Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurt Disi Mal Gonderme Hakkinda Bir Soru.

BaşlatanturquitoTarih09/04/2017 19:47:08Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye35 yazı
Turkiye´den yurt disina mal gondermek istiyorum. Fabrikalardan toplu miktarda mal almaya yetecek sermayem yok, bunun icin carsi pazardan mal almayi dusunuyorum. Aldigim mallar icin fatura alamazsam bu urunleri yurt disina nasil yollayabilirim, bununla ilgili bir mevzuaat varmidir acaba?

Yerleşim Şili / SantiagoMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye35 yazı
Peki carsi pazardan fis ile alirsam, o zaman olur mu? Yani sorum su fatura olmaz ise, ne olmasi lazim.

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
Asya ülkelerine faturasız gönderebilirsin bavul ticareti kapsamında..biz o şekilde rusyaya gönderiyoruz..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı

Sayın erkan tekin..konu açan arkadaşın sorusu kargocuların nekadar ve ne şekil kazandığı değil..verdiğim kısa bilgide onun sorusunun cevabı var ve yanlış bilgilendirme yok..benim kırk saat uğraşmamak için yazmadığım kısmını yazmışsınız elinize sağlık..sonuç olarak fatura kesmeden istediği kadar mal gönderir bu ülkelere..bu arada anlattığınız işin genel ismi de bavul ticaretidir..kimse bilmez bavul ticareti deyince yolculukta yanında ***ürebildiği bavul dolusu zanneder o işi..başlangıcı öyle diye ismi de öyle kalmış..

Üye192 yazı
Güzel kardeşim,yurtdışındaki alıcı da benim..yani burdan 8% iade alacam diye yurtdışında 20% ithalat vergisi ödemem...senin dediklerin bir kısmı doğru bir kısmı yanlış..kargo firmaları ürüne göre yapıyor o işi..başka türlü de görüyorlar onlar işlerini üçüncü dünya ülkelerinde..ticaretin yürümesi için devletlerin birbirlerine tanıdığı yazılı olmayan haklar var..neyse herkes kendi yaptığı işi bilir..herşey bilinen kitapta yazdığı gibi değil..başka bir kitap daha var bu işi yapanların okuyabildiği..

Üye192 yazı
Adam kısa bi soru sormuş..kısaca cevap vermişim..amma da çok uzatmışız..cevap; bu arkadaş asya bölgesi ülkelerine faturasız mal gönderir..yanlış bilgi verme diyen sensin..kısa cevbımda yanlış bilgi varsa lafı yuvarlamadan söyle.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turquito
Turkiye´den yurt disina mal gondermek istiyorum. Fabrikalardan toplu miktarda mal almaya yetecek sermayem yok, bunun icin carsi pazardan mal almayi dusunuyorum. Aldigim mallar icin fatura alamazsam bu urunleri yurt disina nasil yollayabilirim, bununla ilgili bir mevzuaat varmidir acaba?

Fatura gerekmez senin göndereceğin miktarlar için, Kargo şirketleride Fatura falan sormaz.

Yerleşim Türkiye / Tekirdag
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erkantekin
Faturasız malı gönderemezsin. Gidecek malın cinsine göre o ülkede vergilerin verilmesi lazım. Fatura olmadan nasıl ve neye göre vergi verilecek. Ayrıca fatura olmadan kargo firmaları malı almaz, varsayalım aldı malın gideceği ülke faturasız malı ülkesine sokmaz.

Bilerekmi yazıyorsunuz bunları?

Ben Almanyaya 90 Kg 120 kg 5000€ luk PTT DHL Kargo ile ürün gönderdiğim oldu, kimse benden Fatura istemedi onlarca kez ürün yolladığım halde, vergi Mükellefi olmadığımdan Türkiyedeki gibi Faturada yazamazdım zaten, Almanyada yazılan Faturalardan yazıyordum Almanca olarak hepisi o.

Yeni Üye35 yazı
Ben Sili´de yasiyorum. Daha once amazon, ebay, dhgate gibi sitelerden urun alip gonderimi yaptirdim. Ama aldiklarim en fazla 30-35 parca urun idi. Ornek vermek gerekirse hep 15 getirisimde 1 kere gumruk oduyordum. Bir kac kere de urunleri nasil aldigimi ogrenmek istediler, sitelerden aldigim ciktilari gosterdim, sonucta urunleride ayni fiyat ustunden deklare ettigim icin hic bir sorun ile karsilasmadim.

Misal 1 konteyner kazak (10 bin adet diyelim) alicak sermayem yok, bunun yerine 100 kazak, 100 gomlek, 100 pantalon vs... seklinde aldigimi dusunun. Toptancidan fatura ile aldim ama carsi pazar esnafi fatura veremiyor onun yerine fis kesiyor. Bende fisin ustunde yazan miktar ile gonderimi yaptigim zaman sorun olur mu?

Asil sorum buydu sanirim bende tam detayli anlatamadim basta.

Üye192 yazı
Fiş işe yaramaz.ülkesine göre fatura gerekli..yada hiçbişe gerekli değil...ancak fiş kesen herkimse ondan fiş yerine fatura istersen vermeli.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Ben Sili´de yasiyorum. Daha once amazon, ebay, dhgate gibi sitelerden urun alip gonderimi yaptirdim. Ama aldiklarim en fazla 30-35 parca urun idi. Ornek vermek gerekirse hep 15 getirisimde 1 kere gumruk oduyordum. Bir kac kere de urunleri nasil aldigimi ogrenmek istediler, sitelerden aldigim ciktilari gosterdim, sonucta urunleride ayni fiyat ustunden deklare ettigim icin hic bir sorun ile karsilasmadim.

Misal 1 konteyner kazak (10 bin adet diyelim) alicak sermayem yok, bunun yerine 100 kazak, 100 gomlek, 100 pantalon vs... seklinde aldigimi dusunun. Toptancidan fatura ile aldim ama carsi pazar esnafi fatura veremiyor onun yerine fis kesiyor. Bende fisin ustunde yazan miktar ile gonderimi yaptigim zaman sorun olur mu?

Asil sorum buydu sanirim bende tam detayli anlatamadim basta.

Aldığın Faturada esnaf toptancı olsun işine yaramaz zaten.

Gelip kendin alıp kendinmi yada akraban tanıdığın birisimi kargolayacaksın ürünleri?

Türkiyeden yollanmasında hiç bir sorun yaşamazsın, Şili Gümrüğünden teslim alırken neler gerekli bilemem.

Diyelimki 100 Gömlek 100 Kazak aldın Pazardan alman gereksiz
Laleliden Merterden direk üreticilerden alabilirsin, Fatura alıp o Adetlere fazladan Kdv ödemen gereksiz.

PTT 20 kg luk koli olarak Şileye taşıma yapıyor 4,50 TL/KG
20 kg lik koliler halinde 5 koliye kadar için Şile ve Türkiye için iki Adet ingilizce Beyanname dolduruyorsun, ürünleri adetleri fiyatları ve toplam fiyatı yazıyorsun Fatura yerine geçer bu yazdığın Beyanname kimin yazdığıda önemli değil, bu Beyannameye göre Şile'de Gümrük tutarını ödersin hepisi bu kadar.

Birde Lalelide normal parsiye taşımacılık yapanlar var Şile'ye taşıma yapan varmı bilmiyorum varsa onların Fiyatlarınada bakarsın, daha çok Rusya ve Afrikaya çalışıyor onlar.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kayinco
Fiş işe yaramaz.ülkesine göre fatura gerekli..yada hiçbişe gerekli değil...ancak fiş kesen herkimse ondan fiş yerine fatura istersen vermeli.

7500 Dolara kadar (isterseniz hergün) hangi Ülkeye olursa olsun
Şahıs olarak ürün göndere bilirsiniz, Fatura veya Fişe gerek yok dediğiniz gibi işede yaramaz, sadece Beyanname doldurulup kargoya eklenmeli.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erkantekin
F.BULUT, arkadaş yurt dışına tekstil göndermeyi düşünüyor. Tekstil genelde havaleli üründür. Faturasız ürün risktir. Yurt dışındaki alıcıda aldığı malı resmiyete dökmek için fatura ister. Yazılarınızda anladığım kadarıyla Avrupa'da yaşamışsınız. Avrupa ülkelerinde faturasız malın cezasının yani vergi kaçırmanın cezasını biliyorsunuz. Ayrıca faturalı göndermesi halinde burada verdiği KDV'yi devletten alacağı için ürüne göre % 8 ile 18 arasında daha kazançlı olacaktır. Küçük çaplı ürünlerde sorun çıkmayabilir ancak faturasız malı o ülkenin gümrüğü istese ülkeye sokmayabilir.
Siz de Tekirdağ'da yaşıyorsunuz Tekirdağ'da bir arkadaş yurt dışından sevdiği kahveden 3 kilo getirtti. Postahane 1 kiloyu geçtiği için iş ticarete giriyor dedi ve vergisini ödetip kahveyi verdi. Fatura olmadan neye göre vergi verecekti. Ülkeye faturasız mal giriyor diye gönderme yetkisi var. Amacımız iş yapmak isteyen arkadaşları en az sorunla karşılaşacak şekilde bilgilendirmektir. Ben yurt dışına gönderdiğim 700 - 800 euroluk tekstil ürünleri için bile fatura kesiyorum ve KDV'sini mahsup ediyorum.

Yazdıklarımı iyi okusanız bunları sormazsınız, en az 50 defa Almanya, Fransa, Hollandaya 20kg dan 100 kg ya kadar PTT/DHL kargo ile ürün gönderdim şahıs olarak kimse Fatura sormadı, ama ben o Ülkelerin Gümrükleri için Fatura yerine 3 suret Beyanname koyuyordum kolinin birisinin dışına, 1 tane istanbul PTT bir tane DHL alıyordu 3 cü ile yazan Toplam değer üzerinden gittiği Ülkede Gümrükleme oluyordu, tek sorun Gümrük memuru uyanık olursa Resmi ihracat olmadığında değer üzerinden 3% Gümrük alınıyordu arada sırada Almanyada. Beyanname Fatura yerine geçerlidir, benim gönderdiğim şekildede kimsenin zararı ve vergi falan kaçırdığı yok.

Yeni Üye35 yazı
f_bulut cok tesekkurler, konu hakkinda iyi bilgi verdin. Kendim gelip alicam yada birinden burdaki sirkete yollatcam.

Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
f_bulut cok tesekkurler, konu hakkinda iyi bilgi verdin. Kendim gelip alicam yada birinden burdaki sirkete yollatcam.

Dediğim gibi ingilizce olarak 2 suret Beyanname hazırlar ürünleri ve tutarlarını listeler yollar veya yollatırsın, istanbulda olsaydım menfaat beklemeden yardımcıda olurdum.

Üye229 yazı
güzel bilgiler verilmiş teşşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
Bulgaristana internet uzerinden satis yapmak istiyorum, uygun fiyata bayan,erkek,cocuk giyim olanlar mail atabilir. Bulgaristana kargo gonderme bilgileri fiyatida rica ediyorum , simdiden tesekur ederim - a.mehmed@abv.bg
Orhan

Yerleşim Bulgaristan / RazgradMeslek Yöneticilik
Üye518 yazı
Tek tek ürün göndereceksiniz her türlü faturasız ürün gönderebilirsiniz PTT Paket Posta ile. (Elektronik v.s. olmadığı sürece)
Ama toplu olarak bir adrese gönderirseniz mutlaka ihracat belgesi de olan bir işletme açıp aldığınız malı faturalı almanız gerekir.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye23 yazı
Tek tek dedin icin soruyorum, acaba kac tl arasi bilgin varmi ,kilosuna gore heralde
Orhan

Yerleşim Bulgaristan / RazgradMeslek Yöneticilik
Üye109 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tablom
Tek tek ürün göndereceksiniz her türlü faturasız ürün gönderebilirsiniz PTT Paket Posta ile. (Elektronik v.s. olmadığı sürece)
Ama toplu olarak bir adrese gönderirseniz mutlaka ihracat belgesi de olan bir işletme açıp aldığınız malı faturalı almanız gerekir.

Öyle birşey yok millete yanlış bilgi vermeyin lütfen, (toplu olarak bir adrese gönderirseniz mutlaka ihracat belgesi de olan bir işletme açıp aldığınız malı faturalı almanız gerekir) benim aynı üründen toplu olarak 500 Adet birden PTT Kargo ile gönderdiğim oluyor Şahıs olarak hiç bir işletmemde yok, 7500 Dolara kadar gerekmiyorda.

Yeni Üye4 yazı
Turkiyeden Almanya ve avrupanın diğer ülkelerine parca parsiyel yuklerinizin nakliyesini yapmaktayiz ayrıca gümrük depertmanimizda mevcuttur urun gonderilerinizin nakliyesi ve gümrüğü ile ilgili Lojistik@keskinlernakliyat.com mailinden talepte bulunabilirsiniz
..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye35 yazı
F bulut siz ne satıyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye77 yazı
Slm aleküm arkadaşlar,adim ahmet bulgaristan,dan size yardimçi olabilirim kargo işlerinde burda kargo fiyatlari çok uygun gümrukten kolaiça malarin gecmesine yardimci olabilirim ilginiz varsa bana yazabilirsiniz.

Yerleşim Bulgaristan / ShumnuMeslek Ticaret