Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Fin Eğitim Sisteminin İş Yaşamına Uyarlanması

BaşlataniturkmenTarih23/01/2017 15:06:13Yorum3

İlk mesaj
Üye406 yazı
Bu yazacaklarım ancak abd deki bir şirkette uygulanabilir ama olsun yine de hayali dahi güzel.
Fin eğitim sistemi kurallar bütününden oluşan bir yapı yerine tamamen bireylerin rahat edebileceği ve yaşarken öğrenme üzerine kurulu bir sistemdir. Okulları müdürler değil öğretmenler yönetir. Ezber yerine öğrenme vardır.
Gelelim nasıl uyarlayacağımıza bazı makalelerde de duyduğunuz gibi toplantıları internet üzerinden yapabilirsiniz. Kıyafet mecburiyetini ortadan kaldırmalısınız. Takım elbise kravat uygulaması yerine rahat kıyafetleri seçin (istanbulda bir şirkette gördüm bu uygulamayı harika idi).
İşyerini ev ortamına çevirin.İnsanlar çaylarını kahvelerini alsınlar. Muhabbet edecekleri bir mekan olsun şirket içinde.
Bir sürü müdür zinciri yerine kendi kendinin müdürü olan pratik sonuç odaklı hareket edebilen bir personel yapısı oluşturun.Yani insanlar her halikarda rahat olsun . En baştan maddi olarak personeli motive edin bırakın saat 10 da gelsin işe 4 de gitsin inanın aynı çalışmayı zaten yapacaktır.
Onlarca evrak ve mail yerine sade bir bilişim ağı ile herşeyi düzenleyin bayilerin sistemden sipariş girmesi yerine personelinizin demirbaş ihtiyacı dahi oradan sisteme girilsin tatil ve izin talepleri dahi int üzerinden olsun yani sizin vakdinizi alacak onlarca dakikadan kurtulun bırakın adam işini yapsın en çok 2 dk da izin formunu girsin .maaşını avansını dahi herkes int ten kendi takip etsin.
işyeri doğal ev gibi olsun bırakın rahat etsin personeliniz gülsün eğlensin şakalaşsın ama sonunda işini yapsın suratı asık insanlardan bıkmadınızmı hala ...
herkes iş arıyor kimse memnun değil peki ya asıl sebep eğitim sistemi olabilirmi??????yarış atı gibi yetişen bir nesilde yarışı kazan atlar depar manyağı kazanamayanlarda kendi içlerinde özgüvenini kendi saygınlıklarını kaybeder.
personelin çöpünü temizlemek için personel tut çay için personel tut herşey masraf bırak kendi kirletsin kendi temizlesin kendi çayını kendi alsın.kendi kazansın kendi kaybetsin ama doğal olsun içindeki doğru iş yapacak insan ortaya çıksın robot olarak çalışmaya proğramlanmış bir bireyden neyin farkındalığını neyin katkısını bekliyorsunuz ki ?

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye1 yazı
Kesinlikle katılıyorum.Ama iyileştirmek için neler yapılabiliri düşününce çıkmaza giriyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye84 yazı
keşke böyle bişey olabilse ama bizim şirketlerin çoğu aile firması.Kalitel çalışmak yerine sürekli çalışma zihniyetinde.Kurumsal firmalarda da herkes işini kaybetmemek için gerekirse para almadan ücretsiz mesaiye kalıyor.Yani çalışanlarının %90 civarı asgari ücret gösterilerek sigorta yapılan bir ülkede böyle şirketlerin olması çok zor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye142 yazı

şu an için hayalden öte geçemez inş.gelecekte olur. ülkemizde olmamasının bir çok sebebi var. eğer gelecek nesil (ümitsizim) iyi yetişebilirse bu sistmden daha güzel şeyler gelir. şu anki mevcut insanlar yaşı 25-75 arasında olanların zihniyetinin değişmesi zor. sigarayı bırakmadan kanserine çare arayanmı dersiniz, çalışmadan sınıfını geçmek isteynmi, para kazanmak isteyenmi, rüşvetle işe girip, işler yürümüyor diyenmi, trafik kurallarına uymak yerine polis, kamera varmı diye gözetleyenmi, kendisine gelince yapılmasını istemeyenler, aynı şeylerin benzerini yaparken ee ne yapalım gemisini yürüten kaptan deyip kenara çekilenlermi.

her yer malesef bozuk. nasıl düzelecek dersek. acaba gerçekten insanlar düzelmesini istiyorlarmı diye sormak gerekir. yani insanlar rüşvet vermeden işlerini, torpil yaptırmadan haklarını almak istiyorlarmı ? kime sorsan evet derde acaba gerçekten istiyorlarmı? kendinizi test edin. bir sıkıntıda, işinizi halletmek için yasal işlem nedir diye onamı bakıyorsunuz yoksa bu işi kim halleder, kimin tanıdığı var kimle halletsem diye aracımı arıyorsunuz kendinize sorun bakalım.

işyerlerinde kalite hak getire, yalakalık diz boyu, akılla değil kim cinsel obje ise, yada yalaka ise onun yükseldiği bir yerde siz neyin kalitesinden fikirlerin öneminden bahsediyorsunuz. bakın işyerlerine sekreter ne ise işverenin veya müdürün fikri odur. çok rahat anlarsınız.

dip yaptıkta bunun daha dibi varmı onu bilmiyorum. lakin genelev işleten adam bile namustan söz ediyorsa daha gidecek dip çok demektir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im