlar genelde ödemelerin taksitli ve ertelemeli olmasıdır.konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz mesaj atabilirsiniz. ATAPEK DIŞ TİC.DAN.LTD.Şİ.
Ben anlayamıyorum sizi. 50.000 tl'lik sermaye bulamıyorsunuz ama ihracata kalkıyorsunuz. Bence fasona yönelin,daha karlı çıkarsınız. Kolay değil ihracat ithalat yapmak. Proseduru çok. Sermaye lazım ve güçlü kadro lazım. Tavsiyem en iyisi fason üretim yapmanız. 50.000 koyamıyorsunuz,batarsınız.
Yazıyı gönderen - Enesis Beklenen yapamazsınızcı gelmiş, hoşgelmiş. Birde fasona yönel demiş fasonde kar marjları yerlerde fason yaptıranlar maliyeti imalatçıdan iyi biliyo hamallık etmemek için fason yaptırıyor.
Gayette 5-10-20bin rakamlarıyla başlar ihracat yaparsınız . Vazgeçmeyin.
Fason en akıllıca olanıdır.Yapması gereken iş aldığı adamdan daha kısa sürede işi tamamlaması gerekir.Maliyeti tutturursa o prosesten işveren firmaya göre daha çok kazanır.Ama aklıma takılan arkadaşın ödemeyi alamama dolandırılma vs gibi kaygıları var.Eğer bir sorun yaşayacaksa yurtdışındaki müşteriden daha çok çekinmesi gerekmiyormu zaten.
Referans bağlamı1 alıntı›
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
25 calisani olan bir atolyenin mutlaka belli bir ticari hacmi vardir diye dusunuyorum.. kendinizi kucuk gorurseniz basarili olma ihtimaliniz de o kadar kuculur. Urettiginiz urunlerle alakali bilgi verebilirmisiniz? Ben yurtdisinda perakende bayanlar uzeri magaza isletiyorum.. olasi bir toptan dusuncem de var.. belki de ilerde paslasabiliriz. Ozelden yazabilirsiniz. Iyi calismalar
Saygilarimla
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz