Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Mermer Aracılığı Yapmak Neden Bu Kadar Karlı ??

BaşlatanakinselcukTarih21/10/2008 22:52:43Yorum56

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Şimdi epeydir incelediğim ve bu kadar garantili bir aracı kazancına sahip bir iş kolu var.

Bir yerdeki mermer tüketicisi ile başka bir yerdeki mermer üretici arasında irtibat sağlayan aracı, bu mermer bloklarından bir dünya komisyon alıyor. Benim bir türlü anlayamadığım şey , günümüzde dünyanın her yerindeki tüketici dünyanın herhangi bir yerindeki istediği üreticiye kolayca ulşabiliyorken neden bir aracıya bu kadar büyük komisyonlar ödüyorlar ???

Bir pasaport ve ingilizce bilmenin dışında varlık sahibi olmayan bu aracılar nasıl oluyorda kendi belirledikleri komisyon bedellerini alıcılara ödetebiliyorlar ?

Üstelik aynı firmalar her seferinde aynı aracıya bu bedeli neden ödüyor ? Bu aracılar hiç bir risk almıyor. Örneğin satıcıya mal bedelini ödeyip alıcıya kar koyup satmıyor. Alıcıya bir rakam söylüyor o da satıcıya parayı yolluyor. Satıcı paradan aracının komisyonunu ödüyor. Yani aracının ettiği karı da görüyor. Bu durumu alıcı da biliyor üstelik bütün nakliye ve teslim şartlarını satıcıyla direk görüşüp ayarlıyorlar ama gene de tamamen irtibat halinde oldukları satıcı ile bir daha ki sefere bu malı komisyon ödemeden kendi aralarında halletmeyi tasarlamıyorlar. Komisyonlar öyle çok düşük rakamlar değil alıcının cebini yakacak şekilde çok tatlı kazançlar sözkonusu. 2 blok mermerden bir lüks ceep parası çıkabiliyor veya orta halli bir lüks ev parası mesela.
Bu konuda hiç bir risk almayan aracıya bu bedelleri her seferinde ödemeye razı olmak yerine bu işi kendi elemanları ile neden halletmiyorlar ?

Niçün ????
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
56 yorum
Üye144 yazı
Sevgili Akınselçuk Beyefendi,

Anlattığınız madencilik sektründeki aracılık hizmetini bende uzun yıllar yaptım.Ancak belirttiğiniz şekilde büyük komisyon bedelleri ne yazıkki mevcut değil.Belki sizin gördüğünüz çok uç bir örnek olabilir.
Mermer ve Traverten de asıl para Bloktan değil nihai ürün dediğimiz fayans üründen kazanılır.Çünki Blokta m3 veya m2 üzerinden ton satışından komisyon alırsınız.
Mesela Denizli Traverteninde Blokların ocak teslimi ton fiyatı 90-120 ytl den başlar 300 ytl ye kadar gider.Bir aracı buradan ancak ve ancak ton başına maksimum 10 ytl kazanabilir.Genelde de oran %3 veya %5 tir.
Yada Bilecik veya Afyon bej mermerlerinde ton fiyatları 100 ytl den başlar 250 ytl ye gider.Buradada ancak ocak sahibiyle anlaşmalı olarak ocaktan seçtirip işaretlettirmek kaydıyla bir komisyon alabilirsiniz.Bu komisyon bedelleri de belirttiğiniz gibi eğer iç piyasa satışı ise bir kez olur ondan sonra alıcı ve satıcı komisyon bedeli ödemez.Eğer ihracat ise ve Çin değilse ancak o zaman da çok iyi niyetli bir üretici,satıcınız olmalıki sizinle bir anlaşma yapıp size sürekli komisyon ödesin.Bunun içinde FCO ve NCND belgeleri düzenleyip kontrat üzerinde bunu belirtmeniz gerekiyor.Yani satıcının gerçekten iyiniyetine kalmış aracının durumu.
Madencilik özellikle mermercilik sektöründe 10 yıl süreyle bulundum Afyon da 1,amasyada 1 satıcı ve üretici dışında dürüst ve gerçek insana rastlamadım.Özellikle Afyon isçehisar türkiyenin en çok ihracat yapan bölgesi Demireller,Federal,travertine bross,özerler gibi devler dışında diğerlerinin tamamı güvenilmez ve  .
Devlerde zaten yurtdışında ofisler kurmuş aracıyla hayatta çalışmazlar.
Öyle 2 tane blokla jeep almak gibi bir durum malesef sözkonusu değil.Eğer gerçekten dürüst bir satıcı bulurda yurtdışında da güvenilir alıcınız olursa eğer alıcınız da artniyetli değilse ancak %5-max.%10 üzerinden çalışabilirsiniz.Ancak ömrünüz yinede üreticinin elinde olacaktır.
Bilgilerinize,
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye150 yazı
arkadaslar cemalerd in dedigi gibi bu iş öle uçuk kaçık kar bırakmıyor.türkiye de ve yurt dışında mermer aracılıgı yapmak isteyen varsa bana ulaşabilirler.afyon mermeri.hertürlü kalitede mermer işlenmiş olarak teslim edilir.cemalerd arkadaşın söylediği gibi mermer satıcısına güvenmek çok.ama benim size baglantı kuracagım afyonda güvenilir 4 büyük şirketten birisi.her kalitede her sınıfta mermer temin edilir.
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Editör5590 yazı

O zaman bu işte başka bir iş var.

İki iş yapıldı bir ceep bir de ev alındı ilaveten bir de lüks bir büro kuruldu bu kazançla. Sonra da bana bir teklif geldi sen de yap diye. Uzun zamandır kullanmadığım , kullanırsam açılabilir bir ingilizcem var. Bu işe girmek için tabiki ufak tefek yatırımlar da yapmam gerek.

Ancak mermer aracılığı ile izah edilen bu kazanç bana izah edildiği şekliyle bana aşırı kolay para gibi geldiğinden duraksadım.

Çok cazip görünüyor, güzel bir büro , yurtdışı seyahatleri , ayda sadece 10-15 günlük çalışma ve gelsin bir iki seyahat ve dil dökme ile paralar. . .

Başlıkta da anlattığım gibi bir anlamsızlık var. Ocaktaki insanlar o kadar yeteneksizmi ki size mermerlerine bir müşteri buldunuz diye o kadar para ödesinler. Bunu belki bir kez yaparlar ama sonra...

Bu global dünyada hiç bir işletmeci bu kadar komisyon ödememeli.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Anlaşılan o ki, başka bir dalaverenin döndüğü bir iş kolundan bahsediyoruz mermerciliğin içinde. Bu kadar yabancı dil bilen ve bu kadar kazanç peşinde koşan akıllı insan varken bu sektör neden bu kadar boş kalsın ki fizik kurallarına aykırı bir durum du bu zaten . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye144 yazı
Sevgili Akınselcuk,

2.yorumunuzda gerçeğin farkına vardınız.Kutlarım.Sevgili dostum hiç bir iş göründüğü yada anlatıldığı kadar kolay değildir.
Anlatanlar o kadar ballandırırki bir hayal denizinde bulursunuz kendinizi.
Öyle 2 işle bir Jeep birde ev alınsaydı dünyada dil bilen herkes mermerci aracısı olurdu.
Ben USA'ya 27 konteyner mermer ihraç ettim,aracılıkla yaptım bunu üreticiyi buldum sonra müşteriyi buldum ve araclılık yaptım.Aldığım para her bir konteyner için 544 ile 600 usd arasıydı.Masrafları düştüğünüzde bir şey kalmadı.
İçinde olan ve gerçek yorum yapan insanları bulduğunuzda hayallerin gerçekle nasıl karşılaştığını göreceksiniz.
Saygılar,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Deneyimli Yazar130 yazı
Sevgili Akin kardesim,merhaba..Bu bahsettigin Mermer(!) bloku sakin Tarihi eser,ya da Türkiye den yurt Dislarina cikmasi gereken(!) herhangi bir degerli maden kütlesi olmasin?!!!Eger benim dedigim gibi ise, iste o zaman senin dedigin o ücretler O ARACI lara ödenmis olabilir!Aksi mümkün degil.Saygilarimla...
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar bende bir mermerciyim bu mermer işi kumar oynargibi bişidir bilokları saglam diye alırsın sakat cıkar sakat cıkdıgı zaman iflasa kadar ***ürür sakat diye alırsın saglam cıkar ozamanda köşeyi dönersin bu şans nasip işi bu mermerleri benden alıp başka bir mermerciye satan kişiye biz kendi aramızda tektekci diye hitap ederiz bu tektekciler benden veya başka firmalardan alır pazarlar mermerde sabit bir fiyat yoktur bu satın alan tektekci müşterisini bulup pazarlarsa kazanır pazarlayamazsa mal başına dert olur mecburen malı zararınada olsa satmak mecburiyetinde kalır satar ama zarar eder böyle zarar eden iflas eden coktur mermercilige akıl sır ermez şuanda mermerin yatagı afyon un ilcesi iscehisardır en kaliteli dünyada afyon mermeri 1 ci sıradadır saglam kaliteli dir ne akar ne kokar nede kansorejen madde icerir şuanda piyasada cok ceşitli mermerler cıktı ama milletimiz bilgisiz oldugu icin zararlı mermerleri kullanırlar nasıl zararlı diyeceksiniz gırenit mermer vardır dışardan gelir bu mermer kansorecen madde icermektedir mugla mermeri vardır mugla mermeri iri perdelerden oluştugu icin cok gevşektir suyu yagı icine alır altına salar altı paslanır lekeleri emdiginden lekeler cıkmaz uşak mermeride aynı mugla mermeri gibidir marmara mermeri buda aynıdır artı bu mermer cok kötü koku salgılar etrafa en saglıklı kaliteli dünyaca ünlü afyon mermeridi dokuları cok sıkı perdeleri cok sıkıdır yagı suyu pası almaz dünyaca ünlü ve bir numaradır ama şuanda mermerciler kırizin en büyügünü yaşamaktadır

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Merhaba Arkadashlar.
Benim Firmam Bulgaristanin varna shehrinde bulunmaktadir, inshat sektoru ile ugrashmaktayim, ama hurda bakir ishine girmeyi dushunuyorum, chok uygun fiyata hurda bakir buldum ve turkiyede de mushteri buldum, ama korktugum alici ve saticiyi bulushturduktan sonra beni oyun dishi etmelerinden, benim ne tur bir anlashma yapmam lazim ki ben devamli komisyonumu alabileyim, hangi taraflarla imzalanmasi lazim bu anlashmanin.
saygilarimla
Angel-m

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Dany?manlyk
Üye581 yazı
Selcuk Bey, benim konuya bakis acim, ticari ahlak ve/veya cok iyi yapilmis bir sozlesmedir. Yoksa her millette vardir bu kanun, araciyi aradan cikarmak :)) sanirim cok disiplinli ve ticari ahlak sahibi insanlarla calismis (bu dusuk de olsa yinede muhtemel) yada anlasmalarina her iki taraf icinde caydirici maddeler koyup, bunlari bastan imzalatmis olmali.

Aradaki yapilan kar marji konusuna gelince, ben size TOFAS'dan ornek vereyim. Fiat Tempra arabalari bilmeyen yoktur. 1990'larin basinda bu arabalar 10,000 TURK LIRASI civarinda idi. Ayni donemde Azerbaycan'a taksi olarak toplu alim yaptiklarinda, fiyat 5,500 TURL LIRASI olarak anlasilmis. Gerci bunda iki devletin anlasmasi olabilir, veya paranin kalan kismi T.C. tarafindan jest olsun diye karsilanmis olabilir. Ama sonucta bu tur fiyat farklari cok var.
Bir armaturu ben Bahrain icin 3 liraya aliyorsam, birebir ayni armaturu, ayni tedarikciden Irak icin 2,5 liraya alabiliyorum. BU noktada uretici kendisi insiyatifini kullaniyor.
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
herkese merhaba...
türkiye' de henüz çok iyi bilinmemekle birlikte(nedenini bende tam olarak bilmiyorum) fakat dünyada gerçekten çok gelişimiş bir iş koludur aracılık. ismine ister aracılık diyin, ister komisyonculuk, ister tellalcılık. Dünyada bu işten para kazanan, hatta bazen ihracatcıdan bile daha fazla para kazanan bu işle uğraşan insanlar var.. mermer konusunda cok iyi bilmiyorum ama cimantodan size ornek vermek isterim..
uretici fabrika hic bir zaman urettigi malların kendinde kalmasını istemez. bir an evvel satılmasını ister. bu anda devreye mendate denilen kişiler yada sirketler girer.. yani.. bu adamlar fabrikanın bir kaç yıllık uretimini kapatmıslardır.. siz gidip fabrikaya mal istediginizde size bu adamları gosterirler.. (firma yada gercek kişilerdir bu adamlar) 10 lira fazlasını da verseniz almanız zordur.. siz giidp bu mendate leri yada aracıları bulursunuz... aslında bulursunuz diyorum ama araya o kadar faza komisyoncu girerki bazen.. fiyat yukseledebilir.. yada komisyon ucreti bolunur.. bu degişken bir durum.. normalde dunyada uygulanan.. 2 dolardır..(cimento icin) ton basına... 2 dolar alıcıdan 2 dolar satıcıdan olmak uzere toplam 4 dolardır.. bu komisyoncular arasında pay edilir.. yukarda bir arkadasın dedigi gibi bazı belgelerle guvence altın alınır.. bundan sonraki satıslarda da eger size odemezlerse penaltı denilen parasal cezalara maruz kalır firmalar.. yani.. bir kere iş yapsanız dahi.. iki firma tekrar aynı iş yaparlarsa yine aynı sekilde size komisyonu odemek zorundadırlar..
daha detaylı bilgi almak isteyen arkdaslarla ozelden gorusmek isterim.. ben yaklasık 6-7 aydır bole bir proje uzerinde calısmaktayım.. dıs ticaret sirketi kurmak arzusu icerisindeyim.. fakat henuz olgunlasma asamasında.. bir atımlık barut hakkım var diyebilirm.. bunu da dogru ve yeri geldiginde kullanmak istiyorum... bircok kişi tanıdım.. içlerinde cok   olanıda var.. gercekten durust insanlarda..
bu konuda benimle temasa gecmek isteyen arkdaslar olur ise.. ozelden mesajlarını bekliyorum..
fikirlerimiz ve guclerimizi bir araya getirebilecegimiz arkadaslar arıyorum... daha once bu işi yapmış tecrubeli arkadaslarında katılımıyle guzel seyler olabilecegi kanısındayım...
herkese saygı ve selamlar....
kkaslan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
Sn akinSelcuk,

Yanlıs anlamayın ama eger sıkıysa,aracınız olmadan cin halk cumhuriyetinden mal alsanıza:)mal alırsınız veya çöp alırsınız veya tum paranızı kaybedersiniz.ikinci husus olarak aracı olarak nitelendirdiginiz insanlar öyle cumlelerinizde belirttiginiz gibide sıradan insanlar degildir,ben çinde yaşıyorum ve aracıyım.tahsil durumum,amerika california state universitesi uluslarası ilişkiler ve bunun ustune malezya master...diller inglizce,çince,ispanyolca,japonca ...
her işin odenecek bir bedeli vardır....

Bu kadar konusmussunuz birde sizi tanıyalım?

Yerleşim ÇinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye7 yazı
merhaba arkadaşım bu işte para kazanılır hemde çok ama bir anda değil internet siten çok güzel olacak yurtdışından refarans noktaları gösterebileceksin yurtdışındn taş getirip fuarda tanıtımını yapacaksın bağlantıların çok olacak güvenilir olacaksın adamın kendı ocağından cıkardı 5 dolarken sen musterıye 4 dolar der satacağın zamanda yanlıslkılk olmus o nun gercek fıyatı bu der kurnazlık yapmaya çalısırsan yada baskalarının musterılerın çalmaya kalkısırsan ahlağın yoksa durust değilsen 5 kuruş bile kazanamazsın 1. adama taşı üzerine kaar koyup sattın 2. firmaya ben senın taşını sattım komısyonumu isterim dersin bu yolla para kazanırsın geldik senin şu dediğine falanca bir blok satmış ev araba almış doğrudur zamanında onu bir mermer firması yaptı yakalandı hapiste yatıyor ofirmanın ısmını vermek ıstemıyorum bana yakışmaz bloğu oyup içine esrar eroın kokaın koyup satarsan o blok sana çok şey kazandırır helal mı değil o para sana dürüstlüğünlemi geldi yok alın terin varmı yok arkadaşım 5 kazanacağına 3 kazan daha iyidir 5i birkaçkere kazanırsın ama 3ü sürekli kazanırsın mermerle ilgili birşey somak isteyen olursa buyursun sorular sorun sohbet edelim ...
...

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - china
Sn akinSelcuk,

Yanlıs anlamayın ama eger sıkıysa,aracınız olmadan cin halk cumhuriyetinden mal alsanıza:)mal alırsınız veya çöp alırsınız veya tum paranızı kaybedersiniz.ikinci husus olarak aracı olarak nitelendirdiginiz insanlar öyle cumlelerinizde belirttiginiz gibide sıradan insanlar degildir,ben çinde yaşıyorum ve aracıyım.tahsil durumum,amerika california state universitesi uluslarası ilişkiler ve bunun ustune malezya master...diller inglizce,çince,ispanyolca,japonca ...
her işin odenecek bir bedeli vardır....

Bu kadar konusmussunuz birde sizi tanıyalım?

Sevgili Çin kardeşim, Yazıma alındığınız belli. Yazıdaki amaç aracıları aşağılamak değil. İfade şeklimde bir dangalaklık varsa afffediniz. Kasıtlı yapmadım.

Burada mermer ocaklarıyla ilgili üç beş abimiz var idi. Bazı işlerden bahsettiler. Yapabilirsin dediler. Mesela 2 bin liraya mal edilen bir ocak yerinin 60 bin liraya satılmasını örnek verdiler. Bir GPRS cihazı ile mermer bloğunu tanıyabilmekten bahsettiler. her işin yakalanan fırsatları veya vurgun anları vardır bu sürekli her önüne gelence yapılacak diye bir kaide yoktur. Bu bakımdan aklıma yatmadı.

Ayrıca bir iki iş bağlayıp, aracılık yardımıyla 300bin $ cirolara ulaşılabileceğinden bahsettiler. 1 ayda. Bunu da mantıksız bulduğumdan burada kelam ettim.

Gelen yorumlara bakarsak sanki mantıksız bulmakta haklıymışım gibi bir his doğdu bende.

Kendimden bahsetmek gereksiz zaten bu site içindeki sayısız yazımda harfiyen neyin nesi olduğum ortada tekrarlamaya gerek yok.

2050 okunabilir yazımın en azından 50 kadarı detaylarıyla ve tamamen gerçek kendimden bahsetmektedir.

Bir aciz kulum hepsi bu.... ailemi çok sever onlarla para yemeye bayılırım.

Biraz merak yüzünden sizi kırmak istemem.

Ellerinizden öperim. Hürmetlerimle...
tamnland.com

Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar herkese selam ben antalyada sigortacılık yapmak istiyorum bu işle pekbi ilgimyok muhasebeyle uğraşıyorum yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdidin teşekürler ozgurbuluc@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Antalya
Üye979 yazı
mermer uretıcısı arkadaslar tarafıma ıhrac kayıtlı fıyatları gecebılırlerse degerlendırme yapabılırım.2cm ve 3cm slab şeklınde alım yapacagım.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye7 yazı
lastottoman bey sipariş hakkında tam olarak bilgi verirseniz isteğinizi yerine getirebılecek güvenilir ve tecrubeli bir arkadaşım var ona yönlendiririm anlaşacağınıza eminim görüşmek üzere ahmetbatal58@hotmail.com
...

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmetbatal
delinin birisi bir konu açıyor 10 akıllı bununla uğraşıyor bu iş önceden modaydı şimdi değil boş yere uğraşmayın bu işi yapmak için bağlantın çok olacak pıyasayı bileceksin rezil olmakta vezir olmakta var o yüzden hiç bulaşmayın

Konuyu açan benim. Bu durumda deli ben mi oluyorum.

Bir konuda fikir başka nasıl sorulur ? Onu da söyle de bir daha böyle gafletlere düşmeyelim huzurda . . .
tamnland.com

Üye1714 yazı
İnandırıcı olabilir çünkü o da maden kategorisinde. Aslında mermer sektörü hakkında cok fazla bir bilgiye sahip değilim ama mesela Çimento neden karlı?

Nasıl oluyorda 20 dolara mal olan çimentoyu 80 dolara satabildiler? Kriz olmasına rağmen fabrikalar hala 50 doların altında çimento vermek istemiyorlar.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye1714 yazı
Arkadaşım Bulgaristan'da bir şirket İstanbul'dan granit ve fayans alıyor. 1 TIR dolusu. 150 bin dolar peşin para. Ucuza yırtmışlar yani.

Mal Bulgaristan'a geliyor. Satmaya başlıyorlar. Satılan malların hepsi geri geliyor. Neden mi. Toplam bazde malların yüzde 75'i; kesilmiş atık fayans veya granitlermiş. Güzelce paketlenmişler, özenle dizilmişler...

Ticaret sektörü bağlantı işidir. Bu işten anlayan adam malını satamaz. Başkası ufak bir bağlantı ile satabilir. Fiyat mı fiyatlar uçuyor.

Mesela Bulgaristan'da fayans, Toprak Seramik mallarına baktım. Türkiye'de 9 lira, Burada 20 lira. Metre kare durumu oluşunca çok ciddi paralar kazanabiliyorsun.

Ama çimento. 30 Ton sattın 2 dolardan 60 dolar kalır :) Ama adam öyle bir bağlantı çekiyor ki. Yılda 300 bin ton.

Bu işlerde para var.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye782 yazı
Maden deyince duracaksın en çok gelir getiren kaynak ürünlerin başında maden ve ürünleri gelir..
Her ürünü sanayide kullanılır,her ürünüde ihtiyaçtır olmazsa olmazlardandır...Mermerinden,travertenine-bakırından alüminyumumuna-kömüründen hammaddesine kadar herşey madendir ve değerlidir...
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye7 yazı
siz buraya birşeyler yazdığınız zaman 2 adet e-posta gelıyor madem biliyorsunuz birşeyler teknik bilgi ve tecrübelerinizi anlatın herkes faydalansın :)
...

Yeni Üye3 yazı
ben seattle wa da yasamaktayim ve uzun zamandir mermer traverten satisi yapmak istiyorum burada .mermer traverten fiyatlari grcekten cok yuksek ve ben iyi isler baglana bilecene inaniyorum ve eminimki bu isden guzel ekmek yenir
rererere

Yerleşim ABD / SeattleMeslek Dekoratör
Yeni Üye40 yazı
Arkadaşlar,
anakonu ile alakası yok ama gelen yorumlarda geçtiği için çimento konusu hakkında birşeyler yazmak istedim.
Geçen yıl bize Almanya'dan çimento teklifi geldi ve bizde buna başlı olarak araştırmalar yaptık.Evet kazanç gerçekten çok yüksek.Zira yıllık sipariş yüksek..yıllık milyontonlara varan talepler var.Ama birde limanların kapasiteleri var örneğin.Ona göre hesaplanması gerekiyor.Teslim ederiz diyen pekçok yer yada kişi iş teslimata gelince gerçekleştiremiyor.Yada aracılar birkenara atılıveriyor.Birsürü dalavere anlayacağınız.Bu çalışmalr sonucunda bağlantı kurabileceğim firmalarlada kontak kurdum.Tabiiki hadi bi sor bakalım çu kadarı çu limana kaça gelir demekle olmuyor iş.Niyet mektubuyla başlanıyor.Teklifler veriliyor.Karşılıklı sözleşmeler yapılıyor falan filan:)

Bu arada yeni konuklar Akın Selçuk adına tıklayıp birkaç yazısını okurlrsa zaten kendisi hakkında fikir sahibi olurlr diyorum.
Ben böyle söyleyince avukatlık yapıyormuşum gibi algılanıyor zaman zaman ama birazda araştırsın insanlar diyorum.Kelime svurganlığına da karşıyım da ben:)
sorunun değil,çözümün parçası olmak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye101 yazı
ben afyonluyum ister inanın ister inanmayın ben canlı şahidim bi aracının mermer fabrikası sahibinden fazla para kazandığına abim mermer kesmede kullanılın soketleri satıyor bi amcam var afyonun sayılı mermercilerinden olan reisoğlu mermer de finasman müdürü.akın selçuk haklı ama her aracıda yüksek meblalar kazanacak diye birşey yok.....saygılar
ticaret cesaret,tecrübe,riks demek.......

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ticaret
Üye2311 yazı
Sayın Akın bey,bu ülkeyi ticaretini gerçeğini öğrenmek istiyorsanız bir TIR ,KAMYON ŞÖFÖRÜ kardeşin yanında takılın derim,o sizi her adrese her sektöre her duyuma ***ürecektir.Benim biraz tatillerim farklıdır,bir arkadaşımız amcaoğlunun TIR ı boştaydı,arkadaşta o sıra işsiz ,bana geldi dedi biraz beraber takılalım mı böyle böyle, evet bir ay takıldık,gece arabanın çıkamayacağı dik yokuşlarda SCANİA ile mermer ocaklarına girdim,tabi o sırtındaki koca kayalarla inişide vardı,sabahlara kadar kesilen taşlar harıl harıl çalışan insanlar 25 ton koca mermer bloglar yüklenen dizi dizi tırlar, İzmir limanına git mermer ***ür,ordan kömür al başka yere ***ür ve ilk defa o zaman dağın taşın kazındığını ve acaip bir hareket olduğunu gördüm limanlarımızda da..Ama o 2 iş işi değildir,yalnız aracılık yapanlar çok ciddi miktrlarda ve sürekli bir iş bağlantısı yapmışlarsa o iş olur,bir yazı okumuştum,Denizli li bir iş adamı İstanbulda bir gümrük şirketinde birine elinde yüklü miktarda atık malzeme,yani pet şişe vs bildiğimiz çöp olduğunu söylüyor,oda bakarız falan diyor,derken hemen arkasına Koreli bir arkadaşı ile görüşürken bu konudan bahsediyor,oda galiba Çinden biri arıyordu diyor,ismini ulaşım bilgilerini veriyor,yarım günlük bir zaman dilimde miktar çok büyük olduğu için atmim ama sanırım 5 milyon dolarlık bir bağlantı yapılıyor,yüzde 10 unu siz hesablayın..Komisyon işi diyince işte o en önemli meslek bence zira alıcı ve satıcıyı memnun ediyor sende memnun kalıyorsan ne güzel...Ama bu işler öyle küçük partilerde çok para kazanılan işler değil,artı çok para harcayıp taşın kalitesiz çıkmasından zarar gören bir sürü kişi var,uzmanlık alanı olduğu kesin bir iş kolu yani öyle hurra yapılacak iş değil,ayrıyeten ingilizce bilmek de o kadar önemli değil bu iş biraz yetenek işi Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye546 yazı
Herkese merhabalar

Bu konuya ve yazılanlaın tamamına bakınca ben de bir takım kelam edeyim istedim. Komisyonculuk-brokerlik dünyanın belli başlı pek çok sektöründe en çok kazandıran meslek gruplarından birisidir. Hani klasik bir laf vardır, malı üretmek değil satmak esas iştir diye. İşte bu brokerlar üretilen malın nerede satılacağını bildiklerinden dolayı yüksek meblağlara çalışırlar. Yalnız sanırım nihai aşamaya gelinmedne önce satıcı ile bunlar bir ön protokol imzalıyorlar, yani benim haberim olmaksızın sen malını bu alıcıya satamazsın gibilerinden, neticede her ülkenin dış satım istatistiklerini tutan bir bir kurum var, bizdeki dtm gibi. Mesela ben bugün geçen sene hangi firma hangi ülkeye ne satmış çok kolay ulaşabiliyorum, biraz daha uğraşınca muhtemelen kaç parti halinde, ne kadarlık mal sattığı da bulunabilir gibime geliyor bana, yani mantık bunu emrediyor bize.

Ben de geçenlerde bu brokerlik hizmeti için satıcılarla yapılan sözleşmenin bir taslak metnini gördüm, komisyon oranı yüzde 5 ama sürekliliği olan bir iş olduğu için sürümden epey bir para kaldırdıklarına şahit oldum. Bir de sözleşmeyi bir kaç yıla uzattılar mı o zaman hayatını kurtaracak bir paraya sahip oluyorlar bunlar. Diğer yandan biliyorsunuz türkiye de üretim yapan firmaların ben eminim yüzde 90 ı ihracattan habersiz, adam üretim yapıyor iç pazar durunca-doyunca da ne yapacağız diye hayıflanıyor. O zaman da bu brokerlara istediklerini veriyorlar. O sebepten ötürü de aracılık hizmetleri kesin olamsı gereken bir husustur.

Sn akinselcuk un dediği gibi bu sadece ingilizce ile sağlanabilecek bir şey değil kesinlikle. Öyle olsa her ingilizce bilen adam zengin olacak çıkarımını yapmak durumunda kalırız ki bu da olmayacak bir şey. Sakın bu forumdaki ingilizce bilen vatandaşlar bu işe girmesin yoksa avuçlarını yalarlar. Önemli olan alıcısı olan bir malı bulmak ve bunu doğru şekilde tanıtmak, ve bence bu adamlar bunu yapıyorlar.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Birde diğer taraftan bu işe şu şekilde yaklaşmanın da yanlış olmadığına inananlardanım. Mesela beyaz eşya üreticilerini ele alalım, bunlar her sene deli gibi üretim yapıyorlar değil mi ? çılgınlar gibi milyonlarca adet mal üertiyorlar. Ama bu üreticiler malları direkt kendileri satmıyor değil mi ? Bayilik sistemlerini geliştirerek satış potansiyeli olan noktalara belirli şahıslara bayilik açtırıyorlar ve onların sattıkları her maldan belirli oranlarda komisyon ödüyorlar. Sizce bu işin brokerlikten ne farkı var ?

Bakın yukarıdaki örneği verirken özellikle iyi düşünmeye çalıştım ama bu konuda aklıma daha iyi bir örnek gelmedi. Bayi adam malı teşhir ediyor,sergiliyor,soranlara özelliklerini anlatıyor,ödeme seçeneklerini ve vade farklılıklarını izah ediyor ve satışı gerçekleştiriyor,firmanın kendine sattığı maldan parasını ayırıyor ve gerisini banka yoluyla gönderiyor , değil mi ? ama o nun dışında iflas etmiş, sürünmüş, satış yapamamış, gebermiş, vurulmuş ve aklınıza gelebilecek envai çeşit dertten firmanın haberi oluyor mu ? pek sanmıyorum. Eywallah ettiğine de pek inanmıyorum.Çünkü karşılıklı mutual bir denge söz konusu. Önemli nokta malımı satsın, benim paramı versin, ne yaparsa yapsın. Ama dikkat edin arada sadece küçük nüanslar var ( mağaza tasarımı, metrekare standardı,teşhir şekli, renk ayarlaması vs bunları firma tek tip yaptırır farklı olarak )

İşte anlatmak istediğim şey bu, biraz daha düşünülecek olursa daha çok anlaşılabilirim .

Saygılarımla
Nakipoğlu

Üye546 yazı
bakın biraz önce bir arkadaş büyük bir kaç mermer üreticisi ve bunların yurtdışındaki irtibat bürolarından bahsetti, ben ce bu olay da pek gerçekçi değil, gidersin yurtdışına büro açarsın devlet destek de veriyor, bir kaç sene kiranın belli kısımlarını karşılıyor, paran varsa elbette yaparsın ama bir tane ya da iki tane yada 10 tane açarsın yani dünyanın her yerine ulaşamazsın, mümkün değil, imkansız, eğer mala güveniyorsan pazarlaması için ,satışı için başkalarına da güvenmeyi öğrenmek lazım, sen gene paranı garantiye alacak her türlü vesaiki kullan, buna kimse karşı olamaz da zaten.

Netice itibariyle bu adamlarla gene çalışmak zorundasın eğer ben büyümek istiyorum diyorsan, ama yok hayır ben kendi elemanlarımla, kendi büro-ofislerimle yaptığım irtibatlarla büyüyeceğim derseniz o zaman da tek cephelilikten öteye bir hareket yapmamış olursunuz ki kaybeden yine siz olursunuz. Başarılı olma ihtimaliniz var mı ? bence gene var, olabilir ama size güzel bağlantılar,uzun soluklu ilişkiler kazandırabilecek potansiyelleri de değerlendirme dışı bırakmamanız karşılığında.Biz dünyaya global bir köy dedik ama içinde de 7 milyar insanın farklı noktalarda yaşadığını da söyledik en başından itibaren.

Lütfen bu yazdıklarımı dikkatle oku**** cevap vermenizi temenni ediyorum..

Saygılarımla
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Sn. Metin abinin bir yazısında da belirttiği gibi güvenilir kaynaklarla çalışmaya başladıktan sonra her şey olabilir. gene bir örnek vereyim size, mesela emlak komisyoncuları, herkesin eli,ayağı,gözü,kulağı var değil mi ? bir emlak alırken kendiniz gidip bakabilirsiniz ama herşeyin ya da her fırsatın ayağınıza kendi kendinizle gelmesini bekleyemezsiniz. Bu kadar insan boşuna mı gidiyor emlakçılara da bana şu özellikler de ev-arsa-tarla bul diyor zannediyorsunuz, neticede hata yapma ihtimali bayağı bir oranda düşmüş oluyor.

Bundan dolayı da bence bu adamların yaptığı yada yapmaya çalıştığı işleri gereksiz görmeyin derim ben.

Saygılarımla
Nakipoğlu

Üye2311 yazı
BAKINIZ BURDA KİMİN NE KAZANDIĞI ÖNEMLİ DEĞİLDİR,ÖNEMLİ OLAN İŞ ORTAKLARININ MEMNUNİYETİ,DİYELİM RUSYAYA DOMATES İHRAÇ EDİYORSUNUZ ,O PİYASAYI DA BİLİYORSUNUZ DEVAMLI MÜŞTERİNİZ VAR,OLDU BİR KARAR BİR YÖNETMELİK DEĞİŞTİ YANDINIZ SEBZE BU BEKLEMEZ,EE NAPCAZ ŞİMDİ,İŞTE BU ARACILIK YADA DANIŞMANLIK FİRMALARI GİRER DEVREYE İŞİNİZİ GÖRÜR HIZIR GİBİ,SİZ TEK BAŞINIZA ARAŞTIRİM ŞU BU DİYENE KADAR SİZİN DOMATESLER SALÇA FABRİKASININ YOLU GÖRÜKÜR,İŞTE OLAY BUDUR ,KAZAN KAZANDIR,ALAN SATAN ,İŞİ ORGANİZE EDEN DONT VERY Bİ HAPY....

Üye2311 yazı
HADİ BİR DE EMLAKÇILIK SEKTÖRÜNDEN ÖRNEK VERİM,EMEKLİ OLDUNUZ HAYATINIZDAKİ EN BÜYÜK PARAYI ALACAKSINIZ,SENELERDİR KİRACILIK İŞİNDEN KURTULUP BAŞINIZI SOKACAK BİR EV ALMAK İSTİYORSUNUZ,AMA EMLAKÇIYA PARAMI VERECEKSİNİZ BİRDE ONA VERECEĞİNİZ PARAYA EVİNİZE BİR KLİMA BİR ŞEY YAPTIRIRSINIZ,EMEKLİ AHMET AMCAM DOLANIR DOLANIR,GİR MEDİĞİ BAKMADIĞI YER KALMAZ MORALİ BOZULMUŞTUR BİR TÜRLÜ BÜTÇESİNE UYGUN ŞÖYLE GÜZEL BİR ŞEY BULAMAMIŞTIR SÖYLENİR DURUR HANİ YA DAİRELER SATILMIYORDU, KRİZDE DÜŞMÜŞTÜ, BU NE YA ADAM ...HARİKADIR BENİM DAİREM KAÇIRMAYIN DİYOR GİDİYON BAKIYON TAVUK BAĞLASAN DURMAZ...BU SIRADA METTİN KARDEŞİNİZİN OFİSİNİN KAPISI AÇILIR İÇERİYE ESKİ BİR TANIDIK MÜTAHİT GİRER,OOO AĞBİ HOŞ GELDİN NE İÇERSİN FALAN ,İŞ KRİZ DERKEN İŞ KONUYA GELİR,MÜTAHİT MEHMET BEY BİR İNŞAATINDA BİTİM AŞAMASINDA TIKANMIŞTIR,TAPU VEREMEMEKTEDİR,YAZ DA GELMİŞTİR ŞİMDİ SATAMAZSA Bİ DAHA Kİ YAZA KADAR ZOR SATACAKTIR,DER DURUM BU METTİN KARDEŞ ELİNDE MÜŞTERİN VARMI ATIYORUM ŞU DAİRENİN BİRİNİ 175 E SATIYORUM SEN SAT AMA ACİL 150 DEN KAPI AÇ 120-130 VERELİM GİTSİN YOKSA HALİM HARAP KARİZMA ÇİZİLECEK,TAMAM DENİR MÜŞTERİ PORTFÖYLERİ AÇILIR 50-100-150 ....MÜŞTERİ TALEPTE BULUNMUŞTUR,O BÖLGEDEN DAİRE İSTEYENLARE İSTEKLERİ TUTUYORSA TELEFON AÇILIR,EN AZ 5 KİŞİ VARDIR,3-4 GÜNDE O İŞ BİTER,MÜTAHİT BANKALARA İŞ YAPTIRDIĞI KİŞİLERE ARTI DAİRE SATTIĞI KİŞİLERE ÖDEMESİNİDE YAPAR SÖZÜNÜ DE TUTMUŞ OLUR,DİĞER ALICI HİÇ EMEK SARFETMEDEN 30-40 BİN TL KARLI BİR ALIŞ YAPMIŞ OLUR,BENDE YÜZDE 6 KAZANIRIM,DEVLET VERGİSİNİ ALIR,HEPİMİZDEN,TAPUSUNA KAVUŞANLAR,ALACAĞINI MÜTAHİTTEN ALANLAR ,BANKALAR İŞ YAPANLAR.KISACA HER KEZ MUTLUDUR...İŞTE ALIŞ VERİŞ BUDUR,ALAN YOK SADECE VERENDE,KAZAN KAZANDIR ,BU GÜZEL OLUŞUMA İMZA ATTIRAN DÜRÜST ORGANİZATÖRE DE KOMİSYON CU DE DANIŞMAN DE TELLAL DE EMLAKÇI DE HİÇ FARKETMEZ,OLMAZSA OLMAZLARIDIR İŞİN...SAYGILARIMLA..