Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hangi İş Kurmak Doğru Olur ?

BaşlatanCegaTarih28/01/2017 12:26:11Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Babamın vefatından sonra çok işlek bir caddede bulunan 40 metrekarelik bir dükkanın yarı hissesi bana miras olarak kaldı. Diğer ortağım ise amcanım oğlu. O iş kurma olayına pek sıcak bakmıyor. Yani ben onun kiracısı olacağım. Dükkanın kira aylık 6-7 bin civarında. Bunun yarısı kira maliyetim olacak.

Ben de özel bir firmada memur olacak çalışıyorum fakat artık yaptığım işten sıkıldım ve kendi işimi kurmak istiyorum. Şuanki kıracı baharat ve çerez işi yapıyor. Aklımda dönerci açmak var ama başka önerilere de açığım. Yakınında, açık parfümcü, kuyumcu, tatlıcı, cep telefon aksesuarcısı var. Sizce hiç esnaflık deneyimi olmayan birisi olarak ne iş açmalıyım ?

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye40 yazı
Özel firmada memur nasıl oluyor? :) eğer memursan 2.5 3k vardır en az gelirin 3 3.5 da kiradan sana kalsa 5 6 milyar aylık sana kalır. Şuan ülkenin durumundada çok iyi para. İlla ticarete atılcam diyorsanda biraz daha sabret şuan pek mantıklı durmuyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye177 yazı
söylediğin gibi çok işlek bir cadde ise bujiteriyi bir düşün ve araşdır derim

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı

Dünya var oldukça insanoğlu yemek yiyecek ve kıyafet yiyecek. Bu 2 sektör hiçbirzaman bitmeyecek iki sektör. Benim tavsiyem bu dostum
pizza mühendisi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye546 yazı
öncelikle başınız saolsun hocam.Aylık 6.000 tl net kira desek 3.000 tl sizin ödemeniz gereken pay kalıyor.Yani günlük algısı vergisi hariç 100 lira sabit kira+faturalar+eleman giderleri+diğer dükkan giderleri olacaktır.Döner işi için 40 m2 küçük kalabilir(masa astıalcak yer yoksa).Ama yinede açılabilir elbette.Döner işini usta ile hallederseniz ustaya iyi bir maaş vermeniz gerekecek ki kaçmasın.Müşteriyi o lezzette çeker ve usta değişirse o müşteriyi toplamak cok zor olacaktır.Buna önlem olarak hazır döner satan firmaları tercih edebilirsiniz.Ancak onların kar marjı daha düşük olacaktır ama aynı lezzeti yıllarca koruyabilirsiniz.Usta değişsede kaçsada hemen hemen aynı lezzeti yakalarsınız.Döner harici kumpir,waffle gibi daha farkı şeylerde düşünebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye33 yazı
bence 2017 bitsin bekle, bu sene iyi gozukmuyor, 2018 nisan mayisyta gine dusun, hem aylik gelirin zaten iymis allah berekety versin.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Hocam ticaretin içinde olan biri olarak söylüyorum, şuan ki ortamda ticarete atılma kiraya verin kiranı al canın yanmaz
rdvnkaya

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Emirhamza
Özel firmada memur nasıl oluyor? :) eğer memursan 2.5 3k vardır en az gelirin 3 3.5 da kiradan sana kalsa 5 6 milyar aylık sana kalır. Şuan ülkenin durumundada çok iyi para. İlla ticarete atılcam diyorsanda biraz daha sabret şuan pek mantıklı durmuyor

Bildiğin memur, masa başı iş yapan, evrak işleri ile ilgilenen. Her memur devlet memuru değildir :)

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Memur
Üye165 yazı
Kaç yıldır ordasın dediğin bölgeler çin sınırına yakın % 20 verdiğine göre % 40 kazanıyorsun demekki biz 20 yıldır moskovadayız öyle bir kar marjı göremedik toptanda sen moskova sadavod pazarına gel ben vereyim sana

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Muhasebe