Arkadaslar, arkadasin onermis oldugu simultane ceviri zaten su anda bu hizmeti yapan firmalar var.. Ornekleyim.. Hatta daha canli bir ornek vereyim.. Amerikadayken (gerci ben ingilteredeyim ) bir arkadasim bana mahkemesi oldugunu ve benim tercumanlik yapip yapamayacagimi sordu.. Bende olur dedim. Neyse mahkemeye gittik, bizimki kalkti adi soyledi, hakim ingilizce biliyormusun dedi , tabi ben cevap verdim , dedim arkadas bilmiyor bu yuzden tercumanlik etmeye geldim dedim.. Hakim , anladim ilgin icin tesekkur ederim ama sen otur dedi.. Baktim ordan telefonununda konferans moduna bagladi , sesi hoparlore verdi.. Turkce tercume dedi.. hoop telefon Hem turkceyi hem ingilizceyi ceviren yeminli tercumana bagladi.. Hakim soruyor adam Turkceye, bizimki cevapladi hop ingilizceye cevirmeyle butun mahkeme bitti. Ben, tabi hic dil sorunum olmadigi icin bilmiyordum.. Ve ayni sistem , burda ingilterede hastanelerde, karakollarda vs yerlerde zaten var ve bu hizmeti veren firmalar var aninda simultene ceviri yapiliyor..
Ikinci opsiyona gelince, mobil tercume seklinde oda mevcut ( daha yeni bir olay ) Yaninda ki cihazina hangi dili istiyorsan o dilin hafiza kartini takiyorsun.. 2 adet bluetooth kulaklik... ve kulakliklar cihazla eslesmis oluyor.. Ve gelen sese gore hangi dilde oldugunu algiliyor ve ayarlamis oldugun (default ) dile ceviri yapiyor hemde sesli.. Yaklasik.. 800 dolar civariydi sanirim..
Sadece bilin istedim.. hepinize kolay gelsin...
A.CAN