Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dönerci Açıcam Ama Ustalık Belgem Yok. .

BaşlatanEmre1Tarih23/01/2017 14:00:50Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye51 yazı
Değerli Arkadaşlar İstanbul'da Dönerci açıcam ama Ustalık belgesi istiolar diye birşey duydum İş yeri açma belgesi alırsam açamam mı daha doğrusu böyle birşey eskiden vardı şimdi yok diyende var? bu forumda Bilen arkadaşlar varsa beni aydınlatırlarsa sevinirim..
Emre06

Yerleşim Türkiye / AnkarapursaklarMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye335 yazı
bildiğim kadarıyla eğer döneri hazır alıp pişiriyorsanız böyle bir ustalık belgesine ihtiyaç yok , ancak döneri kendim sarıcam hazırlayacağım derseniz bunun için ustalık belgesi gerekir diye tahmin ediyorum.Yine de işi yapanlardan daha doğru fikir alınabilir bende merak ediyorum güncel durumu takipteyim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye51 yazı
Aynen haklısınız , Ama bu Kalktı diye biliyorum İş yeri açma belgesi- Ustalık belgesi yerinede geçio die yazıo internette .
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - darnglove
bildiğim kadarıyla eğer döneri hazır alıp pişiriyorsanız böyle bir ustalık belgesine ihtiyaç yok , ancak döneri kendim sarıcam hazırlayacağım derseniz bunun için ustalık belgesi gerekir diye tahmin ediyorum.Yine de işi yapanlardan daha doğru fikir alınabilir bende merak ediyorum güncel durumu takipteyim
Emre06

Yerleşim Türkiye / AnkarapursaklarMeslek Di?er
Üye192 yazı

Alakası yok..esnaf odasına kayıtlı olursanız belediye ustalık belgesi ister evraklar arasında....tıcaret odasına kaydolursanız o zaman ıstemez..eger bu degısmedıyse son durum bu.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye574 yazı
sayın emre1;
size bilgi vereyim, belge isteyen iş bile olsa, ben işletmecilik yapacam, işyerinin sahibi olacam yanıma adam alacam deyip, açılış yaparsınız, bütün belgeye tabi işlerde yasal prosedür budur, ben işadamıyım, birkaç farklı sektörde işlerim var, hepsi içinde belge sahibi olmak imkansız, mesela holdingi ele alın adam tutup hastane açıyor doktor mu hayır, ben işyerinin sahibi olacam, yanımda doktor çalıştıracağım dediği zaman açılışı alır, işyerini açarsın, sen dediğim şekilde git bir muhasebeciye sor, oda sana bu şekilde söyler, bak mesela ben mühendisim, yakında ankara kızılayda bayan kuaförü açacam, ben kuaförlükten filan anlamam ki, bu işte belgeye tabi, gerek muhasebecime, gerekse kuaförler odasına sordum, aynen dediğim gibi söyledi, yanıma bu işi bilen personel alıp çalıştıracam, yaparsın, moralini bozma, iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye335 yazı
bu adamlar açılış vermeden önce gelip dükkanı kontrol etmiyorlar mı bu belgeyi vermeden önce ve geldiklerinde kuaför , aşçı , ustalık gibi olan belgelere bakmıyorlar mı onu anlayamadım yani sözle direk gidince bu işlem oluyor mu ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye574 yazı
sayın darnglove;
konuya açıklık getireyim, siz yanınızda hangi işle alakalı iş açacaksanız, o meslek dalı ile ilgili ustalık belgesi olan birisini yanınızda çalıştırmak suretiyle açılış alırsın, belediyeye gelmeden evvel önce odaya kayıt olurken, ustalık belgesi olan kişi yanımda çalışıyor deyip onun belgesiyle müracat ediyorsun, odanın kaydı yapılınca belediye de belge sorar o belge ile açılış alırsın. Yalnız belgeye tabi işler 3308 sayılı kanundaki işler, bunun dışındaki çoğu işlerde belgesiz iş açamazsınız, mesela ben eczane açacam ancak diplomam yok yada eczacı değilim işi kuracam ve yanımda eczacı çalıştıracam deseniz bile eczane açamazsınız. iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis