Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Avrupa'da yaşayan yurttaşlar;
baklava veya lokum ithal ettiniz mi? odediginiz vergiler ve masraflariniz neler? bu isle ilgili genel gorusleriniz neler?
Avrupa Birligi'nin gumruk tarife cetvelini inceliyorum, gumruk vergisi olmamasina ragmen sekerli urunlerde icerigine gore cesitli vergiler var. Bu konuda bilgi almak isterim, nasil hesaplaniyor son masraflar?
lnan bende merak edıyorum ama yerınde uretmek daha mantıklı gıbı ayrıca taze urun lojıstık ve cesıt gıbı konular var mesela kuru baklava uzun yola daha dayanır dıyorlar
Almanyada hele NRW bölgesinde sadece baklava toptanticiligi yapip almanyanin her yerine dagitan firmalar varken onlara almanya disindan rakip olmaniz cok zor kagit kürek isleri ve yol maliyetinide göze alirsak Almanyada bence en büyük eksik türk firinlari bence bunlara yönelik francheise gibi bayilikler dagitarak kazanabilirsiniz.Almanyada nasil döner mc donals ve burger kinge kafa tutuyorsa backerei yani firincilik-pastahanede yapilirsa cok büyük kazanclar elde edilebilir
kebapcilar almanyadan almakta baklavalarini fakat gayet igrencler, asiri sekerli ve serbetliler. italyan damak tadina uymaz bu sekilde, anca biz yiyiyoruz.
Hocam Almanyada gayet Kaliteli Baklava üreten Firmalar var Kebapcilarda satilanlarla karistirmayasin onlar ucuza kacmak icin dandik yerlerden aliyorlar Avrupada bircok yerde Baklava yedim benim Favorim Köln Merkezli üretim yapan Gaziantep Damla Baklavalari Almanyada Subeleri var fiyat anlaminda ucuz degiller ama verdigim her kurusa degiyor Istanbulda bulunan Seyyidoglu Baklavalarida Avrupada satiliyor Türkiyeden gönderiyorlar onlarda iyidir. Lokum konusuna gelince Avrupada Türkiyede artik pek Lokum Ithal edilmiyor Almanya merkezli Baktat ve Sebahat gibi Firmalar kaliteli ürünler üretiyorlar onlarla irtibata gec.
Lokum da , Baklava da lokal uretildiginde lezzetli olan gidalar. Ya da yasadiginiz bolgenin hava sartlarini sezonuna gore ureticiyle paylasarak ortalama bir urun uretirse tutar. Yoksa baklavalar hamur , Lokumlar sekerlemeden bozma olur.
Pardus Food 10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg 93300 Aubervilliers/ France
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz