Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Merhaba arkadaslar
Bangladeshe bir is makinasi icin yatirim yapmak istiyorum. Ancak buradan (türkiyeden) Bangladeshe para göndermenin o kadarda kolay olmadigini farkettim. Bankamdan yaptigim, Yurt disi döviz havalesi, iki gün sonra iptal edildi. Iptal nedeni ise cok komik. Bankanin müdürünün dedigine göre bu paranin islami teroristlere gitme ihtimali oldugu icin havale iptal edilmis.
Bangladesh ile is yapanlarin basina acaba böyle bir olay geldimi ??
hocam izmir alsancakta kuveyt turk bankasindan moneygram servisini kullanirsaniz size daha hesapli gelecektir. western union bildiginiz gibi hem sizden alirken kurdan keser, hem havale ucreti keser hem de odemeyi yaparken karsi taraftan tekrar kurdan keser. hic kullanmanizi tavsiye etmem
Bangladesh bu konuda en sıkıntılı ülkelerden bir tanesidir.Bu yüzden Bangladesh işadamları bile ağırlıklı olarak Dubay ve Malezya bankaları uzerinden işlem yaparlar.Ticari işlemlerde LC önceliklidir ve Bangladesh hukumeti de buna onem verir.Normal para transferlerinde basagrısı yuksek ve burokrası ( bahsettiginiz durum da dahil ) cok fazla.
Kucuk tutarlarda western veya money gram kullanabilirsiniz.Yanlis hatırlamıyorsam Thomas Cook da vardı ben Hindistan icin kullanmıstım.
Bu arada makineyi Bangladeshten mi alıyorsunuz tam anlayamadım konuyu.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.
durum kisaca söyle: uzun zamandir tanidigim bangladesh li bir arkadas ile beraber Dhaka da bir dikis atölyesi acmak istiyoruz. simdilik 10 tane makine ile baslayacagiz, ben kendim bu islerden hic anlamadigim icin bana ancak para yatirmak kaliyor. Bangladesh li arkadasin Dhaka da cevresi cok saglam, böyle olmamis olsa bu ise girmem.
Makinalar su an bizim icin rezerve edilmis sekilde, paranin gelmesini bekliyorlar. bu arada... yazis seklindende anlasilacagi gibi, Yerlesim yerim Almanya.
daka ve silet sehirlerinde akrabalarim yasiyor, bizler de ingiltereden para cikariyoruz bangladese ama sizin gibi degil. siz mal aldiginizi belirtiyorsunuz ama parayi gonderirken ne fatura odediginiz belli ne de is yaptiginiz. daha da profesyonel davranirsaniz bu tur problemleriniz olmaz. uc ay once kendi toptancimiz icin aldigimiz deniz urunleri icin 300 bin sterlinin hemen ustunde bir odeme yaptik, gayet de sikintisiz bir transfer oldu. ama exportservice arkadasimizin dedigi gibi kucuk miktarlardaki paralari anca moneygram ve wester union ile gonderebilirsinizi oteki turlu hem yasamis oldugunuz sikintiyi yasarsiniz hem de cok fazla para kaybedersiniz.
Merhaba arkadaslar, makineler alindi, firma calismaya basladi ve az cok kazanmayada basladik.
Ama yine ayni problem :-) Parayi bu seferde almanya yada türkiyedeki bankama göndertemiyorum. Ayni gönderirken yasadigimiz problemleri yasiyoruz. Para gönderiliyor va 2-3 gün sonra bloke edilip tekrar arkadasin hesabina geliyor. Bu arada... gelecek olan paranin miktari, her 2 ayda bir, assagi yukari 2500 euro. Ama yukarida bir arkadisin yazdigi gibi, benim oradaki firmaya ortak oldugum kagit üzeri görünmüyor ve onun icin bangladesh devleti parayi bloke ediyormus. Westernunion`u maaliyeti cok oldugu icin su an kullanmak istemedigimiz icin, WesternUnion üzerindende bu miktar bloke edilirmi bilmiyorum. Su ana kadar arkadas her 2-3 ayda bir ailesi burada oldugu icin kendi geliyor ve parayi elden aliyordum. Ama 2-3 ayda bir gelmek cok pahaliya geldigi icin artik her 5-6 ayda bir gelecegini söylüyor. Bangladeshden cikarken cepte 5000 dolardan fazla getirilemezmis, yani sonucta paranin hepsini alabilme imkanim yakinda yok olacak.
Size birkac sorum olacak tekrar... Ben Bangladeshde kendi adima banka hesabi acabilirmiyim ?? acmak icin herhangi bir sirkete ortak olmam yada orda ikamet etme sarti varmi ?? yada sizin bana tavsiye edebileceginiz yollar varmi ???
Tesekkürler
Selamlar
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz