Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Sevgili arkadaslar tabiki herkes gibi is yapmakla ilgili birseyler arayisi icindeyim:
Bulundugum yer itibari ile ( France Morbihan ) buradaki Turk toplumunun buyuk bir et alma zorlugunun oldugunu gordum. Mesele su tabiki buradaki Turkler etleri magazalardan almiyorlar durum malum eti gayri muslum kestigi icin.
Bu durumda ilk aklima gelen bi sekilde helal kesilmis et tegmin etmek ve Turklere veya diger Musluman kesime satmak bu konuda bir iki fikrim var fakat kesin bi netice alamadim. Diger bir sorunda KURBAN bayrami zamani kimse dogru durust bir yerden bisey bulamiyor kurbanlik olarak. Nedeni ise Fransizlar hayvanlarin (koyunlarin) kuyruklarini kesiyorlar temizlik acisindan tabi bu durumda hayvan kurban edilemiyor cunku bi tarafi eksik oluyor.
Bu konuda bir fikri olan arkadaslar varsa lutfen paylasalim simdiden fikirleriniz icin cok tesekkur ediyorum.
Eğer maddi gücünüz varsa bir müslüman kasap bulup bulunduğunuz bölgeden temin ettiğiniz büyükbaş hayvanları ona kestirip parçalatın ve küçük bir kasap açıp bunları satın. Zaten sizden başka bu işi yapan yoksa orada bütün müslümanlar etide sizden alacaklardır.
kardeşim zaten sen heşşeyi söylemişsin...bize söylenecekpek bişey kalmamış...ama şunları yazayım 1- ön önemli araştırma konusu demografik yapı...yapacağın yatırımı kaldıracak musluman sayısı ve bu kişilerin islami duyarlılıkları...tr'nin % 96 sı musluman ama çook çok az kişi helal haram ayrımı yapıyor. 2- canlı hayvanı nereden temin edeceksin...islami usul olması için mutlaka canlı hayvan alman gerekıyor. 3- yeterli serfikaları alabilecek misin...gıda konusunda artık bir çok ülkede çok sıkı denetimler var. fr' yi bilmiyorum ama sizin için bir yeterlilik belgesi istenebilir ve 5-6 gibi bir kursa gitmeniz gerekebilir.
gerisi zaten tamamen maddi güce, doğru lokasyona ve pazarlama stratejisine kalmış birşey. başarılar...
Sevgli IGITUR soyledigin arastirmayi yapacak herhangi bi onerin varmi mesela bulundugum sehirde 90 ila 100 arasi Turk aile bulunuyor 50 km civarimda ise 400 ila 500 aile bulunuyor bunlarin cogu et ihtiyaclarini tek olan bir mezbahane den temin edebiliyorlar ( kesimleri arap bir musluman yapiyor ) aldiklari et genelde yarim dana falan oluyor 50-60 kg bir kismida koylerden koyun kuzu ne bulabilirlerse ve evdeki derin dondurucuda saklanip tuketiliyor bunun arastirmasini nasil yapmaliyim bu durumda prakande satis durumu biraz az olur gibi geliyor bana.
Canli hayvan konusu o kadar onemli degil cunku onu herhangi bi mezbahaneden alabiliriz onemli olan hayvanlari nasil nerede kestirebilirim. Maliyeti ne olur bunun icin bir bilgim yok.
arkadaşlar burda geleceğin iş kadı olmaya hazır bır ınsan var istersenız yardımcı olun kendı işimi yapmak istıyorum ama hangı şekilde nerden başlıyacağımı bılmıyorum yardımcı olursanız
sevgili auray; seni yanlış yönlendirmek istemem...fr'nin şartlarını bilmiyorum...tr'de kasaplık yapan bir arkadaşım var...anlattığına göre canlı hayvan alıp bunu kesip sattığında % 70-80 arası kar sağlıyor. ayda 3 ton civarında et satıyor...oldukça güzel ve karlı bir işi var... müslüman ailelere nasıl ulaşırsın valla bu epey zor bir soru...tüm ailelere gerek anketle gerekse cami gibi dernek gibi yerler varsa kesinlikle oralarda her zaman bulunarak kendini tanıtmalısın...nasıl yaparsın bilmiyorum ama mutlaka siparişleri eve teslim yapman gerekir bence...sırf et almak için 40-50 km yolu pek az kimse göze alır... bak aklıma şimdi geldi...yazacağım fikir üzerinde biraz beyin fırtınası yap...gezici kasap kurabilir misin...başta birazz sermaye fazla tutar ama kira gibi bir derdin olmaz...ucuz yollu bir araç otobus tarzı birşey bulup onu dizayn ettirirsen buzdolapları. dondurucular. reyonlar falan belki cazip bir yatırım olabilir...avrupada kahve satan bazı araçlar görmüştüm bu tarz...düşünmek lazım...
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz