Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Paylaşmaya Hazır Olduğum Bir Projem Var.

BaşlatansidartaYayınlandıYorum4

İlk mesaj
BAĞLAMBağlamı değerlendir

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yazar ve içeriğin bağlamını görünür kılar.

Yazarsidarta
Topluluk katkısı4 katkı
Profil alanıEczacı
Profil konumuBursa, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Arkadaşlar;

Türkiyenin ekonomisinin çok önemli bir dilimine sahip olabilecek ama uygulanması zamana ve emeğe bağlı bir projem var. Bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Günümüzde bir çok insan projesini saklıyor. Ama ben uygulayamadıktan sonra saklamanın ne anlamı var ki.

Önce www.solgar.com.tr adresini bir inceleyin. Bu ürünler tıbbi bitkilerin karışımlarından elde edilmiş tedavi destekli ürünlerdir. Ruhsatları da Tarım Bakanlığınca verilir.

Türkiye'de 11000 çeşit tıbbi bitki dağda bayırda kendiliğinden yetişir. Biz bu bitkiler içinden 5-10 tanesini seçip kültürünü yapmalıyız. Yani kendiliğinden yetişen bu bitkileri biz kendimiz yetiştirmeliyiz.

Mesela Marianum Silibum (Meryemana Dikeni).. Bu bitkinin tohumları karaciğer takviyesi olarak kullanıllır. Muntazam olarak her gün çorbasına salatasına bu tohumlardan ekleyip yiyen kişiler zehirli mantar yeseler bile zehirlenmezler. (Ben Eczacıyım. Bu nedenle bilgilerim bilimseldir. Kulaktan dolma değildir) Bu bitki arabayla geçtiğiniz yollarda egzoz dumanlarının altında dahi yetişiyor. Bu bitkinin 15 kadar varyasyonu vardır. Burada önemli olan tıbbi özellik taşıyan varyasyonu diğerlerinden ayırt etmektir.
Özetle arkadaşlar. Bu bitkiler arazi sahibi çiftçilerle işbirliği yaparak yetiştirilmeli. Tedavide kullanılacak olan bölümleri (Tohum, yaprak, kök vs.) ayrılıp kurutulmalı ve sonra ya bitki olarak satılmalı ya da tablet ve/veya kapsül haline getirilerek piyasaya sunulmalı.
Dünya artık bitkisel drogları kullanıyor. Solgar, Nefa, GNC ve daha yüzlerce firma bu ürünleri üretiyor ve üzerine basıp geçtiğimiz bitkilerden ürettikleri bu ürünleri Türkiye'ye 40 dolardan başlayan abartılı fiyalarla satıyorlar.
Bu projeyi uygulamak isteyen arkadaşlarla bildiklerimi paylaşabilirim. Yalnız bu iş akademik düzeyde gerçekleşebilir. Yani üniversitelerle işbirliği yapmak zorundayız.
İşte böyle. Büyük düşünenler için..
Sidarta
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı
Sidarta

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Eczacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 193Profil alanı TicaretProfil konumu Rize, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Güzel bir proje, gönülden destekliyorum, gönülden diyorum çünkü şuan için verebileceğimiz tek destek bu!

Bu alanda inanılmaz bir zenginliğe sahibiz ve malesef bu zenginliğinde farkında değiliz, farkında olanlar da somut olarak önemli bir çalışma içinde değil.

Bir dönem yakından inceledim ve takibimi yaptim, nerdeyse inanılmayacak derecede zengin bitki çeşidine sahip olduğumuzu ve sadece "ot" olarak bildiğimiz ve hiç dikkatimizi çekmeyen binlercesi bile bir çok tedavi için kullanılıyor olması, bu alandaki bilgi eksikliğinin nederece acınacak bir durumda olduğumuzu fark ettirdi.

Belki bu konumuz dışı bir şey;

Bir dönem yine fidanlama üzerine bir çalışma yaptım. Bildiğimiz sarı çam. Kozalağın içindeki tohumları toprağa ektiğinizde aynı yıl topraktan çıkmaya başlıyor ve 50 cm boya ulaşıncaya kadar 3-4 yıl yerine göre 5 yıl geçiyor. sonrasında daha hılı bir büyüme sağlıyor.

Daha sonra ilk beş yılı kısaltma yönünde bir çalışma yaptım. Oldukca basit bir uygulama ile bu 5 yılı kazandık. Dohundan yetiştirmeye çalıştığımız fıdanın direk çam ağacının dalarından 50 cm ucunu toprağa çeşitli tekniklerle dikerek büyümesini sağlamaya çalıştım; sonuç olumlu.

Bu uygulama bir çok ağaç çeşidi için mümkün fakat çam için söz konusu değilmiş. Yampış olduğum araştırma bunun mümkün olduğunu gösterdi.

Bu ve buna benzer alanlarda bir çok uygulama yapılabilir elbette ki...






Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 169Profil alanı Kamu sektörüProfil konumu Yalova, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Sayın SİDARTA projenizi ve fikirlerinizi canı gönülden bende destekliyorum.Gerçekten önemli bir konuya değinmişsiniz umarım başarılı olursunuz,ben daha önceki bir yazımda,sizin projenizle benzelik taşıyan bir konuya değinmiştim.Benim fikrim ise şuydu;tamamen doğal olan çeşitli bitkilerden macun tarzı ürünler üretmek ayrıca bu bitkilerin su ve yağlarını değerlendirmek.Bir örnek verecek olursak bir yakınımın prostatı var,almış olduğu bitkisel bir macun kullanmakta ve çok faydasını gördüğünü söylemekte, aslında bu konular daha detaylı görüşülmeli ve fikir alış verişinde bulunulmalı yüzeysel olarak değinmek yeterli olmuyor düşüncesindeyim.....tüm arkadaşlara saygılar.......

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Kamu sektörü
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 21Profil alanı Elektrik / ElektronikProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →


Sayın sidarta projeniz sonuna kadar destekleyeceğim bir proje Ş. urfa da ailemin 600 dönüm köyümüzün ise 10 000 dönüm civarında çok verimli arazisi var. Bu arazinin 50 dönümlük kısmında kaba inşaatı bitmiş çiftlik binaları ve 2 ev var. Bu sene sera kurmayı düşünüyorum; tıbbi bitkiler uzun süredir ilgi alanımda,Harran üniversitesinin kampusu köyümüze 3 Km mesafede.Çeşitli branşlarda görüştügüm prof. ve ögretim görevlisi arkadaşlarım var. Bölge için ayrılmış bir sürü teşvik ve kredilerde var. Projenizi geliştirmek için irtibatta kalalım lütfen. E-mail adresim mfsarac@hotmail.com Tlf 0533 436 85 95
mehmet f. saraç

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yazar bağlamı

Bu bilgiler doğruluk puanı değildir; yanıtı değerlendirirken yazarın topluluk bağlamını görünür kılar.

Topluluk katkısı 130Profil alanı OtomotivProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Profil bağlamını gör →
Tebrikler güzel fikir ama büyük organizasyon ister, yerli bir iki firmanın bu işe girdiklerini biliyorum ama imaj eksikleri var ama geleceği olan bir sektör.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet