Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Parayı Büyütmek!!!

BaşlatanoZeTarih28/10/2008 10:51:53Yorum74

İlk mesaj
Belkide en önemli iş...Arkadaşlar bu tip bi konu olmadığını görünce ben açayım dedim..Evet konu,paranızı zamanla büyütmek..burda herkezin elinde 2 bin ytl ile başlayıp , bu parayı büyütebildiği kadar büyütmesi üzerine beyin fırtınası yapmayı öneriyorum..hem ilginç finans fikirleri yaratabilir,hemde biraz olsun eğleniriz..evet ben başlıyorum...

2 bin ytl ile başlarsam; öncelikle 1.000 ytl si ile narenciye alır( ki marmariste tanıdık biri var ve orda yaz portakalı meşhurdur onu ucretsiz getirir ,bunu komisyon alacak bi adam eşliğinde satar ardından,bunun karını o işe devam ettirerek adamada kar üzerinden satış komisyonu vererek 6 ayda işten 4 bin ytl civarı gelir elde ederim..diğer 1 ytl sini borç vermek için kullanırım( bi nevi tefeci:P) bunun 6 aylık faizinden de 2 bin ytl civarı bir para yaparım...6 ayda size 6 milyar lira topladım....daha sonra portakal işine devam eder yine getirmesi ucuz olan sebze meyve satışlarıyla kendime bi pazar oluştururum..burdan diger 6 ayda gelecek gelir tam 2 katı yani 10 bin ytl civarı olur...bu parayı dahada büyük bir narenciye işine yatırır örnegin kivi muz gibi onun gelirinide bankaya aktarırım..ardından 2 yıl içinde 70 bin ytl,5 yıl içinde ise 200 bin ytl net karım olur...artık zenginim:)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
74 yorum
rterzioglu yine sen bu işi başarırsam mpişman olursun umarım..uymaz ama şansını kwendin yaratırsan uydurursun;)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci

Rahmetli Sakıp Sabancı'nın bir sözü var. Tam sana göre;

''ben hiçbir zaman işimi büyütmeyi düşünmedim, var olan paramı kaybetmemek için çabaladım.''

umarım başarırsın.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
İyi yazar sana sonuna kadar katılıyorum sen kimseye bakma.Sakıp sabancı büyük birisi ticari anlamda fakat hiç bir şeyi çalışmadan yapmamış.Çalışacaksınki olucak,yoksa sadece bakarsın.Helal olsun sana bu yazı yazdığın için.Bu arada evdeki pazar çarşıya uymaz fakat sen çabalamazsan artık pazar imkanında kalmayacak.Çalışkan ve olmulu düşünceli arkadaşları tebrik ediyor,iş yapmamak için bahane uyduran negatif düşünceli arkadaşalara ise hayatları boyunca başarısız olacaklarını hatırlatmak istiyorum
supermann

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
teşekkürler ertcom ve mantıgını takdir ediyorum..rterzioglu hayattan beklediklerini bulamamış olabilirsin ama bu bizimde bulamayacagımız anlamına gelmez;)

Kitap okuma,Hayal kur!

ertam: tamam söyle arkadaş o işle günde, ayda ve yılda ne kadar para kazanır? Negatif düşünce ile hareket etmezsen sonunu tahmin edemezsin. Bırakın o pozitif enerji sözlerini. Hadi pozitif ol, ve arkadaşın kazanabileceği parayı söyle bana ?

Bunu gerçek iş yapanlar söyleyebilir. sen değil. Ben hayattan beklentilerimi iyi karşılıyorum ve devam da ediyorum.

Size sadece gülüyorum, bunları yazarkende gülüyordum zaten :)

olur bence.. evet arkadaşlar lütrfen konuya dönelim..başlayın sizde..hayallerinizi planlarınızı..yoksa herhangi bir gelişim planınız yokmu...ben şu sözden güç alırım: her insan zorlanmaya gelebilir ama herkez yetkiyi kullanamaz;)
Kitap okuma,Hayal kur!

Bence yaparım ederim ordan oraya aktarırım falanla filanla olmaz bu işler, bu işler değil hiç bir iş bu modelle yapılmaz ve başlanmaz.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - oZe

diğer 1 ytl sini borç vermek için kullanırım( bi nevi tefeci:P) bunun 6 aylık faizinden de 2 bin ytl civarı bir para yaparım...

6 aylık faizden nasıl 100% oran alabiliyosun....?
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
oZe senin yapman gerek ben bu işi yaparım bu kadar para kazanırım değil. bunu kendine de sorgulayabilirsin. Sen bu işi yaparken nasıl başlamalıyım, nelerede dikkat etmeliyim gibi konuları sormalıydın. Eğer bunlara kendince cevap bulabildiysen zaten hiçbirşey sormana da gerek kalmamıştır işe başla.

şöyle ki 1.000 ytl yi 4 e bölerek onları yüzde yüz üzerinden faizle cok acil olanlara 6 aylık veriyorum böylece 2 bin ytl olmuş oluyor;)

rterzioglu size dünersem neden bu kin neden bu sertlik? bunu açıklarsanız belki bende başlama cesaretini bulurum;)
Kitap okuma,Hayal kur!

tefecilik yap o zaman. yasa buna izin veriyor. Tefecilik yasası var. yasal olarak tefecilik yapabilirsin. internetten incele son durumu ve başla. tefecilikte kurallarıda bilmeyen yoktur herhalde... sen işini bulmuşsun biz neyi tartışıyoruz burada...

üzgünüm geri alıyorum..bazı insanların saldırılarına maruz kalmama için o 2 bin ytl yi hiç kullanmıyorum boylece 50 degil 40 bin ytl ye alıyorum..tamammı? rterzioglu cidden ne gibi bir amacınız var anlamıyorum ve bişey de soylemiyorum keyfinize bakın ve hayatta her zaman oldugunuz yerde kalmayada mahkum olun.
Kitap okuma,Hayal kur!

hayır sana birşey söyleyen de yok. sen bu söylediklerimizden alınıyorsan sen bir işe atıldığında karşılaşıcağın problemlerden habersizsin galiba :)

OZE BÜYÜCÜSÜ!!SANAL ZENGİN KARDEŞİM ,rterzioğluna ve bana lütfen kızma ama yazını okurken gülmekten karnım yırtıldı şaka gibi ya (: 29 devirdim 8 yaşımda pazar tezgahlarında üşüyerek başaldım ticarete ve bu yaşıma kadar hep tırnaklarımla kazıdım hayatı ekmeğimi kazandım EMEK verdim !!para kazanmak ticaret yapmak bu kadar kolaymı allahaşkına ya!bu devirde bin ytl vereceksin 6 ay sonra 2bin ytl alacaksın sen parayı verdiğin adamı bulursan şükret allahına!ha birde narenciye işi yapacaksın kardeş bin ytl senin nakliyene yetmez !ciddiyet bekliyorsan bu yazını ya değiştir yada kaldır aksi takdirde dalaga konusu olamaya devam edeceksin!kısa yoldan zengin olmak istiyorsan ve sermayen 2bin ytl ise kişiliğine sıgdırıyorsan tefeciliği, hiç uğraşam narenciyeyle git bir kuyumcuyla anlaş mobil pos makinası al kıredi kartı tefeciliği yap ayda garanti 4-5 bin ytl kazanırsın tabii o paranın hayrını görürmüsün bilmem!!
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
üzgünüm..haklısınız...bana bilgi verdiginiz gerçekler konusunda uyandırdıgınız için tşk ederim...ee ne yaparsınız küçük şehirde bu kadar dengesiz hayaller kurulabilir..ama artık dayanamadıgımı belli eden bir başlık olmalı..cünkü bi şekilde başlamalıyım ve en azından bu sermayeyle insan gibi ne yapılabilir belki yardımcı olursunuz ve konuyu bunun üstüne kurabiliriz?
Kitap okuma,Hayal kur!

Bak canım sohbetleri okudum ama sana yapılan samimi ikazları saldırı olarak kabul etmişsin. Sen her yeni girişimcide olan hayal gücüne sahipsin. Bu güzel bir şey ama hep olumlulara bakmak ve görmek seni yıpratır. Bir işe başlarken her türlü olumsuzluğu düşüneceksin. Ticarette duayen bir abimiz vardı güzel bir lafı vardır İNSANIN PARASI KADAR AKLI OLUR diye. Sen 2 milyarı 4-5 senede yüz katına çıkarmışsın. Boşver bunu 1 senede bütün masraflarını çıktıktan sonra 2 katına çıkarabilirsen ve bu ivmeyle gidebilirsen bu bile çok büyük bir başarı olur. Yani birinci senenin sonunda 2 milyarı 4 milyar ikinci senenin sonunda 4 milyarı 8 milyar yapmak gibi bir hedef koy önüne. Ama inan buda çok zor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Bu hayallerden kurtul diyorum ama dinleyen kim. bak bir yorum daha sana...

Sen ne zaman işadamı olursun biliyormusun. daha önce de başka biryerde örneğini vermiştim. isportacı olacaksın kendi işini yapacaksın. ondan sonra kendine bunu sorgulayacaksın. benden işadamı olur mu? Evet dediğin an 10 yıllık tecrübe süren başlamış demektir. Başlangıç olarak tabii :)

üzgünüm ama benim hayat görüşüm hızlı ol hızlı yap...bu tip şeylere bulaşmadan sermaye biriktirmesi yaparak yatırımlar yapar yine büyürüm..yeterki dogru hamleleri yapabilesiniz..örnegin aylık net 1 milyar işe yatıracak param var ve bunu sistemli şekilde yatırıma döktüğümde zaten bu dedikleriniz olacaktır..o nedenle akıllı oynuyorum diyebilirim ister kolaycı deyin ister işi bilmiyor!!!
Kitap okuma,Hayal kur!

HIZLI GİDEN ATIN ......................................
buğün de kimseye muhtaç değilim çok şükür!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
sen garanti işlerden de hoşlanıyorsun sanırım. sen boşver bazı insanlar başkasının işinde çalışarakta çok para kazanabiliyorlar. sen pazarlamacı olarak gir bir şirkete. joker eleman falan ol. orada gör nasıl gidiyor işler. belki sana iyi de maaş verirler.

ben sinema okuyacagım farkında degilsiz galiba..egitim masraflarımı çıkarmak için bu hızım anlamadıgınız için artık soylemek zorunda kaldım..üzgünüm hayaller hiçbirşeyi dinlemez..herşey hayallerim için.amaç amerika üniversitelerinde sinema okumak.yeterlidir umarım.
Kitap okuma,Hayal kur!

Sana kolay gelsin.. sen en iyisi butun portakal felan da alma.. hep borc ver... iyi para kazanirsin.. tobe toobeee :)
Saygilarimla

Yerleşim Belçika / LimburgMeslek Esnaf
Ben sadece fikirleri eleştireceğim / elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım:
Marmaris'teki yakınınız narenciyeyi Ücretsiz getirdi. Onları erken satabilirseniz satışınız kuvvetlidir. Ancak Marmarisli yakınınız tekrar ücretsiz getirir mi..? Getirse de olay, ticarete büründüğünden nakliye masrafı vermeniz gerekir.
+
Tefecilik ( benim önem verdiğim Dinimde ) onaylı bir ticaret aşaması değildir. ( ha dersiniz ki bu devirde onca haram parayı yiyen,Dini hiçe sayan yok mu? Ben onların hükmünü verecek olan kişi değilim. Amerika'ya gidecek olsam, dönüşümü de düşünürüm. Yaşıyorsam ölümümü de düşünmekle yükümlüyüm.)
+
Geçelim, Öyle olsaydı da 250 YTL %100 faiz ile borç alacak bir kişi bankadan kredi çekerek bu ihtiyacını giderirse daha mantıklı olacağını bilir. Hatta 250 YTL e ihtiyaç duyan bir kişi bence bu kriz ortamında (çevresi var ise) kredi almadan da bu parayı sağlayabilir.
+
Aldılar diyelim : 250 YTL. i ödemezler ise onların peşinde koştuğunuz / koşturduğunuz emeğe değmeyecektir.
+
Tefecilik de öyle 1.000 YTL ile başlanabilen bir iş değildir diye düşünüyorum.
+
Ve Son olarak Narenciyeyi Tüketiciye sunacak olan tezgâhtara satmak için de öyle üzerine ciddi rakamlar koyamazsınız. Koyduğunuzda zaten almazlar sizden bu krizde satamama korkusu ile birlikte.
+
Anladığım kadarı ile macera arıyorsunuz biraz da. Ancak dikkat : Kontrolsüz Güç, Güç değildir !

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
sizde turizmcisiniz meslektaş sayılırız..ancak gelecek görmedigim ve hayallerim için bu bölümden ayrıldım..o nedenle amacım 1-2 yıl içinde amerikaya gitmemi sağlayacak nakiti sağlamak..üzgünüm ama bunun için her yolu denemeliyim.bende size gençlik geri gelmez diyorum!!!
Kitap okuma,Hayal kur!

Sayın arkadaşım oZe,
Amerika'ya gitmene kimse karşı değil. Sen foruma görüşlerini yazı ile aktarmışsın. Bu forumdakilerin düşüncelerine saygın yoksa bu senin kanaatindir. Karşı düşünceyi sezince (-ki burada kimse sana art niyet beslemediği kanısındayım.) o kişileri dışlaman senin "Özgür düşünceler ülkesi" Amerika'da Göze batar bir hal yapar kanısındayım... Ama en önemlisi ben yine konu başlığına bakarak konuşuyorum: yukarıda tek tek saydığım durumlarda beni haksız buldun ise sen de beni eleştirebilirsin.
Bu sitede gelecek görmek diye birşey yok tabii ki, toplam yaptığın 149 yorumda bunu sen daha net görebilmiş olmalısın.
Ha evet haklısın... Gerçek piyasa insanları da yok burada belki Genelleyecek olursak... Ama düşünce alma imkânın var. "Düşünce alınacak adamlar değilsiniz !" i kastettiysen sadece Eyvallah ! Ona da diyeceğimiz yok.
+
Yolun kendini geliştirebileceğin kadar açık olsun kardeşim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Arkadaşım yazdıkların tefecilik dışında zor bi şey değil sadece kar oranlarında biraz fazla söylemişin. Yani öyle 1 e aldığını 3 e satamıyosun pazarda. Narenciye işinden güzel para kazanmak için kendin nakliye yapman malı adamın bahçesinden alıp pazardada kendin satacanki anca ozaman 1e aldığını 3e 4e satarsın.Ama en güzeli kendine bi ideal belirlemişin ( Amerika'da Okumak ) bu çok iyi birşey. İdealin olursa her zaman amacı sadece iş kurup geçinmek olanlardan 1 adım öndesin demektir.
İnşallah o 2 milyarını boşa harcamazsın.çünkü ticaret herzaman bir kumardır! Bunu sakın unutma.

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Ö?renci
Amerika'ya gitmekte ne var ki. Çok kolay. (başarabilene)
oku okulunu gir iyi bir şirketi kendini kanıtla zaten seni 6 ay içinde oraya gönderirler. Staj için gidersin, dil kursları için gidersin. Orada karar verirsin ne yapabileceğine. Sonra dönermisin oradamı kalırsın senin bileceğin iş.

Ayrıca orada tefecilik tamamen yasal :)

Gel kardes, gel ben New york'tayım sana Wall Street'te guzel bir yer ayarlarım, orada jewish arkadaslar'da var, iyi ogrenirsin tefecilik islerini, Global bir tefeci olursun bir yandanda sinema okursun, senle Lehman Brother's nasıl iflas ettigini dunyanın nasıl uyutulup paraların cukka edildigini,tefecilikte son noktayı anlatan bir belgesel cekeriz o saatten sonrada paraya para demez dolar dersin al sana zengin oldun...Saka bi yana New York film academy ve brooklyn college de okuyan arkadaslar vardı sen oyuncu (aktor)olmayı falan dusunuyosan cok zor fakat kameraman,yapımcı, yonetmen vs. dersen iyi bir ingilizce ve egitimden sonra neden olmasın...
Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gyda