Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Girişimcilik Ne Değildir ?

BaşlatanSFATarih24/01/2017 02:58:23Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Evet, Girişimcilik ne değildir ? Kimler Girişimci Değildir ?

Aslına bakarsanız bu site içerisinde yer alan hepimiz bir şekilde günün birinde çok zengin olmak, hayalini kurduğumuz semtte oturmak, hayalini kurduğumuz o arabaya sahip olmak, internette ya da dergiler de karşımıza çıkan o turkuaz renkli sular ve beyaz kumsalı olan tropik cennetler de tatil yapmak istiyoruz ya da en azından hepimiz olmasa bile bir çoğumuzun bunu istediğinden şüphem yok, örnekler çoğaltılabilir ya da "benim için zengin olmanın hayali bu değil rahat ve huzurlu ama maddi anlamda bağımsız olayım kafam rahat olsun bana yeter abi" de diyebilirsiniz

ama ne olursa olsun bütün bu sorularımızın cevap anahtarı hep aynı "PARA" !!!

Para kazanmanın altın yolu günümüzde çok moda olan o sihirli sözcükten geçiyor "GİRİŞİMCİLİK"... iyi de bünye girişimci olmaya ne kadar müsait ? Bana sorarsanız Girişimci olunur mu yoksa doğulur mu inanın bunun cevabını bende bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa Girişimci ruh taşımayan bir bünyenin kendini Girişimci olarak addetmesi kadar tehlikeli bir şey yoktur !!!

Her gün oyuna yeni oyuncular katılıyor, hepimiz bu devranın içinde, bu kaotik dünyanın içerisin de bir şeyler için çaba sarf ediyoruz ya da sarf ettiğimizi düşünüyoruz peki gerçekten bizler girişimci miyiz ?

Sermayen ne kadar ?

Eğer bir işe giriştiğinde kaybedecek tek şeyinin para olduğunu düşünüyorsan o işe hiç bulaşma aslında ademoğlunun idrak edemediği en önemli sermayesi ZAMAN'dır, kaybedeceğin parayı değil zamanı düşün...Ne yazık ki çoğu insan en değerli sermayesini fark ettiğinde o sermayenin en az yarısını çoktan tüketmiş oluyor bu yüzden bir işe giriştiğinde kaybedeceğin şeyin öncelikle para değil zaman olması gerektiğini asla aklından çıkarma, çünkü girişimin en kötüsü paradan çok vaktini harcadığındır !!!

Enerjin var mı ?

Bir erkek düşünün sürekli kadınlar tarafından reddediliyor, devamlı hayır cevabını duyan bir erkek günün sonunda bir daha kadınlara kolaylıkla yaklaşıp açılabilir mi ? Cesareti kırıldıktan sonra bile yine toparlanıp deneyebilir mi ? Şayet cevabın "hayır" ise iş dünyasında alacağın çoğu reddedilmelerden sonra yoluna kaldığın yerden nasıl devam etmeyi düşünüyorsun...İşe başlarken ki o heycanını bir düşünsene gözlerin çakmak çakmak ,korkun yok, özgüvenin tam ama her olumsuzluktan sonra ilk gün ki gibi motivasyonumu sürdürebilirim diyebiliyor musun ? bu olumsuzluklardan sonra bile yine de ben varım diyebiliyorsan o zaman doğru yoldasın sen bir girişimci ruha sahipsin

Korkuyor musun ?

korkmak cesaretin öz kardeşidir, öz kardeşi olmasa bile amca oğlu olduğu konusunda her türlü iddaaya girerim...korkmak, birinci sınıf bir histir, ve bir işe girerken korktuğunuzda bunu bastırmak yerine kendinize itiraf edin çünkü cesaret korkmana rağmen adım atabilmektir, her şeye rağmen ben de varım diyebilmektir, korkan her zaman tedbirini alır ve adımını da ona göre atar, korkmuyorum diyerek paldır küldür işe girişmek a.ptallık ya da cahil cesareti olur...Girişimci arkadaşım bir işe girerken her zaman tedbirini al

bu yazdıklarımla beraber herhalde az çok suyun rengi belli olmuştur... unutma! girişimcilik hayal kurmak değil, kurduğun hayaller paramparça olduğunda bile yoluna devam edebilmektir

devam edecek.....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye51 yazı
Peki Sen girişimcimisin ? Bunları zaten bildiğimiz olan şeyler .
Emre06

Yerleşim Türkiye / AnkarapursaklarMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
Geçici bir heves değildir, çekinmek değildir, vazgeçmek değildir, korkmak değildir, olmamalıdır.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat