Sana şunu yap demek yerine,ben olsaydım ne yapardım diye başlıyayım kardeş,
Elindeki imkanlar sınırlı ve tek atımlık barutun var ,10 bin tl ile öyle cicili bicili işlere dalmazdım ben olsaydım.
Gider eminönünden bir terazi alırdım.Şimdi tam meyve zamanı,hal den 10 kasa erik10 kasada çilek alırdımilk etapta az alırdım ki satamazsam zararımda o derece az olurdu.Kalabalık bir nokta seçerdim kendime,oda olmadı cami yakınları,okul önleri vs vs insanoğlunun gelip geçtiği her nokta olabilir burası oraya açardım tezgahı.Tezgah derken arabanın içine haaa sakın yere açma zabıta gelirken kapatman ve kaçman kolay olsun.İnan bana en azından günlük 70-80 tl net kar edersin buda aylık nerden baksan 2000 tl ye denk gelir fazlasıda olabilir eksiğide o senin esnaflığına ve uyanıklığına kalmış.0 kasayı sattın baktın sürüm var 15 al 20 al ama malın iyisini al sat hemşerim,iyi malı herkes alır az kazan ama iyi sat ve durduğun yerde daimi ol.bir gün gidip beş gün uğramamazlık yapma müşteri alışsın sana hergün bilsiki orda bir meyve alacağı tezgah var,seyyarda bu devamlılık çok önemlidir.Baktın meyve gitmiyor,atla git adapazarına düzceye doldur arbana foça fındık,yanına megacenter den bşirazda kabuklu fıstık ,kuru incir al çek bir köşe başına,bak keyfine,yıllarca bu işi yaptım,öyle tatlı parası varki başladığında anlarsın.Şimdilik bu kadar tavsiyelerim inşallah muvaffak olursun.
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...