Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mobil Büfe Açmak İstiyorum,prosedürler Nelerdir?

BaşlatanvuralarTarih26/03/2017 00:13:53Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhabalar, aklımda bir karavan alıp mobil büfe şeklinde satış yapmak var.Aşçıyım, hamburger ve ızgara sosisli ağırlıklı bir konsept düşünüyorum.Öncelikle sormak istediklerim;
-İstanbul'da yaşıyorum burada prosedürler nasıl işliyor,izin almak çok mu sıkıntılı?
-Karşıma nasıl bir maliyet tablosu çıkar?
-Henüz aşçılık belgem yok bu bir problem yaratır mı?
-Konuyla ilgili önerileriniz, tavsiyeleriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye4 yazı
up..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye84 yazı
maliyetini bilmem ama güzel bir yerde açarsan iş yapacağın kesin.Günümüzde insanlar zamandan tasarruf etmek için bu tarz yemekleri fazla tüketir oldular.Hele plazalara yakın bir yerlerde bir ter açarsan öğle yemeklerinde yada akşam mesailerinde iyi iş yaparsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye345 yazı

şehir içindeki benzin istasyonları yer olarak seçilebilir
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye229 yazı
bu sitede bunu yapan Antalyada birisi var.araştırırsanız konuları bulursunuz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye50 yazı
İstanbul'da bunun prosedürü yok, izin almak sıkıntılı değil çünkü bu işe izin alamıyorsunuz. Türkiye'de bu işi yasal olarak yapamıyorsunuz. Ancak belli bir yerde şayet belediyeden izin alabilirseniz (ki tanıdık gerekir) işgaliye ödeyerek sabit durmanız mümkün. Rekabet şartları nedeniyle mobil büfeler yasak. Türkiye'de bunun yasal olmayan adı seyyar tezgah. (Zabıtadan kaçmak için çeşitli yollar keşfetmiş durumda yapanlar.)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye4 yazı
bence bu iş için belediyeler yerler belirlemeli,haksız rekabet olacağını düşünmüyorum sonuçta en az bir dükkan kadar masraf yapılıyor ve vergi ödeniyor.En mantıklısı yazın ege akdeniz de sahil bölgelerinde bu işi yapmak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye114 yazı
food truck işi ile uğraşan biri olarak söylüyorum belediyeden izin alma ihtimali ihtimal ve olasılık olarak %100 ama fiziksel olarak %1 bile değil o kadar söyliyeyim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek