Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İran İle Ticaret - Ambargo Var Mı?

Başlatannfz1907@hotmail.comTarih12/06/2017 18:26:05Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere yakın zamanda İran'a uygulanan 'ambargo'lar hafifletildi yada kaldırıldı. Ancak hala İran ile ticaret yapma konusunda çekimser kalan firmalar olduğunu görüyoruz.
Öncelikle şunu belirteyim ki; İran ile ticaret yapma konusunda hiçbir sıkıntı olmamıştı (Yasaklı listede olan ürün ve sektörler hariç. Ör: Savunma ve Nükleer alanlarda kullanılabilecek çift yönlü -dualface- ürünler hariç) . Sorun, yapılan ticaretlerin ödeme işlemlerinin yapılmasındaydı (Yani bankacılık,Euro ve USD swift sistemi kapalı olduğu için).
Eğer sizin de ithalat-ihracat yada yatırım yapmak istediğiniz konular gıda, tarım, makina, tekstil, inşaat, enerji, petrokimya gibi yasaklı listede değilse, sorunsuz bir şekilde çalışabilirsiniz.
Saygılarımla

Nafiz KOÇAŞ
0543 606 1234
www.iranticaretdanismanlik.com

Nafiz KOÇAŞ
+90 543 606 1234

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye36 yazı
şu an halkbank çalışıyor..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye177 yazı
Iran ile ticaret yapan yada uluslararası ticaretten anlayanlar bilir ki , İran ile hiçbir zaman ödeme şekli konusunda sıkıntı yaşanmamıştır. Önceden de şimdi de (!)
Özgür KALE
Founder - Foreign Trade Manager
academic Elevator & Escalator Technology
info@academic.com.tr
www.academic.com.tr

Yerleşim Türkiye / Antalya YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye36 yazı

nafiz özel mesaj attım
Marsa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye30 yazı
Ambargo döneminde İranlı şirketler ülkemizde, Rusya'da, Dubai'de ve uzak doğuda kurdukları şirketler aracılığıyla yada sarraflar yoluyla bir şekilde ödeme yapıyorlardı. Ama satıcı pozisyonundaki Türk firmaları bu konulara çok vakıf olmadığı için ticaretten hep uzak kalmışlardı. Ayrıca APG, countr guarantee, L/C gibi yöntemler kullanılamıyordu, bu nedenle de bazı riskler her zaman vardı.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - OzgurKALE
Iran ile ticaret yapan yada uluslararası ticaretten anlayanlar bilir ki , İran ile hiçbir zaman ödeme şekli konusunda sıkıntı yaşanmamıştır. Önceden de şimdi de (!)
Nafiz KOÇAŞ
+90 543 606 1234

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Üye329 yazı
irandan bana saglam bir şirket lazımm yada iş yapabilecegimiz arkadaşlar özel mesaj atsınlar

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye65 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kurdoglu
irandan bana saglam bir şirket lazımm yada iş yapabilecegimiz arkadaşlar özel mesaj atsınlar

Belki işinize yarar bilgi olsun diye söylüyorum.

Fatih'te Atatürk Bulvarının en alt tarafında girişinde camcı aynacı olan bir yer var hanın adını unuttum şimdi o handa sürekli İranlı
firmalar yer alır genelde

Yine kapalı çarşının oradaki Rokoko Handa çoğu firma İran'la altın
ticareti yapar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Memur
Üye254 yazı
arkadaslar 4 yildir iranda yasiyorum.Burada pazar cok hareketli.tabiki dogru yatirim yapmak lazim.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret