Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Krizden Kurtulmanın Reçetesi (bence )devletçe

BaşlataniturkmenTarih27/10/2008 15:51:32Yorum1

İlk mesaj
Üye406 yazı
KRİZDEN KURTULMA REÇETESİ:

Hükümetin mevcut kriz dalgasından en az etkilenebilmesi için en acil yapması gereken iş kdv oranlarını 3 te bir oranında düşürmesidir.Yanikdv matrahını arttırıp kdv den çalmaya değil kdv oranını düşürüp -cezalarla-tam kdv çalışmaya tüm sektörleri teşvik etmesi gerekmektedir.

Küçük işletmelerin yabancı kuruluşlar ve büyük holdingler karşısında ezilmesini önlemek için ek yardım ve teşvik paketleri hazırlanması gerekmektedir.
Üretimi arttırıp kapasitesini büyüten herkese de vergi ve kredi desteği sağlanmalıdır.

Orta asya ve arap ülkeleri /baltık ülkeleri ile ticaretimizin kolaylaşmasını sağlamak adına bu ülkelerle tüm bürokratik engellerin sıfıra indirilmesi ve AB nin bu ülkelere açılan kapısı olabilmek adına her iki tarafla bürokratik engellerin aşılmasının sağlanması ve türkiyenin lojistik üssü olması sağlanmalı.

En başta da iç üretim bu ülkelere ihracata teşvik edilmeli bu ülkelerdeki fuarlara özel destek verilmeli.

Türkiyenin ürünlerini kalitesiz olarak algılayan ab pazarına karşın iç üretimde kalite arttırılmalı .

Belli stratejik sektörler belirlenmeli ve bu sektörler de devlet desteği ile ekonomi güçlendirilmeli.

Teknoloji ve sanayi üretiminde dışa başımlı olduğumuz hammadde ve yarı mamüllerin üretilmesinin devletçe desteklenmesi gerekmektedir.

Acil olarak dış borç oranımızın aşağı çekilmesi gerekmektedir.Bunun için devletin tüm kademelerinde tasarruf tedbirlerinin alınması gerekmektedir.

E ticaret geliştirilecek.Kobilerin internet ortamında profesyonel olarak yer alması sağlanacak.

Yabancı yatırımcıların yatırım yapmasını sağlayacak kanunlar acil olarak çıkarılmalı ve bürokratik yapı hız kazandırılmalı.Yabancı vatandaşların can ve mal güvenliği için de özel kanunlarla yabancı yatırımcı desteklenmeli(örneğin çinde kimse bir yabancıya hele bir de turist veya yatırımcıya zarar veremez cezası idam -)

Türkiyenin tanıtımı amacı ile uluslararası arenada başarılı oalcak filmlere devlet desteği sağlanmalı ve türkiye tanıtılıp imajı değiştirilmeli.

Turizm işletmelerine destek verilmeli.

Yurt dışı fuarlara katılım sadece kdv desteği ile değil tüm fuar harcamalarının kredilendirilmesi ile olabilmeli
şehir merkezlerinde ki fuar yerine bölgesel fuar merkezleri ile yurt dışı alıcılar cezbedilmeli ve bu fuarlara devlet desteği sağlanmalı.Mevcut fuar alanlarının kapasite ve büyüklüğüde 5 katına kadar arttırılmalı çünkü fuarcılık diye bir şey neredeyse yok bizde panayır mantığı hakim...

Türkiyede bölgesel bazda kalkınmada ivme kazandıracak sahalar belirlenmeli ve her coğrafi bölge kendi içinde güçlendirilmeli.

Dışa bağımlı olduğumuz tüm mal ve ürünler için alternatif üretim yolları veya ikame ürünler belirlenmeli ve üretimi sağlanmalı.

Her il için istihdam sahaları kurulmalı ve dış yatırımcılar davet edilip bakın biz sizin için herşeyini hazırladık ya da hazılıycaz yeterki siz gelin denilmeli yani türkiye orta asya ya açılan yada arap ülkelerine açılanların üretim üssü olmalı.

Tüm ihalelerin örneğin 200 bin ytl üzeri tüm ihalelerin tek bir elden yürütülmesi ve tamamen şeffaf ihale yapılması sağlanmalı.

İhale şartnamesi ise bilirkişilere açık olmalı ve ek olarak resmi gazetede yayınlanmalı veya tüm idarecilere allah korkusu aşılanmalı .

Devlet desteği ve teşvikler tek bir elden yürütülmeli ve memurların kalitesi arttırılmalı 55 yaş yaş üzerinde kimse çalışmamalı ve çalışmaya da ihtiyaç duymamalı.

Stratejik öneme haiz olmayan ve kullanılmayan tsk nın veya tüm kamu kurumlarının elindeki arsa ve binaların satılması gerekmektedir(peşkeş çekmek bir satma türü değildir).

Özellikle il merkezlerinde 15 yıldan fazla bir süre faaliyet gösteren ve bulunduğu arsa itibari ile değerli mülk konumuna ulaşmış tüm kamu kurum ve kuruluşları sağlık birimleri de dahil şehirin ana arterdeki kenar semtlerine (sönük kalmış cenahına) daha modern ve işlevsel hali iel inşası gerekmektedir.

Stadyum olarak faaliyet gösteren alanların yerine daha modern kompleksler kurulması ve heryerde şehrin göbeğinde olan ve hiç bir mimari değeri olmayan bu köhne yığınların şehirin arsa bedeli ucuz ama ulaşımı kolay semtlerine taşınması ve eski arsanın satılıp ciddi paralar kazanılması söz konusudur.
Yeni yapılacak bu stadda küçük yaşlardan itibaren sporda yetkinliği olan tüm ferdlere devlet desteği ile eğitimler verilecek bu stadda onlarca spor dalında geleceğin altın madalyalı sporcuları yetiştirilecek.
Yeni stadın içerisindeki alış veriş merkezi ve buz pisti vs... alanları ile de maddi destek kazanılacak ve hem alış veriş merkezi hem spor kompleksş beraber olacak.

Devlet teşekkülü veya özel teşekküllerin tümünde VERİMLİLİK çalışması yapılması sağlanmalı .

Petrol türevi malzemelerin tüketimi düşük araçlara devlet vergide indirim yapacak en az 1/2 oranında.Çevrede korunacak dış borç da azalacak.

15 yaşının üzerindeki tüm araçlar piyasadan kaldırılacak .
ABD de 2008 model toyota corolla yı 20 bin ytl ye alabilirken bize bunu 40-60 ytl arasında satan devlet karından vazgeçecek ve yeni model araç alımında karından 3 / 2 oranında vazgeçecek daha az mazot tüketimi sağla**** dışa bağımlılığı da sece mazotta değil yedek malzemede de azaltacak.Daha az kaza olması sağlanacak.Bu bile ithalatımızda az da olsa etki edecek.

Araç üreticilerinde türkiye de yedek malzeme üretmeyenin aracına da ek vergi ile istihdama teşvik edeceksin.

Trafik kazalarının ülke ekonomimize zararı nek dar bi de bunu araştıralım.
Üniversitelerde geleceği parlak gözüken tüm talebeler belirlenecek ilgili sanayi ve ticaret odası başkanlıklarına listesi verilecek ve sanayi üretiminde faaliyet gösteren işletmeler yetkin personeli bulabilecekler.

Savunma sanayi ve üretim makinesi üretimine devlet desteği getirilmesi gerekmektedir.

Küçük köyler kapatılarak kasaba tarzındaki alanlarda insanlar kooperatif yapılanmasına teşvik edilecek.
Ve herkese eğitim ve sağlık hizmetinin tam verilmesi sağlanacak.

Aracıların çiftçiden öldü fiyatına mahsul alıp tüketiciye pahalı ulaşmasını engelleme adına domates-çilek-fındık-mısır-soğan-patates-pancar-buğday-arpa ürün grupları başta olmak üzere ekim ve dikimi yüksek olan ürünler için tek ana kooperatif tarzında yapı oluşturulacak ve çiftçinin emeğinin heba olmaması sağlanacak.

Doğu bölgesi için mera planları hazırlanacak ve bu bölgede süt inekçiliği ve et üretimi arttırılıp orta asya ülkeleri başta olmak üzere ihracat yapacak şirketler için devlet desteği sağlanacak.

Doğu -güneydoğu da her ile destek olmak yerine en potansiyelli merkezler belirlenecek ve bu bölgelerde demiryolları ab standardına ulaştırılıp nakliye masrafları minumuma indirilecek.erzurum-elazığ-malatya-van ana merkezlerinde.

Kalite belgeleri yeniden gözden geçirilecek sağlıklı ve hijyenik üretim yapmayanlar en ağır cezalarla cezalandırılacak.Zabıta sayısı arttırılıp en üst düzeyde denetleme sağlanacak.
Sağlık kuruluşları gıda üretimi yapan işletmeleri ayda bir denetleyecek bu denetlemeyi yapanlarda denetlenecek.

Trafik cezası hariç tüm insanlığı ilgilendiren cezalar 5-20 katına kadar arttırılacak kimse sizin kıymanıza -tereyağınıza bir şey katamayacak.

Kalite enstitüleri kurularak işletmelerin daha kaliteli ve daha hızlı üretim yapması için danışmanlık verilecek.

Sanayi odalarının görev ve yetkileri arttırılacak bir manada ahilik sistemini geri kuracaksınız.

Devlet çin-malezya-mısır gibi ülkelerden gelen ürünlerin vergisini çok ciddi oranda arttıracak ve küçük esnaf çökertilmeyecek.

Süper marketlerin satacağı ürünlere kısaltma getirilecek.Mahallenizde bulacağınız ampülü gidip oradan almıycaksın.

Maden sahalarında stratejik öneme sahip petrol vs gibi sahaları kamulaştıracaksınız.

Şehirlerde raylı sistem ve metro kullanımı teşvik edilecek ve bu hususda tüm büyük şehirlere ek kaynaklar ayrılacak.

Kaçak elektriğe en ağır cezalar verilecek.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye406 yazı
MİLLETÇE:

USD VE EURO yerine YTL nin kullanımına ağırlık verilmeli.
ARGE ve Ürge çalışmalarına ağırlık verilmeli.
Personel bağımlılığı arttırılmalı ve hızlı personel sirkülasyonunun önüne geçilmeli.
Tüm birimlerde verimlilik çalışması yapılması sağlanmalı.
Orta asya -Arap ülkeleri ve Baltık ülkelerine yatırım yapılmalı ve bu ülkeler özellikle Türki cumhuriyetlere ağırlık verilmeli.
Yurt dışı fuarlara katılım ile sektörün nabzı takip edilmeli.
Reklam -tanıtım hizmetlerine ağırlık verilmeli.
Katma değeri yüksek ürünlerin üretimi ana felsefe olarak baz alınmalı ve çok üretim yerine karlı üretim felsefesi benimsenmeli.
Farklılaştırılmış pazarlama çalışması oluşturulmalı.
Tedarik ve sevkiyat problemlerini minimize edecek çalışmalar yapılmalı.
Herşeyi üretmek yerine katma değeri düşük ürünlerde fasonculuğa gidilmeli.
Uzun vadeli ve riskli çalışmalar yerine kısa vadeli ancak az kazandıran ticaret benimsenmeli.
Marka imajına ağırlık verilmeli.
Çok satış noktası yerine sağlam-karlı -güvenilir ama tamamen size hitap edebilecek mağazalar oluşturulmalı.
Hammadde alımı maliyetleri aşağı çekilmeli.
Üretim maliyeti aşağı çekilmeli.Örneğin ambalaj maliyetinin 1/8 ise en başta buna alternatif düşünün.
Aylık maliyet rasyolarınızı hazırlayın.
Elektirik-su-yemek -taşıma maliyetlerinizi aşağı çekin.
Ucuz 10 işçi yerine daha pahalı 8 işçi mantığından şaşmayın.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama