Kayinco kardes bak ben 17 yasinda dukkan actim( yil 1998) abimin uzerine actik muhasebeciden vergi dairesinden odemeler illahhah ettirdi bi yol gosteren olmadi birazda gencligin verdigi heyecan isyeri buyuk bi yikim oldu vergisi carti curtu 4 yil pisligini temizledim . 2010 da bi yer daha actim ltd sti. Isler iyi gidiyordu ithalat ihracat firmasiydi onunda sonu fena oldu yil 2016 hala borcunu oduyorum taksite boldurdum cahilligin sonu iste su an yurtdisindayim
2011 de yurtdisina ciktim tam 2016 sonuna kadar kendime gelemedim su an hala toparlayamiyorum kendimi 1998 den 2011 e kadar olanki zaman diliminde hayatimin en korkunc hatalarini yaptim. Psikolojim bozuldu su anda turkiyeden ufak tefek birseyler getiriyorum biraz iyiyim su an ama yas oldu 35 . Tam 5 yil psikolojik olarak bitiktim kafa basmiyor *** man kafa bi halde calistim . Otellerde restoranlarda neresi denk gelirse artik . Su an Turkiyeye gelmek bile istemiyorum. Isyeri acar acmaz masraflar basliyor vergisi bagkuru ssk si aman Allahim kaz bulduk yolalim misali yol babam yol
Arkadaslar eger gercekten is yapmak istiyorsaniz bi yol haritasi cizin cok saglam projeniz olmadiktan sonra sakin ha vergiye bulasmayin hele bankalara sakin ha selam bile vermeyin ben 3 e alirim 5 e satarim diyipte kredi cekerseniz haliniz bendende beter olur
Su kriz ortaminda sadece dukkan sahibini ve vergi dairesine calisirsiniz kendi paranizla rezil olmayin. Dukkan acacaginiz bolgede is ilanlarina bakin o bolgede eleman arayan dukkan sahibine yol yemek param ciksin yeter. bogaz tokluguna bile calisirim deyin oranin bi havasini koklayin o bolgede en iyi tahlil o bolgedeki dukkanda calisanlar bilir . Uygun dukkan kovalayin buldugunuzda dukkani isede guveniyorsaniz yapistirin hemen isinizi kurun
Analiz yaparken o caddeden hangi yas gurubu geciyor memurmu iscimi parasi varmi kuru kalabalikmi anlarsiniz 6 ay gozetleme yapin o caddede neresi nasil birsey yapmista basarmis ona dikkat edin en azindan o bolgedeki insanlarida tanimis olacaginizdan size guvenleri olursa dukkani depozito bile vermeden kiralarsiniz. Etraftaki esnafin garantisiyle dukkan sahibi hic dusunmeden size dukkani verir.
Ben size yapmayin is kurmayin demiyorum sadece ciktiginiz yolda tuzaklar dolu ayaginizla adim atmadan once parmaklarinizin ucuyla kontroledin saglam yere mi basiyorum diye ona gore devamedin
Tum isyapmak isteyenlere Allah kolaylik versin .