Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İşten Ayrılıp Yeni İş Kurmak Yardım!!!!

Başlatancenko1905Tarih06/02/2017 15:35:55Yorum6

İlk mesaj
Üye130 yazı
Merhaba herkese,

Yaklaşık 10 senedir özel bir firmada ofis içerisinde çalışıyorum.Aldığım ücret 2200 tl civarı.yeni işe gelenlere 1900-2000 tl verildiği için buda beni işten soğuttu ve çıkmak istiyorum.
Kayınpederime ait 2.katta yaklaşık 15-20 metrekare dükkan var.Cadde üzeri ama yol müşterisinden birşey beklemiyorum zaten.Benden kirada almıcak hiçbirşekilde.
İşten ayrılsam 70-80 bin tazminat param olacak.
Bu dükkanda bu sermaye ile neler yapılabilir?Yardımcı olurmusunuz

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye1 yazı
selam arkadaslar inonu sefakoyde islek cadde uzerinde 200 mk cam cerceve kulanisa musait 3000 tl kira bedeli esimle birlikte mati evi acmak istiyoruz ortak calisacak arkadas ariyoruz
sabahlari suzme mercimek ve ev boregi oglenden itibaren manti yapmayi dusunuyoruz katilmak isteyen arkadaslar yorumunuzu bekliyorum saygilar
poyraz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cenko1905
Merhaba herkese,

Yaklaşık 10 senedir özel bir firmada ofis içerisinde çalışıyorum.Aldığım ücret 2200 tl civarı.yeni işe gelenlere 1900-2000 tl verildiği için buda beni işten soğuttu ve çıkmak istiyorum.
Kayınpederime ait 2.katta yaklaşık 15-20 metrekare dükkan var.Cadde üzeri ama yol müşterisinden birşey beklemiyorum zaten.Benden kirada almıcak hiçbirşekilde.
İşten ayrılsam 70-80 bin tazminat param olacak.
Bu dükkanda bu sermaye ile neler yapılabilir?Yardımcı olurmusunuz

Merhabalar hocam..Durumunuz zor o açıdan tek kurşununuz var o kurşunuda çok iyi atmak ve hedefi vurmak gerekiyor.Şimdi işten siz çıktığınız taktirde tazminat alma konusunda çözümünüz varmı ? Konumu tam olarak bilmiyorum ama alanın küçük olması kötü.Oraya ben olsam ne yaparım diye düşünüyorum bir kaç fikir geliyor bilmiyorum oda sana ne kadar uyar.2.Kat olduğu için yeme içme tarzı işler zor,2.kata genelde kuaför,cilt bakımı,işlek yer ise tur satış ofisi gibi şeyler düşünebilirsin.Ancak kuaför yada cilt bakım işinde erkeklerin olmaması gerekiyor ki gelenler rahat etsin.Ben uzun yıllar spa merkezlerinde masaj yaptım.Çalıştığım spa merkezlerinde masaj,cilt bakımı gibi hizmetlerde vardı.Cilt bakım işini düşünürsen 4.000 5.000 lira gibi fiyatlara alabilrisin.5 liralıkda bakım ürünleri,krem vb ürünler alsan 10 lira eder.10 lira kadar da içine masraf etsen 20 25 liraya işin içinde çıkabilirsin diye düşünüyorum.Eleman konusuna gelince 2 tür çalışma var.İster yapılan işten yüzce ile anlaşırsın yada maaş+prim şeklinde olur.Extra olarak birde masaj yatağı alırsın(sedye gibi kapanıyor)müşteri oldugu zaman bir bayan masöz ile anlaşırsın sadece iş oldugu zaman yarı yarıya çalısırsın.100 liraysa 1 saat masaj 50 lira sana kalır.Yada güzel bir paket program hazırlarsın içerisine extra 1 saat masaj dersin paket cok daha cazip hale gelebilir.Ama buradaki en önemli unsur bu sistemde erkek olmaması :)) Aslında bu işi işten ayrılmadan da düşünebilirsin.Yenge yada güvenilir birisi ile bu işi denersin.Çok maliyet gerektiren bir sistem değil sonuçta.En kötü ihtimalle söylüyorum 5 liraya makineyi alırsın 2.elde 3.500 e satsan 1.5 lira burdan zararın olur.Elemana yüzde verirsin maaş giderin olmaz.Kremleri toptan alacağın için cok uyguna gelecek onuda e ticaret sitelerinde satar ürünlerini eritirsin.Tek zararın burada 2.eldeki ürün kaybın+dekarosyon ücretin.Kira derdinde olmayacağı için dene derim.Bu işi düşünürsen daha detaylı anlatabilirim.GÜzellik uzmanı arkadaşlarım var onlarlada görüşebilirim(Onlar Antalyada ama sistemi anlatırlar)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye130 yazı

Masor07 hocam ilk başta ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Bahsettiğim dükkan cadde sonunda olduğu için ayak müşterisi çok zor gelir diye düşünüyorum VE bahsettiğiniz ürünlerin sığacağını sanmıyorum ufak çünkü dükkan. Daha çok home office olarak kullanılabilir. Fakat ne satabilirim internet üzerinden depo tarzı stoklayıp satış yapabilirmiyim vs gibi düşüncem var ama ürün konusunda bilgim Yok neler satabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye546 yazı
Rica ederim..Dükkanın küçük olması cok kötü.O tarz yerlere genelde tütüncü tarzı işler yapılır.Pek ayak üstü olmayan işler.Ama ordan gelecek iş sizi kurtaracağını pekte düşünmüyorum malesef.E ticaret olayı gerçekten çok zor bir sektör.Büyük devler pastanı bölmüş gidiyorken bizim gibi küçük girişimciler onlarla boy ölçüştüremez.Ama el yapımı ilginç ,özel hediyeler olabilir.Facebook üzerinden evlere yumurta,zeytinyağı,bal gibi şeyler satılabilir.Ancak sektörü o kadar saktekarlar kaplamış ki ben dahil güzenip bir şey alamıyorum.Bunun tek bir yöntemi var kapı kapı dolaşıp demo ürünler bırakmak.Ama bu iş içinde o maaşlı işinizi bırakmanız ne kadar doğru tartışılır.E ticarette coğu ürün dolar bazında geldiği için dalgalanmalar direk etkileyecektir.Bu gun ben ufak bir motor alayim diye bir süredir araştırıyordum.2 gün önce 2.400 liraya satılan motoru bu gun 2.900 lira olmuş.500 lira zam geldiği için ben 2.ellere yönelmek zorunda kaldım.O kişi en basit bir tane müşteri kaybetti.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye155 yazı
Emlak ofisi açabilirsin hazır kiran ve sabit giderin de yok.(harç gibi bisiy vardi ama çok yüksek bi mebla degil saniyorum.) Elindeki paranın çogunu elinde tutarsın . Yarın öbürgün durumu biraz düzeltince kelepir gayrimenkul düşünce senin kulağına gelmeye başlar alsat da yaparsin inşaAllah .Allah yardımcın olsun.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf