Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Reklamda başarılı olmak

BaşlatancturanliYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı10 katkı
Profil alanıBilgisayar-Bilişim
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Reklam ölüyor mu? Her taraf reklam ve pazarlama mesajları ile kaynıyor. Ve bu kadar çok mesajın olduğu yerde biz reklamları artık görmezden geliyoruz. En fazla reklamlara eğlence amaçlı bakıyoruz.

Bazı başarılı reklamlar da var, bizi etkileyen kullanmayalım dedirten. Fakat mesaj yağmuru altında bunları farketmiyoruz çoğu zaman.

3 önemli kriter var reklamın gerçekten başarılı olması için (ödül değil, para kazandırması için):
1. Dikkat çekici bir reklam yapmak
2. Reklamın kullanmalıyım, almalıyım dedirtmesi, müşteriye bu benim ürünüm dedirtmesi.
3. Yeterince görünür olması, (reklamın milyonlarca mesaj içinde kendini göstermesi gerekiyor.)

Satışçılar için ekstra bir madde daha var:
- Ürünün/servisin bulunabiliyor olması

www.farketing.com
www.farketing.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 1.236Profil alanı DanışmanlıkProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Reklamın para kazandırması için sahip olması gereken üç kriterden 1 ve 3 'ün çok gerekli olmadığını düşünüyorum.

İnsan davranışlarını incelersek her zaman farkında olarak (bilinçli) davranış sergilemez tüketici. Bilinçaltı ve inanç yönlendirir seçimlerimizi çoğu kez.

Gizli reklamların açık reklamlardan çok daha etkili olduğunu işin içindeki herkes bilir. Bu sebeple yasalarla sınırlandırılmıştır gizli reklamlar. Dikkat çekicilik(1) ve yeterince görünür olmak(2)tan daha önemlisinin hedefteki açık kanalı yakalayabilmek olduğunu düşünüyorum.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 10Profil alanı Bilgisayar-BilişimProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sn. Kablan,

Söylediklerinize katılıyorum. Benim reklamın dikkat çekici ve görünür olmasından kastettiğim, sadece farkedilmesi ve "vay be" dedirtmesi değil, aynı zamanda belirttiğiniz gibi bilinçaltına hitap edebilecek bir çekiciliği olmasıydı.

Yorumlarınız için çok teşekkürler.

www.farketing.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet