Üniversiteye Devam Mı Yoksa Ticarete Atılmak Mı ? - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Üniversiteye Devam Mı Yoksa Ticarete Atılmak Mı ?

Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
18/06/2017 :  06:34:27 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Merhabalar arkadaşlar. Yazım biraz uzun olacak ama içinde bulunduğum durumu en anlaşılabilir bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Bu konuda aklım çok karışık ve bir türlü karar veremiyorum.
Siz değerli ve bilgili forum üyelerinin de deneyimlerini dayanarak fikirlerini almak istiyorum.

Öncelikle ben Türkiyeden Almanya'ya eğitim amaçlı gitmiş 3 senedir orada olan bir üniversitede Bilgisayar Mühendisliği üzerine lisans yapıyorum. 1.sene yeni bitti. 2 sene Almanca gördüm. ileri düzeyde ( bir üniversitede eğitim görebilecek seviyede) Almancam ve İngilizcem var.
Bu zamana kadar bir öğrenci olarak çok cabaladım, emek verdim. Fakat son zamanlarda aklım çok bulanıyor(tabi burada özellikle babamın da cok etkisi var).. Bir şirkete girip maaşlı bir mühendis olmaktansa kendi işimin patronu olmayı çok istiyorum ama bir yandan da Okadar verdiğim emekten sonra üniversiteyi bitirir de Bilgisayar Mühendisliği üzerinde ilerlemezsem kendime yediremem diyorum.

Babam bu konuda cok ısrarcı. Kendisi Kuyumcu ve Atolyesi mevcut. yaklaşık 40 yıllık hatrı sayılır bir iş deneyimi ve bir okadar da çevresi var. Türkiyede satış, Atolye işleri ve özel üretimin dışında, Asya ülkelerine giderek değerli mücevherler getirerek Türkiyede taş satışı da yapmakta.

Asıl soruya gelecek olursak, Babam bana elimizde sermaye, çevre, hazır iş ve deneyim varken mühendislik konusunda ısrar etmemin saçma olduğunu söylüyor (tamamen haksız da değil diye düşünüyorum ) ve benim kendi işine yönelmem gerektiğini düşünüyor.

Sorum şu.
Sizce Almanyada eğitimi sonlandırıp Türkiyede Dışarıdan İşletme veya İktisat oku**** ticarete mi atılmalıyım(malum b.müh. bırakacağım için bir diploma , az da olsa ticari bilgi edinmek , ve ticari alanda ufku genişletmek için dışarıdan işletme veya iktisatı okumayı uygun gördüm)Yoksa böyle bir imkan yakalamışken bu yoldan devam mı etmeliyim ?

Bazen çok daralıyorum kararsızlıktan. Ulaşmayı hedeflediğim kariyer sahibi insanlara bakıyorum maaşları 3-5 bin tl oluyor. Ama bir yandan da ticareti seçersem stresten ve gerekli entellektüel ve kişisel gelişimi yapamayacağımdan korkuyorum.
Elimde hazır sermaye, deneyim ve iş mevcut. Babamın ingilizcesi cok iyi olmadığından yurtdışı ile tam iletişim kuramıyor. Eğerki ticarete yönelirsem Hem Yurtdışındaki ticareti canlandırabilirim, hemde Avrupa deneyimi ve Almancam sayesinde yurtdışına açılabilirim. Fakat hali hazırda bir çok insanın isteyeceği konumda dışarda okuyorum ve güzel bir kariyerim de olabilir.

hangi yolda ilerlemem gerektiği konusunda elbet kendi kişiliğim ve düşüncelerim cok önemli olsada, siz değerli ve deneyimli büyüklerimin de düşüncelerini almak isterim. Benim yerimde olsaydınız hangi yolda ilerlemeyi tercih ederdiniz ?

Yazı uzun oldu ama detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için de şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Öğrenci
AB_Ticaret
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
18/06/2017 :  10:23:11  Alıntı
Ne kadar boş bir soru :)
Bu soruyu soruyorsun zaten ticarete atılma seni harcarlar.
Herzaman bir fırsat vardır, eline geçen fırsatları değerlendirmesini bilene...

Yerleşim : Belçika / Anvers  |  Meslek : Esnaf
gladiator
Yeni Üye

Toplam 61 yazı
18/06/2017 :  11:47:29  Alıntı
Faruk ogrencisin muhtemelen kardesim...Oncelikle bu senin hayatin, sartlarini en iyi sen biliyorsun buradan yapilacak yorumlara gore hayatini yonlendiremezssin, sevdigin yada sevebilecegin bir is yaparsan hayatta basarili olursun, ancak gercekci olarak bakildiginda insanlarin buyuk bir cogunlugu istedigi ve sevdigi bir isi yapmiyor yapamiyor sartlar geregi maalesef :) insanlar para icin calisiyor. Bilgisayar muhendisligi yasadigimiz cagin onemli mesleklerinden biri eger merakli isen seviyorsan cok iyi paralar kazanabilirsin.. IT sektorunde hindistan,pakistan,cin,bangladesh,sri lanka...bu adamlar harika paralar kazaniyorlar biliyorsundur muhtemelen senin sinifta da vardirlar. IT cilerin freelance is yaptiklari siteler var binlerce dolar para kazaniyolar .

Zaten suan okuluna devam ediyorsun okulunu bitirip diplomani alsan ayni zamanda da babanin isini ogrensen, ingilizce ve almancan var bilgisayar bilgini ve taki sektorunu birlestirdiginde dunyaya online toptan yada parekende satis yapabilirsin.
suanki durumuna ve sermayene guvenip okulu ve muhendisligi birakmak eger ticaret adami olucam diyorsan ticaret adaminin yapicagi mantikli bir hareket degil :) peki neden ? yumurtalari bir tek sepete koymayi dusunuyorsun :) bu riskli olur... yumurtalarin yarisini bilgisayar muhendisligi sepetine yarisini taki sektoru sepetine koysan ? Dil bilmek guzel sey ancak gunumuzde herkez ingilizce az cok biliyor ve artik tercume programlari var bir sekilde insanlar iletisim kurabiliyorlar :)
Taki sektoru ornegin basettigin taslar diyelim Myanmar : hello i need coral stone prices :) yuz tane cevap gelir e-mailine. O bolgelerden butun dunya stone aliyor :)
ticaret rekabet ortami yogun bir alan, urun,kalite,fiyat,ve sureklilik onemli... Ben iyi bir karar alip basaricagina inaniyorum yeterki yapmak istedigin seyi isteyerek ve severek yap.
Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim : ABD / New York  |  Meslek : Gıda
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
18/06/2017 :  12:43:57  Alıntı

@gladiator cevabınız için teşekkür ederim. dikkate alacağım ama bir yandan da yapmayacağım bir meslek için okadar uğraşmış olacağımı düşünmek motivasyonumu kırıyor :)

@AB_Ticaret herkesin farklı farklı düşünceleri olabilir. istişare de hayır vardır diye bir söz vardır. Bak gladiator ne güzel kendi düşüncesini kendi doğruları ile açıklıyor. Öyle yazacağına olumlu veya olumsuz görüşünü bildirseydin inan daha cok işime yarardı. ama yinede yorumun için teşekkür ederim.

Kenan Kablan
Üye

Toplam 1236 yazı
18/06/2017 :  14:50:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Almanya'da veya bir başka Avrupa ülkesinde yüksek öğrenimini tamamla. Fakat bölümünü değiştir. Babanın işine katkı sağlayacak bir dal seç. Okulun devam ederken Avrupa'da sektörünle ilgili bağlantıları oluşturmaya başla. Yani hem oku hem de babana destek olmaya başla.
Daha sonra istersen yurda döner burada işinin başına geçersin, istersen babanın işinin Avrupa ayağı olarak devam edersin.

Dikkat ettiysen Bilgisayar Mühendisliği seçeneğinden hiç bahsetmiyorum bile.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
slmrngl
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
18/06/2017 :  20:47:54  Alıntı
Anlaşılan babanın işine asla yapmam diye bakmıyorsun. O zaman karar vermen çok zor olmayacak. Ben risk aldım ve babamın sevmediğim işini devam ettirmek yerine, ki 4 yıl o işi yaptım, kafamda birkaç senedir olan iş fikrimi kurmaya karar verdim. Kaybedeceğin zaman yaşın gençse sana koymaz ama babanla iletişimini bilemem tabi. Emri vaki yapıyorsa durum başkadır. Bu çok teknik bir konu değil bunu buraya yazman bana da biraz tuhaf geldi. Annen, kardeşin, yakın arkadaşlarınla fikir alışverişinde bulunman daha doğru olur. Başarılar hayatta.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Diğer
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
19/06/2017 :  00:17:46  Alıntı
@Kenan Kablan cevabınız için çok teşekkür ederim. Fikriniz her iki taraftan da faydalanarak orta bir yol ciziyor ve aklıma yatıyor, değerlendirmeyi düşüneceğim.

@slmrngl evet asla yapmam diye bakmıyorum. ama her iki yolunda kendine göre avantajları ve dez avantajları olacak bu konuda iyi düşünmem gereken bir konu. Haklısınız teknik bir soru değil de daha cok siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız a yönelik bir cevap arayışındayım. Sağolsunlar güzel yorumlar ve fikirler tavsiye ediliyor. Şimdi beni tanıyan herkes kendi çıkarına veya düşüncesine göre hareket ettiği için çok sağlıklı yorumlar alamıyordum mesela ailemden kime sorsam hepsi Türkiyeye dön diyor daha çok beraber olabilmek için v.s tabiki hiçbir anne baba evladının dışarda kendisinden uzak olmasını istemiyor haliyle :). o konuda sizin gibi arkadaşların daha cok natural bir yaklaşım ile fikir sunacağınızı düşündüğüm için burada sizlere başvurdum. cevabınız için teşekkür ederim :)

vokri
Üye

Toplam 170 yazı
19/06/2017 :  01:19:02  Alıntı
size ufak bir örnek vereyim. bizim bir arkadaş dünyanın en işe yaramaz adamıydı 40 yaşına kadar at yarısı bayilerinde süründü eline geçen bütün paraları çar çur etti,çay ocağı açtı batırdı gidip hastaneden kilo ve tansiyondan dolayı iş göremez raporu aldı artık oradan gelecek 300-500 le geçinecekti ama adam açıkogretim mezunu olduğu ıcın biri kpss'ye gir belki işe girersin dedi ve adam 40 yaşından sonra memur oldu şimdi 2500 TL maas alıyor.. yani bunu sadece elinde olan diploma ile yaptı.. bilmem anlatabildim mi?

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Ticaret
kerem0
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
19/06/2017 :  02:12:48  Alıntı
Üniversite hariç bahsettiğiniz olay benim içinde oluyor. Bu konuyu takibe alıyorum benim içinde kolaylık sağlayabilir.

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Öğrenci
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
19/06/2017 :  18:31:42  Alıntı
@vokri örneğiniz için teşekkür ederim ama ben tamamen boş bir insan değilim. kendimi geliştirdiğim birkaç alan var. ama işte bahsettiğiniz gibi bir açık öğretim işletme okumakla bilg. müh. gibi bir bölüm okumak arasında fark var. Mühendisliği okuduğum zaman üstüne düşmediğim de zaten bilgilerimi unutmuş çoktan paslaşmış olacağım. ve bu gibi bir alanda diplomadan cok bilgi ve deneyim önemli. istediğim kadar yüksek bir üniversiteden diplomam da olsa ben o işe yönelmeyeceğim için o bilgiler unutulacak ve kendimi geliştirmemiş olacağım. yani zaten aslında bu kapıyı kendime kapatmış olacağım. Ama yukarda bir değerli üyenin bahsettiği gibi farklı bir bölüme yönelerek sizin de dediğiniz gibi en kötü durumu da göz önüne alıp birşeyler yapmak gerekiyor. cevabınız için teşekkür ederim.

erkantekin
Üye

Toplam 567 yazı
19/06/2017 :  19:35:31  Alıntı
Bilgi sahibi olmak farklı diploma sahibi olmak farklı şeyler. Seni işe alacak firma önce diplomana, hatta ve hatta hangi üniversitede diploma aldığına bakar. Ticaret her zaman risktir, batabilirsin ama geçerli bir diploman varsa onu sende kimse alamaz. Ticaret yap ama geçerli bir meslekte diploman olsun.

Yerleşim : Türkiye / Tekirdağ
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
19/06/2017 :  20:26:04  Alıntı
@erkantekin haklısınız. ama bu örneğinizin istisna olduğu birkaç meslekten biri bilgisayar mühendisliğidir. Diplomanın neredeyse önemi yoktur. önemli olan verilen görevleri yapabileceği yada yapamayacağıdır ki buda iş deneyiminden ve kendini geliştirmeden geçer. O meslek üzerine yoğunlaşılmayacaksa zaten bilgi ve deneyim olmayacağından diplomamın da bir önemi kalmaz. Kimse birşey bilmeyen bir yazılımcıya diploması için para harcamaz. Ama dediğiniz gibi farklı bir meslekte diploma alınıp ticaret ile uğraşmaya da devam edilebilir.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Bartoloucci
Üye

Toplam 1359 yazı
19/06/2017 :  22:54:23  Alıntı
1 yıl Okulu dondurabilirsiniz..
Gerisine hayat karar verecektir
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer
vokri
Üye

Toplam 170 yazı
20/06/2017 :  01:02:03  Alıntı
bu durumu biz turizm bölgelerinde çok görüyoruz. otel sahibi aileler genelde oğlunu ya paralı üniversitelere ya da yurtdışına gönderiyor ki okusun bilgi sahibi olsun istiyor sonra çocukları aldığı eğitim,gördüğü dünya,vizyondan sonra kendi başına iş yapmak istiyorlar fakat aileler buna izin vermiyor ve gel babana yardım et malının başında dur diyorlar.. benim odtü'yü bitirmiş otel sahibi tanıdığım var ben burada akademisyen olarak kalmak istiyorum demiş ama babası izin vermemiş zorla geri getirtmişti.. yine de kimse okulu bırak demiyor bence bitirin okulunuzu.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Faruk1370
@vokri örneğiniz için teşekkür ederim ama ben tamamen boş bir insan değilim. kendimi geliştirdiğim birkaç alan var. ama işte bahsettiğiniz gibi bir açık öğretim işletme okumakla bilg. müh. gibi bir bölüm okumak arasında fark var. Mühendisliği okuduğum zaman üstüne düşmediğim de zaten bilgilerimi unutmuş çoktan paslaşmış olacağım. ve bu gibi bir alanda diplomadan cok bilgi ve deneyim önemli. istediğim kadar yüksek bir üniversiteden diplomam da olsa ben o işe yönelmeyeceğim için o bilgiler unutulacak ve kendimi geliştirmemiş olacağım. yani zaten aslında bu kapıyı kendime kapatmış olacağım. Ama yukarda bir değerli üyenin bahsettiği gibi farklı bir bölüme yönelerek sizin de dediğiniz gibi en kötü durumu da göz önüne alıp birşeyler yapmak gerekiyor. cevabınız için teşekkür ederim.

vokri
Üye

Toplam 170 yazı
20/06/2017 :  01:15:09  Alıntı
oğlunu üniversiteye gönderdikten sonra direk faydasını gördüğü bir örnek istiyorsan da bu haber de var.. http://www.hurriyet.com.tr/ayakkabinin-el-turcosu-40451501

Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
20/06/2017 :  19:24:06  Alıntı
@vokri anladım hocam tabi haklısınız üniversitenin faydası azımsanamaz. ben yukardada verildiği tavsiyelerde olduğu gibi üniversite bölümümü değiştirip hem üniversite hem ticaret üzerinde ilerlemeyi düşünüyorum.
Cevabınız ve uğraşınız için teşekkür ederim.

ege10ege
Yeni Üye

Toplam 71 yazı
21/06/2017 :  00:03:27  Alıntı
Bence diplomanı al bir kenarda dursun. Esnaflık gün olur biter yada sen gün olur işten sıkılırsın diplomalı işine geri dönersin. İş işten geçtikten sonra o yaşta o kafayla o zamanda belki o diplomayı alamazsın.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Tekstil
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
21/06/2017 :  19:23:16  Alıntı
@ege10ege Haklısınız. cevabınız için teşekkür ediyorum.

Onur Durmuş
Yeni Üye

Toplam 25 yazı
24/06/2017 :  03:47:03  Alıntı
Merhaba Faruk.Sanırım sende benim gibi öğrencisin.Öncelikle çok güzel konumdasın bunun farkında ve bilincinde ol.İki tane dilin var hatta Türkçe ile 3 tane dilin var.İlerlediğin bölüm çok güzel önümüzdeki 20 yıl artık tamamen bilgisayar üzerine entegre edileceği söyleniyor sanırsam da haklılar.Baban bu işlere atılırken sen varsın diye güvenmedi şimdi sana gel bu işlerin başında dur yaptığın iş gereksiz demesi bana abez kaçıyor.Belki yaptığı işten sıkıldı ya da kendince sana bu şekilde para kazanmanın doğru olduğunu söylüyor.Aslında bakarsan mantıklı dedikleri fakat senin hayalin ve idealin bu meslek ise ben ilerlemen taraftarıyım.Sonuçta babanın yaptığı işleri bilmiyorsan öğrenmen biraz zaman alabilir.Ama okulu bırakman tekrardan başlayayım demen ömründen bir kaç senenin gitmesi demektir.Senin yerinde olsam hem okul hemde işi öğrenmeyi denerdim.Aynı durumu bende babamla yaşadığım için biliyorum..Unutma kendi işin her zaman çok iyidir ama önce bir pişmek sonra yanmak gerek..
umarım yanlış anlaşılmadım teşekkürler.
2828

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Öğrenci
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
24/06/2017 :  09:36:57  Alıntı
@Onur Durmuş cevabınız için çok teşekkür ederim. okunulan bölümü değiştirip babamın mesleği ile de ilgilenmeyi düşünüyorum. Elbette bilgisayar mühendisliğinin önü açık geleceği parlak bir meslek lakin kendini geliştirmedikten sonra maalesef diploması da bir işe yaramıyor ve tamamen oraya yönelmezsem de kendimi geliştiremem. üniversiteyi bitireyim aile mesleğini yapayım olmazsa tekrar bilg müh. den devam ederim gibi birşey deme şansım maalesef olmuyor çünkü öğrenilen bilgi pratikte tekrar edilmedikçe kullanılmadıkça unutuluyor diploma ile de pek birşey olmuyor deneyim bilgisayar konusunda herşeydir.. Bu konuda forumdaki bazı arkadaşların da verdiği fikirler daha mantıklı geliyor. Yani bölüm değiştirip işletme - iktisat gibi bir alanda yurt dışında lisans tamamla**** baba mesleğine yönelmeyi düşünüyorum..

Akyazili
Yeni Üye

Toplam 65 yazı
24/06/2017 :  10:34:33  Alıntı
Faruk kardeşim senin de dediğin gibi bilişim sektörü sürekli kendini yenileyen ve diplomaya bakmayan bir sektör. Kendini sürekli güncel tutmazsan diplomanın bir esprisi olmayacak muhtemelen ama ileride yine pişman olmamak için uzatmalı da olsa bitir derim ben sana. Sürekli yenilikleri takip etmek seni yoracaksa maddiyat ve oturmuş bir iş senin için daha öncelikli ise kesinlikle babanın işine devam et derim.

Kendimden örnek vermek gerekirse direk bakana bağlı olarak çalışan yani üstünde her hangi bir amir olmayan üst düzey bir memurum içinde bulunduğum alan da tıpkı senin bilgisayar sektörü gibi çok güncel sürekli kanun ve tebliğlerle değişen bir alan açıkcası ben takip etmekten yoruldum. Şu an keşke kpss ve kurum sınavlarına ayırdığım zaman ile kitap ve dersanelere ayırdığım maddiyatı bir iş kurmak için ayırsaydım diye düşünüp pişmanlıklar yaşıyorum .

Ne ile uğraşmaktan keyif alıyorsan hangi şey önceliğin ise onu yap derim sana

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Memur
mstafaa27
Yeni Üye

Toplam 76 yazı
24/06/2017 :  22:43:47  Alıntı
Okulunu bitır okurken babanın işi ile ilgili deneyim edin yurtdışında araştır okurken bilgi donanımı edin bitirince babanın işini yap eğer iyi bir kazancı varsa.. Diploma da cebinde kalır işletme falan filan okumana gerek yok

Yerleşim : Türkiye / Gaziantep  |  Meslek : Diğer
Faruk1370
Yeni Üye

Toplam 10 yazı
26/06/2017 :  04:14:52  Alıntı
@Akyazili aynen öyle. sizin de dediğiniz gibi bilişim sektörü için sürekli yenilenmek gerekiyor. bunun ile de aynı anda ticareti yürütmek cok zor olur. çünkü bilişim sektörü için sürekli pratik bilgiyi pekiştirmek gerekiyor. Yazınız içime su serpti diyebilirim. teşekkür ederim :)

@mstafaa27 cevabınız için teşekkür ederim. vakit benim için önemli, bölüm değiştirip yurt dışında devam etmek mantıklı geliyor. sadece bilg. müh. diplomasıyla pratik olmadan iş bulamam. üniversiteyi başarılı bir şekilde takip edip kendimi geliştirip bitirsem, ardından ticarete yöneldiğim taktirde vakit aleyhime işler. ne kadar çok ticarette zaman harcarsam bilgiyi okadar unuturum. şimdi artık şirketler bilişim sektöründe ya yetiştirmelik küçük yaşlarda, yada uzman arıyorlar. üniversiteyi bitirdikten sonra ticarete atılmak için ara vermem takdirinde diplomamı da bir nevi çöpe atmış olurum. o yüzden bilg. müh. de devam etmek mantıklı gelmiyor. onun yerine hiç yoktansa diplomamın iş yapabileceği bir mesleğe yönelmek daha mantıklı geliyor.

tyson
Yeni Üye

Toplam 82 yazı
12/12/2017 :  17:37:24  Alıntı
arkadaslar tavuk restaruant imi devrediyorum.
al kazan ekip ile ana caddede tam merkezde 65 metrekare
400 bin lira
yoruldum dinlenmek istiyorum

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Sporcu
imayex
Üye

Toplam 109 yazı
12/12/2017 :  18:01:53  Alıntı
sadece BAŞLIĞI okudum ..yazılanların hiçbirini okumadım ....ne okuyacaksan GİT OKULUNU BİTİR OKU EĞİTİMİNİ tamamla.....okulun bitince gel başlığı yeniden yaz ..OKULUMU BİTİRDİM ...........................vs ne zyarsan yaz.....gerisi yalan git... OKU

Yerleşim : Türkiye / Zonguldak  |  Meslek : Mühendis
slainte
Yeni Üye

Toplam 15 yazı
12/12/2017 :  19:49:14  Alıntı
valla yalan yok. yazının hepsini okuyamadım.ben de dahil üniversite diploması sayesinde iş hayatına atılmış birçok örnek vardır.kaldı k, o zamanlar bizde bu diploma işe yarar mı diye sorardık kendimize.

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Diğer
Bartoloucci
Üye

Toplam 1359 yazı
07/10/2025 :  13:42:02  Alıntı
mezun oldunuz mu ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim : Türkiye / Özel  |  Meslek : Diğer

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

11.77 saniye.
10:33:21, 11 Kasım 2025, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım