Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lojistik Firması Kurmak

Başlatangirişimci3000Tarih04/04/2017 18:50:15Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Forumda yeniyim ve bu ilk paylaşımım. Sizlere lojistik işi hakkında birkaç soru soracağım. Eskiden bu işleri yapan veya özellikle sıfırdan bir lojistik firması kuran, kurmaya çalışan arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Lojistik işine son günlerde çok kafa yoruyorum, ancak elde belli bir sermaye olmadan bunu yapmak mümkün değil gibi görünüyor. Yani ilk etapta 10 tane tır alacağım demiyorum ancak normal bir maaş ile nasıl kurarım onuda bilmiyorum. Başlangıçta tırları kiralamayı düşünüyorum. Bir şirket ile ürününü taşımak için anlaştıktan sonra tırları kiralarsam, ilk etapta masrafları çıkartabilir miyim diye düşünüyorum. Ancak bu iş sadece tır ile bitmiyor. En başta kâra geçemeyeceğim için elimdeki para ile bu işi kurmam gerekecek. Ve şoförlerin maaşından tutun da tırların yakıtına kadar her şeyi cebimden vermek gerekecek.

Kısaca bana ne önerirsiniz. İlk etabı nasıl atlatabilirim? Sıfırdan bir lojistik firması kurmak için (tırlar, 3 - 5 çalışan, ekstra masraflar, şirket kurmak için ekstra belge masrafları vb.) ne kadar para gerekir. Yoksa bu işi sadece dedesinden veya babasından miras kalanlar mı yapabilir. Sıfırdan kurmak imkansız mıdır?
Ticaret, Lojistik, Girişimcilik

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye54 yazı
Normal bir maaş ile kastın nedir
Ayhan AKÇİN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - AYHAN AKÇİN
Normal bir maaş ile kastın nedir

Mesela aylık 3 bin tl aldığımı düşünürsek nasil bir yol izlemeliyim.

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Ö?renci
Yeni Üye52 yazı

önerim sermayeniz yoksa bulaşmayın . kolay değil . kiraladınız diyelim ... vergisidir , yağıdır,lastiğidir,maaştır,sigortadır bunlar zor . ayrıca lojistik demek depo demek . tır adeti ile lojistik arsası ( tır parkının metre karesi olayı bile var ) yani yülü sermaye yoksa bu iş yatar . ha tek tır ne kazanır . bir tırcının aylık kazancı 10 bin civarındadır .ancak bu kişiden kişiye değişir. tırları olan yakınımdan biliyorum . o söylemişti.
Az olsun ama helalinden olsun! Haram kursaktan geçer amma sızısı kalıcı olur emer emer kanser olur!

Yerleşim Rusya Federasyonu / MoskovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
Daha önce Türkiyenin en büyük lojistik firmasında yöneticilik yapmış birisi olarak şunu söyleyebilirimki siz sadece on gün çalışmış olsaydınız yukarda bahsettiğiniz koşulların ne kadar ama ne kadar ütopik olduğunu anlardınız..tabiki işi hiç bilmediğinizden kaynaklı nu şekilde sormanız...bu sektörün içinde ve sahada yıllarca pazarlama veya satış veya ülke müdürlüğü yapıp da elinde müşteri portföyü olduğu için kendi işini yapmak istemiş ve daha başlangıçta yüzlerce bin TLsini kaybedip üstüne çek ve vergi borçlarıyla kalmış ne tecrübeli insanlar var..derhal ama derhal aklınızdan bunu çıkartıp kendi maddi ve manevi imkanlarınıza görr bir arayışa girin..hiç bilmediğinizden dolayı gayet iyi niyet ve araştırma amacıyla yazmışsınız ama inanın ki uzaya gitmek isteseniz daha gerçekçi bir istek olurdu..okadar zor yani..sakın kalkışmayın..10 tır bile olsa buhar olur..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
sanırım gerekli cevabı almışsınızdır,atlık 3 bin tl ile nasıl tır kiralamayı şirket açmayı vesaire düşünüyorsunuz anlamıyorum.Bu aralar organik tavuk ve yumurta işi oldukça revaçta bence düşün.....
Ayhan AKÇİN

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye138 yazı
Girisimci3000 arkadasim, size tavsiyem, Turkiye icinde is yapmayin, yurtdisina acilmaya bakin.Altinci hissi kuvvetli, ileriyi gorebilen biri olarak, Turkiye'de bu saaten sonra isiniz zor, hele boyle karmasik bir sektorde daha da zor.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - behnanoz
Girisimci3000 arkadasim, size tavsiyem, Turkiye icinde is yapmayin, yurtdisina acilmaya bakin.Altinci hissi kuvvetli, ileriyi gorebilen biri olarak, Turkiye'de bu saaten sonra isiniz zor, hele boyle karmasik bir sektorde daha da zor.

Peki bu işi yapanlar nasıl yapıyor arkadaşlar ?

Yerleşim Türkiye / TekirdagMeslek Ö?renci