Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Merhaba,
Satın aldığım kişinin borcundan dolayı almış olduğum mülk icra ihalesiyle satılacak. Adamın borcu 85000,icra nın biçtiği değer 70.000. 42.000 den ihale açılacak,banka burda ihale ye girip hem yükseltme hemde kendisi satın alabilir mi? Uzun laflar yazmayın lütfen,geyik muhabbet de olmasın.Tecrubeleri olan var ise yazsın yeter. Süreç saten sıkıntılı,birde burda abuk sabuk şeyler okuyup can çıkmayalım lütfen.
sizin bu işlem için; Banka icra açık arttırmasına kendisi girmez.Şöyle ki: 70.000-TL muhammen bedel üzerinde ilk açık arttırmada %60 yani 42.000-TL üzerinden açık arttırmaya çıkar.bu fiyatın üzerinde alıcı çıkması durumunda,ilgili gayrımenkulun satışı tescillenir.
satılan bu rakam, bankaya borçlu olan şahıs yada tüzel kişinin borcundan düşülür.Eğer borç krşılamaz ise varsa kefillere,diğer teminatlara ve borçluya gidilir...
Banka alacağına mahsuben , hem açık arttırmaya girer hemde ihale kızışırsa alacağı miktara kadar arttırır.ihale kendisine kalırsa kendisi satın alır.
Zaten bankanın alacağı ile satışlan gayrimenkul arasında 15.000 lira fark var. bunun içinde ek icra talimatı alarak.tekrardan aynı dosya üzerinden alacağını takip eder.Eğer ihaleye girip siz almak istiyorsanız, ihale ilanını okuyun. tellaliye bedeli , satış günü itibarı ile bankanın net alacağı miktarı ve satış bedelinin kdv sinin ne kadar olduğunu icra müdürüne sorun. Yani 70.000 ni basar alırım gibi bir düşünceniz varsa, bu masraflarda GENELDE alıcıya aittir ve satış ilanında belirtilmiştir.
Tellaliye ücretini satış ilanında hangi tarafın ödenmesi gerektiği belirtiyorsa o taraf öder.Bu belirtilmiyorsa zaten temel ihalenin feshi sebebidir. ve dava açılması durumunda yapılan ihale mahkeme tarafından feshedilir.
Size bir bilgi bankalar şube ve genel müdürlükleri dışında mülk satın alamazlar. Ellerinde teminattan kalan mülkleri de yanlış hatırlamıyorsam 2 sene idi yani 2 senede ellerinden çıkarmaları lazım. O ihaleye girmeleri bile yasal değil.
Refik bey banka alacaklı ise ihaleye alacağına mahsuben girmesi neden yasal olmuyormuş. Hangi yasanın hangi maddesi bunu yasaklıyor. ? Bununla alaklı bildiğiniz bir kanun maddesi varsa, kanunun adını ve madde numarasını yazarmısınız. ?
Banka gayrimenkulu alır, ister eğitim merkezi,ister ardiye-depo yapar. Arsa şeklindeyse isterse portföyünde tutar. İster peşin , ister vadeli olarak satar. Önüne engel bildiğim kadarıyla bir yasa veya emsal uygulamada yok .
Bankacılık kanunu madde 57 ye göre özkaynaklarının yüzde 50'sini aşan ve alacaklarından dolayı edinmek zorunda kaldıkları gayrimenkulleri 5 yıl içinde elden çıkartmak zorunda. Eğer banka sermaye arttırımına giderek %50 limitinin altında kalırsa , zaman aşımı süreside kesiliyor.
Bir çok bankanın artık gayrimenkul satışında emlakçıları bile sollamış durumda..
Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.
Banka ihaleye girip almaz yada rakamı arttırmak gibi bir şeyde yapmaz.. Konuyu şöyle düşünün banka sizsiniz..Alacağınız var 85 bin tl..45 bin tlye satılmasına neden izin verirsiniz,ya baska bır care olmayacak alacaktan umıdı kesmıs olacaksınız ne kurtarırsam kardır dıye bakacaksınız yada bakacaksınız elınızdekı temınatta gıdıyor satısa ıtıraz edıp alacagı kurtarmadıgı ıcın yenıden satıs ısteyeceksınız..
Size tek ve yegane tavsıyem bu sıkıntılarınıza sakın ha sakın burada cevap aramayın ve bır avukat ıle gorusun..200-250 tl danısma ucretını odersın en kotu ıhtımalle gıdersın danısırsın.. Bu konuların sakası olmaz..yukarıda bende yaptım ancak malesefkı bızım turk mılletınde avukattan doktordan baska bısı cıkmaz..basın agrır herkes bır tavsıye verır tespıt yapar hukukı bır ısın olur herkes avukat gıbı bısıler onerır bısıler yazar..
O yuzden kesınlıkle ve kesınlıkle avukata durumunuzu net bır sekılde anlatıp haklarınızı ogrenın..gerekırse banka ıle gorusup anlasmaya calısın..
... ... ...
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz