Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
İyi günler.
Yaptığım araştırmalara göre piyasada bir çok, tüm ülke çapında büyüyememiş, güzel ürünleri olan kozmetik firmaları var. Bir kaç üreticiden numunelik ürünler alsam, yaşadığım yerdeki orta halli kozmetikçilere, kuaförlere, eczanalere bu promosyon ürünleri ücretsiz bıraksam, mümkün olduğu kadar çok yere ulaşsam, daha sonra ürünleri beğenenlerden sipariş alıp satışı sonlandırsam nasıl olur? Müşterilerle iyi ilişkiler kurup sürekli yeni ürünlerle karşılarına çıksam? Bu şekilde bir iş modeli yürüyebilir mi sizce?
Tabiki tutabilir. Yapmak istediğiniz şey bölge distribütörlüğü gibi bir şey oluyor zaten. Fakat satış kanalını iyi belirlemelisiniz. Çünkü eczane, kuaför ve parfümeri (büyük kozmetikçi) kanalları birbirinden çok farklıdır. Bunlardan sadece bir tanesine odaklanmanızı tavsiye ederim
BUGUNE KADAR İŞ YOGUNLUGUNDAN DOLAYI BOLGESEL PAZARLAMA VE SEHIR BAZLI PAZARLAMA FAALIYETLERINE INMEK NASIP OLMADI..TOPTAN DAGITIM YAPILDIGI TAKDIRDE ORTALAMA KAR MARJI 25%-35% ARASINDA..
detay bılgı almak ıstersenız;
0 216 593 23 60 no lu telden melek hanım ile kontak kurabılırsınız
Eczanelere girmek için aslında ecza depolarıyla anlaşmanız gerekir yani direk eczaneye girmeniz kolay değildir. depolarda yüksek miktarlarda alım yapacaklardır sizden almak yerine direk üreticiden almayı tercih ederler. üretici olmadığınız içinde pazarlık gücünüz çok az olacaktır. kuaför kanalını bende çok iyi bilmiyorum ama bayan kuaförlerine uygun bir formatla (mesela belli ürünlerden oluşan standlar oluşturulabilir. ) kuaförlerde girerseniz burdan para kazanırsınız benim gözümde. birde parfümeri kanalı dediğiniz alan bu alanda toplasanız 10 tane parfümeri zinciri yoktur. eğer parfümeri seçerseniz daha küçük bir ya da bir kaç mağazalık parfümerilerle çalışmak daha avantajlı olur. üçüncü bir seçenekte internet kanalı benim gözümde en az riskli olan alan bu. bence bu kanalıda bir değerlendirin derim.
Bilgi sahibi arkadaşlara konu hakkında bir sorum var:
Eczaneler, kozmetikçiler vs. toptan mal alacakları için nakit çalışmazlar diye düşünüyorum. İlk etapta sipariş usülü çalışılarak çok sermaye gerekmeyecek gibi gözükmesine rağmen, eğer piyasa nakit çalışmıyorsa zorluk çekilebilir diye düşünüyorum,ne dersiniz?
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz