Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Baharat Üretimi Ve İhracati

BaşlatanSeda88Tarih29/06/2017 01:44:13Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
Arkadaslar merhaba.Nane ve sumak üretimi yapmayi düşünuyorum.Gaziantep nane ve sumak tarimi bakimindan iyi bir potansiyele sahip.Hammadde ucuz üretim metodlari kolay,makina sayisi az.Gida mühendisiyim.Üretim ve kalite anlaminda işe hakimim.Kosgeb kadin girismici destegiyle makinalarimi alabiliyorum.İşin bu kismina kadar hersey güzel.Satis ve pazarlama anlaminda ne bir tecrübem,ne de bilgim var.İc ve dis piyasada ürünümü pazarlamak istesem nereden başlamam gerekir,bu sürecte nasil bir yol izlemeliyim?Bu konuda bilgisi olan bana yardim edebilecek arkadaslarin önerilerini bekliyorum.
İyi günler

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye204 yazı
Nane ve sumak cok satilan bir urun mu ayrica bu zamana kadar butun musteriler tutulmustur.
Ama ben sizin yerinize olsam antepte paketleme uzerine tesis kurar butun baharatlari paketler bu sekilde piyasaya girerdim. Yada antep fistigi antep Ararsaniz konusabiliriz.
0 553 963 43 35

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye65 yazı
Yurt içi düşünüyorsanız bir şey diyemem ama yurtdışı satış planlarınız varsa bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum. Dünyada baharat ticareti takım halinde yapılıyormuş genelde. Yani nane-kekik-pulbiber-k.biber. yenidünya vs vs hepsi bir arada bu nedenle bilhassa kekik ve defne de dünya üretiminde zirvede olsak dahi söz sahibi olamıyoruz. Bu işi hintliler sürüklüyor.

Ama yurt içi bana yeter diyorsanız neden olmasın. Araştırmalar yaparak Kendinize bir fizibilite raporu hazırlayın bu alanı yatırım yapılabilir buluyorsanız deneyin elbette.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Memur
Yeni Üye35 yazı

Başarılar dilerim. Ürününüzü farklılaştırmanız, eğer mümkünse organik sertifikalı yapmanız sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye326 yazı
başarılar diliyorum seda hanım mantıklı geldi. Atılın bence başarılı olacağınıza inanıyorum.
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı
Cok tesekkur ederim öneri ve güzel dilekleriniz icin.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Gyda
Üye105 yazı
arpap@otenet.gr
Yunanistanda bir firmanin mail adresi .baharat ithal etmek istedigini bildirmis tesadufen gordum.faydasi olur umarim.
dryynr

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
Sektör güzel bu işi instagramdan yapan arkadaşlarım bile var..Biraz cesaret!
Hırs bir teknenin, yelkenini şişiren rüzgara benzer. Fazlası tekneyi batırır. Azı da tekneyi olduğu yerde saydırır.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil