Sosisi köpekler çok severmiş de , satıcıdan sıcak sosis çalarlarmış da, eskiden bu yüzden mi çağrışım yapıp hotdog demişler ?? Bu saksonların köpek takıntısı nereden gelir sağanak yağmuru bile kedi köpeğe benzetmek nedendir ?
Sosisliyi adabına uygun yaparsan aç insanın olduğu heryerde tutar. Ekmek burada başrolü oynuyor , içine sosis koydun diye sosisli olmaz yapılan. Nedendir bilmem ama Bir tek istanbuldaki eski büfeler bu işi iyi yapıyor gerisi, içinde sosis kullanılmış çeşitli sandviçler yapıyor.
Mayonez ketçap tadı düzgün bir sosis ( kıvamında bir sosta adam gibi haşlanmış) ince bir salatalık turşusu , boyutları uygun yumuşaklığı abartısız dışı hafifce ısıtılmış sosisli ekmeği, hepsi bu işte hardala falan gerek yok.
İşi öyle çok fazla makineye teçhizata falan boğmaya da gerek yok. ekmeğini bul gerisi her şekilde yapılır. Ben evde öğrenciliğimde Beşiktaşta yediğim sosislilerin aynısını yapabiliyorum. Ne makinem var ne özel haşlama kabım, sadece ekmeğini çok arıyorum.
Çok yatırım olmadan kolayca yapabileceğin bir iş Eşkişehir mükemmel bence hiç durma hemen dene bu işi. Okullar açık batma ihtimalin hiç yok. Ama iyi bir yer bul .
Başarılar...