Aynı Anda 10 İşe Nasıl Yetişilir? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Aynı Anda 10 İşe Nasıl Yetişilir?


dt_turan
Girişimci Editör

Toplam 544 yazı
12/06/2009 :  09:06:49 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Yöneticilerin cevap vermesi gereken bir soru: Aynı anda 10 işe birden nasıl yetişilir? İlk iş hemen yapılması gerekeni yarına kalabilecekten ayırmak. Durup bir düşünün bakalım: Siz, bunu becerebiliyor musunuz? İşleri birer birer ele alırsanız, peşpeşe 10 iş devirmek kolay. Ama önem ve aciliyet sırasına nasıl koyacaksınız? İşte marifet burada.

Ama bazen, günlük işlerin, koşuşturmacanın, toplantıların, telefonların, e-postaların arasında insanın kafası karışabiliyor. Bir yöneticinin dediği gibi ‘İnsan bazen, yapması için maaş aldığı işe vakit ayıramadığı hissine kapılıyor.’ Yani sıra "asıl işinize" bir türlü gelmiyor.

Gereksizleri ayıklayıp, önemli ve acil olana odaklanamıyorsunuz. Bir insan kaynakları uzmanının dediği gibi, iş arkadaşlarınızı ‘Yönetici vasıflarını değil, kendi işlerini iyi yaptıkları için yükselterek yönetici koltuğuna oturtuyorsunuz.’ Öyle olunca da, önceliklerini yönetici gözüyle değil, eski (operasyonel) alışkanlıklarına göre belirliyorlar. Astlarının işlerini de "yanlış gözlükle" planlıyorlar. Bu da işleri aksatıyor. Peki, ne yapmak gerek? Yönetim görevine gelenlere uzmanlıklarıyla helalleşmeleri gerektiğini anlatmak, yetki vermeyi, insan çalıştırmayı öğretmek gerek. Yani üst yönetimin, yeni yöneticiyi görevlerine odaklanmaya yönlendirmesi gerek.

Ama bir danışmanın dediği gibi ‘Bir sorun daha var. Siz insanlara acil olanı seçip önce ona odaklanması gerektiğini öğretiyorsunuz. Ama günümüzde herşey öncelikli hale geldi. Demek ki öncelik diye bir şey kalmadı.’ Artık marifet hepsi birbirinden öncelikli işler içinde "en öncelikli" olanı bulup çıkarmak. Sıraya koymak. Mesela? Mesela her müşteri tek tek önemlidir. Ama cironuzun yüzde 10’unu teşkil eden müşteri kapıyı vurup gitmek üzereyse, dikkatinizi çok acele bu yöne çevirmenizde fayda var demektir.

Önceliklerinizi Belirlemek İçin 10 Altın Kural
Öncelikleri, ikinci sırada gelen işlerden nasıl ayıracağız: Görevinizin sizden ne beklediğini ve ne emrettiğini iyi tanımlamalısınız. Bu konuda bir sorun yaşıyorsanız, üstlerinizin kapısını çalın ve yardım isteyin. Size temel hedeflerinizi göstersinler. Zamanı ve gücü sınırlı olan yöneticinin ilk işi, önceliklerini hedefleriyle tutarlı hale getirmektir.

İş bölümü Nasıl Olmalı?
Öncelikleri belirlediniz mi, sıra bunları kimin yerine getireceğine gelir. Hangilerini sizin, bizzat yapmanız gerek? Hangilerini yardımcılarınıza aktarabilirsiniz? Bu arada acil ve önemli olmayan ama gözden kaçmaması gereken işlere de dikkat etmelisiniz. (Kolay mı yönetici olmak?) Son olarak da, "sembolik" görevleri (konferanslar, kokteyller vs) yok saymamalısınız.

Süratle İşe Girişmek
Öncelikleri belirlemek ve sıralamak yetmez, zamanında yerine getirmek için derhal harekete geçmelisiniz. Ve tek tek her birinin hakkını vermelisiniz.

Planlama, Bilanço, Bilgilendirme
Haftanın başında (yahut günün sabahı) yapılacak işleri, örneğin müşterilerinizle olan randevularınızı "getirebileceği sonuçlara göre" bir gözden geçirip, yalnızca zaman sırasına değil, önem sırasına da koyun. Sonra hafta sonu (ya da akşam) yapılan işlerin bir bilançosunu çıkarın. Tekrarlamamak gereken hataları tespit edin.

Hiperaktif Olmak Her Zaman Çare Değildir
Bir sorun çıktığında üstüne atlamak genelde işi yüzünüze gözünüze bulaştırmak için birebirdir. Telaş yapmayın, soğukkanlılıkla durumu inceleyin, elinizdeki işi bırakmaya gerek var mı, karar verin.

Hayır Demeyi Bilmek
Kendinizi (vaktinizi, enerjinizi) korumayı bilin. Aksi takdirde bir işten diğerine atlar durursunuz. Ama niye hayır dediğinizi de açıklayın. Eğer işinizi bölen üst yöneticinizse, ona sorumluluklarını nezaketle hatırlatın (herkes kendi işini yapmalı), bir karar vermesini söyleyin. Öncelikleri belirlesin ve sürekli değiştirmesin.

Herşeyi Ben Yapayım Telaşına Kapılmayın
Bütün gücü elimde tutayım, herkes bana mahkum olsun telaşına kapılmayın. İmtiyazlarınızdan fedakarlık etmeyi, bazı iş ve yetkileri devretmeyi öğrenin. Önceliklerinize odaklanmaya çalışın.

Detaylara Dikkat
‘Benim işim değil/benim yetkim dahilinde değil / benim üstüme vazife değil / şimdi sırası değil’ dediğiniz kimi detaylar, işi batırabilir. Bir köprüyü bazen bir somun ayakta tutar. O somunu gözden kaçırmamak da sürekli dikkat ister.

Az Eziyetle Çok İş
Asgari gayret (zaman, imkan ve enerji) harca**** en iyi neticeyi alacak işi önce yapan "öncelikleri en iyi yöneten" yöneticidir. Bunu unutmayın!

Dinlenmeyi de Bilin
Lee Iacocca’nın sözüdür; "Adam gibi tatil yapmayı bilmeyen yöneticiyi stratejik bir göreve asla getirmem!" der. Tabii, çok önemli bir gelişme olduğunda ‘Bana ne, ben izindeyim’ deme lüksünüz yok. Ama bunu bir alışkanlık haline getirmeyin.

Uzmanlar 4 tip faaliyet olduğunu söylüyor:

* Acil ve önemli işler (Önce bunlarla ilgilenmek gerekir),

* Acil ama önemsiz işler,

* Önemli ama acelesi olmayan işler,

* Acelesi olmayan önemsiz işler.

Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için derlenmiştir.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
mystone
Üye

Toplam 152 yazı
12/06/2009 :  21:05:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Yazılar için tesekkurler.
http://www.tasarrufuzmani.com Z.Berrin
Üç şey fesat ve yıkım sebebidir:
1-Helalden kazanmama.
2-İstenilen ve doğru yere harcamama.
3-Yasaklanan yerlere harcamadır

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
13/06/2009 :  00:25:00 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Burada bir işe ait 10 ayrı kaleme nasıl yetişiriz anlatılıyor. Peki 3 ayrı işe ait bir çok farklı kaleme nasıl yetişlilir ? Bu konuda da bir tüyo var mı ?
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
kumm
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
03/07/2009 :  23:47:38  Alıntı


Merhaba Sayın Selçuk
inanın bir ara birbirinden alkasız 20 kalem iş takip etme başarısını gösterdim:)
sözde şartları iyileştireceğiz..bu 20 kalemden biri olumlu sona ulaşsaydı gam yemeyecektim:))
sorunun değil,çözümün parçası olmak

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
04/07/2009 :  00:05:33  Alıntı
Değerli arkadaşlar bana biri askerde 26 yaşında bu sözü söyledi kulağıma küpe yaptım.BEN EŞEĞİM DİYENE SEMER VURAN ÇOK ÇIKAR.....Saygılar...

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
kumm
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
08/07/2009 :  00:28:09  Alıntı
Sayın Mettin
bazı eşeklerde semeri bir süre taşımaya razı olurlar..hedefleri vardır
Ama zamanı gelince semeri atmayı yada bir başkasına teslim etmeyide bilen çıkar arada:)
sorunun değil,çözümün parçası olmak

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
14/07/2009 :  00:57:40  Alıntı
Sayın kum bir laf daha var ama eşek her zaman e.......Lafım meclis den dışarı.. As olan verimliliktir,ne kadar yorulduğunuzun ne kadar çalıştığınızın hiç bir önemi yok,SAYISIZ BAŞARI ÖDÜLÜ ALMIŞ BİRİ OLARAK, O SEMERİ ÇOK TAŞIMIŞ BİRİ OLARAK,ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM , DİYELİM BAR ŞEFİSİNİZ 17 ELEMANINIZ VAR,İŞLER TIKIR TIKIR GİDİYO ŞİMDİ SİZCE BU 17 KİŞİ İYİMİDİR,HAYIR ORDAN 4 İŞ MANYAĞI VARDIR ÇIKARIN O ADAMLARI ,BAR GÖÇER SERVİS AKSAR,PEKİ BU ADAMLAR DİĞER ARKADAŞLARINDAN DAHA MI ÇOK PARA KAZANIR YOK, BELKİ CÜZİ BİR MİKTAR, O YÜZDEN BİZ BU 4 ADAMIN DEĞERİNİ BİLDİĞİMİZDE İŞTE SIRTINIZ YERE GELMEZ, AMA TECRÜBEM SADECE LAFLA PEYNİR EKMEK OLMUYOR DİYOR,ARGE,ŞU KURS, BU EĞİTİM BOŞ BENCE,HANİ REKLAMDAKİ GİBİ ASFALTI AĞLATACAK ADAM LAZIM BİZE..

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
kumm
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
14/07/2009 :  23:18:33  Alıntı
Merhaba Sayın Mettin,
tabiiki ekip işinde bunlar çok önemli şeyler.zaten hep birkaçkişi çıkar işi taşıyan.Sizinde dediğiniz gibi onların değer bilinirse sırtı yere gelmez adamın.Kurslar şunlar bunlarda ancak insanın içinde varsa gerçekten istekli ve ne istediğinin farkındaysa kendini geliştirmesine yardımcı olur.
sorunun değil,çözümün parçası olmak

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
15/07/2009 :  00:55:57  Alıntı
Evet sayın kumm sihirli kelime İSTEK ....Emek eşittir ...????

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
masal06
Üye

Toplam 2659 yazı
10/10/2009 :  15:32:30  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Burada bir işe ait 10 ayrı kaleme nasıl yetişiriz anlatılıyor. Peki 3 ayrı işe ait bir çok farklı kaleme nasıl yetişlilir ? Bu konuda da bir tüyo var mı ?

Sayın Editörüm Usta oyuncu Şener Şen Bunun cevabını ÇIPLAK VATANDAŞ isimli filmde çokgüzel vermiş.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."


ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem


Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....


Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : Satış / Pazarlama
sezgincesur
Yeni Üye

Toplam 89 yazı
19/06/2010 :  10:33:06  Alıntı
O an yapManız GereKeni O aN yaParsanIz bugünün işini Yarına bıraKmazazsaNız iş HEr zaman yetişir.
TEKİRDAĞ/merkez ...

Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ  |  Meslek : Esnaf
alarmman
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
15/01/2011 :  11:36:17  Alıntı
BENCE ADAM AYIRMADAN INSANA DEGER VEREREK EKIBE KATILIM SAGLANMALI. OYLE 4 KIŞI IYI DIGERLERI KOPUK O 4 KIŞI IŞI YUKLENIYO ONLAR DEGERLI DIYE BIRSEY OLMAMALI. O DIGER KIŞILERIDE İŞE ADAPTE EDECEK KIŞI YONETICI OLMALI. PERSONEL ÇALIŞIYOR EKIP 1 NUMARA YONETICI NAPIYOR OOHH CEKIYOR. ÜZÜMÜNÜ YİYOR.HER YÖNETİCİ PERSONELİNE HAK ETTİĞİ DEGERİ VERİRKEN KABACA EŞŞEĞİ EL ÜSTÜNDE TUTMADAN DİĞERLERİNİDE KAZANMAYI BİLEREK DAVRANMALI. BENCE
CENEVİZLİ

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Bankacılık-Finans
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.38 saniye.
22:20:44, 7 Mayıs 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım