Fin eğitim sistemi kurallar bütününden oluşan bir yapı yerine tamamen bireylerin rahat edebileceği ve yaşarken öğrenme üzerine kurulu bir sistemdir. Okulları müdürler değil öğretmenler yönetir. Ezber yerine öğrenme vardır.
Gelelim nasıl uyarlayacağımıza bazı makalelerde de duyduğunuz gibi toplantıları internet üzerinden yapabilirsiniz. Kıyafet mecburiyetini ortadan kaldırmalısınız. Takım elbise kravat uygulaması yerine rahat kıyafetleri seçin (istanbulda bir şirkette gördüm bu uygulamayı harika idi).
İşyerini ev ortamına çevirin.İnsanlar çaylarını kahvelerini alsınlar. Muhabbet edecekleri bir mekan olsun şirket içinde.
Bir sürü müdür zinciri yerine kendi kendinin müdürü olan pratik sonuç odaklı hareket edebilen bir personel yapısı oluşturun.Yani insanlar her halikarda rahat olsun . En baştan maddi olarak personeli motive edin bırakın saat 10 da gelsin işe 4 de gitsin inanın aynı çalışmayı zaten yapacaktır.
Onlarca evrak ve mail yerine sade bir bilişim ağı ile herşeyi düzenleyin bayilerin sistemden sipariş girmesi yerine personelinizin demirbaş ihtiyacı dahi oradan sisteme girilsin tatil ve izin talepleri dahi int üzerinden olsun yani sizin vakdinizi alacak onlarca dakikadan kurtulun bırakın adam işini yapsın en çok 2 dk da izin formunu girsin .maaşını avansını dahi herkes int ten kendi takip etsin.
işyeri doğal ev gibi olsun bırakın rahat etsin personeliniz gülsün eğlensin şakalaşsın ama sonunda işini yapsın suratı asık insanlardan bıkmadınızmı hala ...
herkes iş arıyor kimse memnun değil peki ya asıl sebep eğitim sistemi olabilirmi??????yarış atı gibi yetişen bir nesilde yarışı kazan atlar depar manyağı kazanamayanlarda kendi içlerinde özgüvenini kendi saygınlıklarını kaybeder.
personelin çöpünü temizlemek için personel tut çay için personel tut herşey masraf bırak kendi kirletsin kendi temizlesin kendi çayını kendi alsın.kendi kazansın kendi kaybetsin ama doğal olsun içindeki doğru iş yapacak insan ortaya çıksın robot olarak çalışmaya proğramlanmış bir bireyden neyin farkındalığını neyin katkısını bekliyorsunuz ki ?