Ana içeriğe geç

Giyim, Moda, Tekstil - Özel

Risk Alma

BaşlatannumanakgunduzTarih26/12/2016 21:06:02Yorum36

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Sayın forum kullanıcıları, seneye okul okurken vakit ayırabilecegimi düşünüp, bir giyim mağazasi açmayı düşünüyorum. Sizlere 2 sorum var:
1-Orta yogunlukta 150m2 civari bir dukkandan gunde 50 musteri alisveris yaparmi (haftanin ortalaması)?
2-Ben sermayeyi krediyle oluşturacağım ve aylık 850 tl taksidi var ve eger batirirsam inanilmaz zor duruma duserim,
Acaba böyle bir risk alinirmi?
Dukkan bursa Osmangazi veya Niluferde.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
36 yorum
Üye229 yazı
:) günde 50 müşteri mi? 10 müşteri alışveriş yaparsa çok iyi başlangıç için..Zamanla o dediğin sayılara ulaşırsın.Ayrıca kredi ile bu işe girmek hiçç akıllıca değil..o ödeyeceğin 850 tl krediye kira dahil en az aylık 1500-2000 daha gider eklemen lazım..Okul okurken işin üstünde kim duracak? en iyisi sen part time iş bul harçlığın çıksın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye546 yazı
Böyle riskleri alman için daha erken diye düşünüyorum.Krediyi yine çek part time bi iş bul ordan aldığını krediye öde nakit cebinde kalsın.Kredi bitince yine çek yine öde o arada işler yoluna girerse tükanı açabilirsin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye192 yazı

yorumsuz... sadece şaşkınlıkla takip edeceğim alınan kararları.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
zannedersem tam açıklayamadım,
1-dükkan işlek bir cadde üzerinde olacak
2- işin başında sigortalı çalışan olacak
3- ürünler lcwaikikiden bile ucuz olacağı için uğrak bir yer olacağını düşünüyorum. Mesela bir bot ayakkabıyı 25 tl ye alıp 35 tl ye satacağım
4- ayrıca hedef kitlemiz hem yaşlı hem genç hem bayan hem erkek olacağı için rahat müşteri bulacağımı düşünüyorum.
5- dükkanın barkod, sistemi müşterilere özel indirim kartı(2,safhada), dükkanın baskılı poşeti vs olacak. Yani mahalle dükkanı değil mağaza açacağım.

birde böyle düşünün.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - numanakgunduz
zannedersem tam açıklayamadım,
1-dükkan işlek bir cadde üzerinde olacak
2- işin başında sigortalı çalışan olacak
3- ürünler lcwaikikiden bile ucuz olacağı için uğrak bir yer olacağını düşünüyorum. Mesela bir bot ayakkabıyı 25 tl ye alıp 35 tl ye satacağım
4- ayrıca hedef kitlemiz hem yaşlı hem genç hem bayan hem erkek olacağı için rahat müşteri bulacağımı düşünüyorum.
5- dükkanın barkod, sistemi müşterilere özel indirim kartı(2,safhada), dükkanın baskılı poşeti vs olacak. Yani mahalle dükkanı değil mağaza açacağım.

birde böyle düşünün.

Sen maliyet hesabını yaz hocam ona göre burdakiler ilgilensin.

Elamana 1300+sigorta+yemek vereceksin.Yaklaşık maliyet 2.000 tl 1500 TL kira desek,stopaj+algı vergi hepsini topluyorsun = 30 a bölüyorsun.Hatta pazarları kapatırsan 26 ya bölüyorsun.Cıkan rakam senin sabt giderlerin.Sabit rakam üzerinde kazandığın kar marjıda sana kalıyor

Üye192 yazı
Numan kardeşim.yorum yapmayacaktım ama yine dayanamadım..oncelıkle belirtmek ısterızkı burda kimse düşmanımız degil yani tamamen dostane iyiliğine yazıyorum olumsuz yorumumu..

Zaten sorarken tüm handıkapları yazmışsın..tam zaman ayıramayacagını,kredi ile bu işi yapacagını..son yazdıkların da ilkine ters zaten..zira işlek yerde olan yere tam zaman ayırman lazım..ve kendın durman lazım.elemanla olmaz ciddi bıyer...işlek yerde kıra yüksek olur,eleman demişsin ve sigortalı demişsin..ve böyle masrafların varken lcw den bile ucuza satacam demişsin...ve tüm bunları bilmediğin bir sektörde yapacaksın..tüm bunlara burda onay verebilecek deneyimli esnaf çıkacağını sanmam..deneyımsızlerın söyledikleri de şahsen yanlıs olur dusuncesındeyım..yuksek kıra,vergi,elemanLARın maaşı,ssksı,bagkur,faturalar,yıllık harçlar,muhasebe ücreti ve çekeceğin kredıyı HER AY ödemek bana göre mümkün olmayacaktır bilmediğin işte ve yarım ilgiyle.

Yeni Üye16 yazı
anlıyorum ama bizim fatihte bir mağaza var 10 tl ye t shirt 35 tl ye aykkabı satıyor, çalışanları suratsız mekan pis, kirli ama ben parayı ödemek için sıra bekliyorum günde 12 saat çalışsa en az 400 parça mal satıyor bunlar. ürünleri kötü bu arada. Neyse bunlar 400 satsa biz 50 satamazmıyız bunların yarısı kadar işlek bir caddede?

BU ARADA BİR KAÇ SAAT SONRA MALİYET HESABIMI ATACAĞIM
TÜM BU VERGİLERDEN HABERİM VAR.

Üye192 yazı
Cadde ısleklıgı ve müşteri alısverısı orantısını tahmin edip karsılastırmak bence mümkün olmaz..örnek aldığınız magaza kaç senedir orda bu en basit etken. Ayak alışkanlığı çok başka bırsey...yıne de açmayı düşündüğünüz yerde o işi bilen biri tarafından yapılacak iyi bir analiz karar vermenize burdaki yorumlara nazaran daha etkili olacaktır.

Yeni Üye16 yazı
Peki ilk kuruluşta 1 2 hafta sıfır maliyetle satip insanlarin aklinda ucuz mağaza algısı oluşturulabilirmi?

Yeni Üye16 yazı
MALIYET HESAPLARI 2500 KIRA+1300 MAAŞ+700 OFTALAMA SIGORTA UCRETI+850 KREDI+300 ELEKTRİK SU TOPLAM 5650 TL EDIYOR BUNUN ICIN GUNDE 4 PANTOLON, 10 12 SWEAT VEYA TSHIRT VEYA KAZAK VE 4 AYAKKABI VE SADECE 2.5 TL KARLA UCUZ BLUZ BABET TERLIK EFELAN GUNDE 20 SATABILSE AYLIK MALIYETI KURTARIYORUZ DIGERLERI ZAMANLA OLACAK SEYLER gercekten sizin goruslerinize ihtiyacim var

Üye192 yazı
Bu dediğinizi sadece 1-2 üründe sureklı yapıp o algı yaratılabilir..boylece müşteri çekip normal karla başka urunler de satılabılır...sız öncelikle magaza yerini iyi etut edin...acmaya karar verirseniz bu tur ensturmanlar ayrı bir satış stratejisi.

Yeni Üye16 yazı
Sagolun teşekkür ediyorum daha sorum kalmadi :) insallah seneye iyi bir dukkan bulunca o zaman tekrar deneyimlerinizden faydalaniriz, iyi aksamlar.

Üye192 yazı
:)) estagfurullah.

Üye546 yazı
Bu arada burada vergi,muhasebeci parası,yemek, dekarasyon parası hiç birisi yazılmamış :)) Onlarıda bir daha ki planlamana ekle derim.Şuda var.Dükkanı emlak ofsinden kiraladın diyelim ki genelde emlakcılarda olur 2.500 kira+depozit+ emlak bedeli.Yani sadece anahtarı almak için 7.500 tl rakam cebinizden cıkıyor.Bunlara ek olarka Elektrik ve suyu üzerinize almanız gerekecek ortalama da 500 tl ona gidiyor.Anahtarı aldınız öküzün büyüğü ahırda misali;Belediyeden ruhsat ,maliye vs vs derken biraz daha gitti :D Piyasada kimse sizi tanımadığı için borcada alamayacağınız malzemeyi nakit alacaksınız ..Liste uzun Allah yardımcın olsun kardeşim bol şanslar

Üye192 yazı
Seneye kadar iyice gözlemler ve vazgeçer zaten merak etme :))

Üye155 yazı
sakın ha! öyle bi yanlışın basindasin ki sana anlatamam . 25e alip 35 e satacaksin. yuzde 40la dükkan falan dönmez. bunun tutmayan modeli var 25e alip 25e satacağın . 25e alip 10 a satacaklarin var . Hem de bunu krediyle yapacaksin ve dükkan da kira. Ve üstüne okul okurken işin basinda kismen durarak yapacaksin. Aman kardesim yazik etme kendine bu dediklerimi cok iyi düsün
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Masor07
Bu arada burada vergi,muhasebeci parası,yemek, dekarasyon parası hiç birisi yazılmamış :)) Onlarıda bir daha ki planlamana ekle derim.Şuda var.Dükkanı emlak ofsinden kiraladın diyelim ki genelde emlakcılarda olur 2.500 kira+depozit+ emlak bedeli.Yani sadece anahtarı almak için 7.500 tl rakam cebinizden cıkıyor.Bunlara ek olarka Elektrik ve suyu üzerinize almanız gerekecek ortalama da 500 tl ona gidiyor.Anahtarı aldınız öküzün büyüğü ahırda misali;Belediyeden ruhsat ,maliye vs vs derken biraz daha gitti :D Piyasada kimse sizi tanımadığı için borcada alamayacağınız malzemeyi nakit alacaksınız ..Liste uzun Allah yardımcın olsun kardeşim bol şanslar

ben zaten başlangıç maliyeti hesabı yaptım, dükkanın bana kaça patlayacağı ile bir sıkıntım yokki ben dükkanın kiralanmasına 10,000 tl ürünlere 15,000 tl zaten ayırdım, siz bana depozitoyu belediyenin alacağı paraları diyorsunuz ben bunu zaten biliyorum ben 2.500 tl ile işe girmiyorumki zaten. Benim sorunun ilk başta 5600 civarı kazanabilirmiyizle alakalı, bu kadar yazacağınıza keşke ilk aylarda dükkana ortalama kaç kişi geleceğiniz yazsaydınız daha faydalı olurdu.
ayrıca hem okuma hem dükkanda durma işi kişiden kişiye değişir, siz yapoamayacağımı hem okul hem iş olmaz diyorsunuz ama ben demiyorum. bu kadar basit, bunlar kişiseldir. Lütfen biri çıkıpta şuraya; kardeşim dükkan ilk açıp sen kampanya ile tanıtınca dükkanı, dükkanın cadde üzeriyse günde şukadar adam gelir desin artık!!!
bukadar kişi yorum yazdı ben size başlangıç maliyetini sormuyorum ...

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - numanakgunduz
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Masor07

ben zaten başlangıç maliyeti hesabı yaptım, dükkanın bana kaça patlayacağı ile bir sıkıntım yokki ben dükkanın kiralanmasına 10,000 tl ürünlere 15,000 tl zaten ayırdım, siz bana depozitoyu belediyenin alacağı paraları diyorsunuz ben bunu zaten biliyorum ben 2.500 tl ile işe girmiyorumki zaten. Benim sorunun ilk başta 5600 civarı kazanabilirmiyizle alakalı, bu kadar yazacağınıza keşke ilk aylarda dükkana ortalama kaç kişi geleceğiniz yazsaydınız daha faydalı olurdu.
ayrıca hem okuma hem dükkanda durma işi kişiden kişiye değişir, siz yapoamayacağımı hem okul hem iş olmaz diyorsunuz ama ben demiyorum. bu kadar basit, bunlar kişiseldir. Lütfen biri çıkıpta şuraya; kardeşim dükkan ilk açıp sen kampanya ile tanıtınca dükkanı, dükkanın cadde üzeriyse günde şukadar adam gelir desin artık!!!
bukadar kişi yorum yazdı ben size başlangıç maliyetini sormuyorum ...

Gel ben sana bir hikaye ile cevaplayim.Bir gün bi adam köyün birisine gidiyor geziyor çok beğeniyor.Çok güzel bir köy harika bir köy ancak ordakiler diyor ki evet bu köy çok güzel ama karşıda öyle bir köy varki hayran kalırsın.Şelaleler ,ormanlar dereler her şeyi var.Adam daha çok merak ediyor.Peki nasıl gidebilirim oraya gidiyor şu yoldan devam edeceksin o yol seni köye ***ürür diyor.Adam yola çıkıyor yolda bi adamla karşılaşıyor adama diyor ki amca şu köye ne kadar zamanda varırız adamda ses yok.Adama yine sorar amca şu köye ne kadar zamanda varırız adamda yine ses yok.Sonra adam köye doğru yola çıkarken 2 saat sonra diyor!Adama şaşırıyor o kadar sordum neden cevap vermedin diyor..Adamın cevabı konumuzu özetleyecek nitelikle senin ne hızla gittiğini nerden bileyim? Demek istediğim muhterem senin dükkanının konumu,bölge halkının bütçesi,getirdiğin modeller bunları bilmeden hiç bir şey hiç kimse diyemez.Diyecekleride tahminden öte gidemez.

Üye546 yazı
Nyse boşver 1 müsibet bin nasihattan iyidir.

Üye192 yazı
numan kardeşim görünen o ki biz boşa kafa yormuşuz... sana birisi çıkıp şukadar gelen olur bukadar para kazansırır derse yeterli olacak yani.sen de inanıp açacaksın.

Yeni Üye13 yazı
masor kardes haklisin 1 musibet bin nasihatten iyidir.

arkadas yapmak istiyorsa yapsin bu kadar insan konusuyor ama dinlemek istemiyor illa yapacak

ufakken hatirlarsiniz eskiden evin tam ortasinda bi soba olurdu. simdilerde hala varmidir bilmiyorum. evdeki bebek yeni yurumeye baslar. ve sobaya dokunmak ister cisss ciss dokunma dersin ama o bebek oraya dokunmak ister ne zamanki dokunur eli yanar aglar sonra sen elini zorla dokundurmak istesende kacar ciss ciss der. cunku bir defa cani yandi korkar 2. defa dokunmaya

burdaki olumsuz yorum yapanlarda o sobaya dokunan bebek gibi ciss ciss diyorlar diger arkadasta dokunup elini yakmasin diye. ama arkadas elini o sobaya degdirecek baska caresi yok ogrenmenin

yanliz insanoglunun dogasi bu laf soz dinlemez 7 den 70 e boyle herkes ayni illa kendi test edecek ama geleceginide mahvedecek

Gidecegin yol engebeli tasli ucurumlarla dolu her an ayagin kayip o ucuruma dusebilirsin ama yinede gideceksen o yoldan;

Allah yolunu acik etsin ne diyelim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye192 yazı
hay ağzına sağlık shadow kardeşim..girişimciler ve özellikle 20-30 yaş grubu birşeyleri batmadan öğrensinler diye çırpınıyorum şahsım adına..Hazır döner satılıyor diye dönerci açmaktan bahseden var (döner hk son bi konu açan arkadaş üstüne alınmasın, ben en basit örnek diye verdim).. işletmecilik yönünden neden tartışılmıyor..40yıllık esnafları yada dünya çapında markaları örnek gösteriyorlar benimle tartışırken.. pes yani pes...kardeşim kiralık boş dükkanların kirasını merak etmeden önce neden ve nekadar sürede boşaldığını merak et..önce dolu dükkanları merak et.. dolu derken 40yıllık esnafları yada dünya çapında markaları değil..kira ile çalışan ahmet ustanın dükkanı, Mehmet amcanın durumunu merak et.. çünkü sen busun. hatta daha bu bile değilsin..sadece maddi kayıpla atlatmak iyi. ekonomik sıkıntı evliliğiniİ bitirir kardeşim.. shadow arkadaşın dediği gibi geleceğiniz mahvolur.. .. sanki bu gerçekler yokmuş gibi bir de fırça yiyoruz karamsarız diye...mesleki yeterlilik gerektiren işlere atlanmaz,ustaya bağlı kalırsın ve bitersin... şaka gibi ya..hem iş bilmiyor, hem son parasını ve çekeceği krediyi basacak, hem en maliyetli yeri tutacak..hem ustaların karısı olacan.. hem de kriz ortamında yapacak... üç kuruş aşağı veririm iş yaparım diye düşünüp dükkan açılmaz.. üç kuruş aşağı verince kira ödeyemezsin.... bir araba yıkamacısı 20 tl ile iyi iş yaparken onun karşısına rakip açılmış 15 tlye..çok akıllı ya..... 20lik yer damping yapmış "iki ay 5 TL" diye.. karşıdaki akıllı anca iki ay dayanır diye.. ve öyle olmuş.. 45 gün sonra hedef imha.... 20 TLye devam...

Vallahide billahide bırakın baştaki sermayenizin gitmesini üstüne bir dünya kredi ve vergi borcuyla kapatırsınız işyerinizi. Evliyseniz o da biter.. Ben ne yaptım böyle diyerek kendi utancınızdan 3 yaşındaki çocugunuzun yüzüne bakamazsınız. Bekarsanız da daha hayata başlarken geleceğinizi mahvedersiniz.Daha da önemlisi kendinize olan güveni bir daha elde etmeniz zor olur.

Üye518 yazı
Ben şunu görüyorum genel olarak.
Bizim toplumumuzda özellikle; insanlar, gerçeklerin değil duymak istediklerinin söylenmesini istiyor.
Yani bu bu, şu rakamlarla, burada, bu şartlarla olmaz diyorsun, eğer şu şartları oluşturursan, olabilir. Ama onun da olasılığı kişinin işletme mantığını kavraması ile
ilişkili olarak %50 - %50 die diyorsun. Dikkate almıyor.
Hangi sektörde olursa olsun bir akıllı çıkıyor, bu akıllı ya hayatında hiç işletme yapmamış veya 1-2 girişimi olmuş ama onu da batırmış, işte bu müthiş danışman akıl veriyor;
Günde 80 kişi gelse 60'ı alışveriş yapsa, ortalama 100'er TL bıraksalar günde 6.000 TL ayda 180.000 TL en fazla yarısı masraf olsa 90.000 TL temiz sana kalır gardaş diyor. Tabii girişimci arkadaşın da gözü parlıyor. Çünkü işe girer girmez ayda 1'e 100 kazanmayı kimse bilmiyor tek uyanık kendisi ve akıl hocası.
Ama akıl aldığı adama da sormuyor ki "ya kardeşim bu iş o kadar karlı madem sen niye yapmıyorsun?"
veya "Günlük ortalama 100 TL verecek 60 müşteriyi bana sen mi göndereceksin?"

Bizler de böyle millete laf anlatmaya çabalıyoruz, saflık bizde galiba biraz :)

Yüreği sevgi ile dolu olan herkesin, gönlünce olur herşey umarım.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye16 yazı
neden bu kadar tepki verdiğinizi anlamadım, size sadece dükkanın nasıl kuracağımı bildiğimi söyledim. yorum yapan herkese teşekkürler ama ben size zaten caddenin orta yoğunlukta olacağını tüm mesajlarımda yazdım ama nedense herkeste bir olumsuzluk var. Yani artık AVM dışında giyim mağazası açılmayacakmı? siz bunu diyorsunuz. Sırf kayinco adlı kullanıcının yorumu sebebiyle internette araştırdım caddeden geçerken tüm dükkanlara baktım çoğu doluydu. niye bu olumsuzluk. Sizden aklınızdan orta yoğunlukta, saatte 600 kişinin geçtiği bir cadde hayal etmenizi ve o caddedeki giyim mağazasının günlük alışveriş yapan kişi sayısını istedim VE HALA CEVAP ALAMADIM

Üye192 yazı
kardeşim biz alışverişin rahat olduğu, günde 100bin kişinin (ALIŞVERİŞ İÇİN PAZARA GİRENLERİN) ziyatet ettiği Kırgızistan Dordoy pazarındaki yerimiz için haftalarca kafa yorduk.. sen kriz olan ortamda YOLDAN GEÇEN saatte 600 kişiden ne medet umacagımızı soruyon. Sen bunun için tahminde bulunacak para karşılığı kafadan atan falcı bile bulamazsın.

Yeni Üye84 yazı
merhabalar;aslında buradaki arkadaşlarımın söylemek istedikleri ilk hevesle verilen bu tür kararlarda göz ardında bırakılan ve ileride seni maddi olarak etkileyip dükkanı kapatmana kadar ilerleyen süreçler ve olaylar.Tabiki kimse senin bulunduğun noktadaki insanların alış veriş yapısını cadde üstünden geçen insanların alım güçlerini bilemez.Ben sadece kendi yorumum olarak söylemek gerekirse bahsetmiş olduğun yerde yaya trafiği çok fazla.Evet açıp denenebilir fakat insanların alım güçlerini eskiden hesap ettiğin gibi fazla olduğunu bende düşünmüyorum.Yaşanan olaylar herkesi etkiledi ister istemez.Verdiğin örnekte bir esnaftan bahsetmişsin.adamın müşteri potanseyeli sadece çevreden geçenlerden ibaret olduğunu düşünmüyorum ben hele yer fatifteydi sanırım bence toptan müşterileride vardır( yada imitasyon ürün satıyordur).Şimdi insanlar sanal ofisten satış yapıyorlar.Demek istediğim yer artık çok önemli değil eğer gıda işiyle uğraşmıyorsan.Müşteri çevren çok daha önemli.Ben avmde iş yapamayan yerleride çok gördüm kapanan avmleride.
ben güneşlide oturuyorum burada baya boş dükkan var sizin orasını bilemiyorum.Ama bir şeyi istiyor ve inanıyorsan asla deneme demem sonuç olarak işini benimseyerek geliştirmekte senin elinde lakin buna sabır edecek maddi gücün varsa.
buarada bir baba olarak söylemek isterim.Fiyatı nekadar ucuz olursa olsun bilmediğim bir malı kızıma giydirmem.Kanserojen madde kullanımı herkesi etkiledi ister istemez.açacaksan bayan giyimini düşün yada iç giyim olarak ilerle derim.
son olarakta soruna cevabım ister bin ister on bin kişi geçsin adamın dikkatini çekmez ve ihtiyacını karşılayacak bir seçenek sunmazsan kimse dükkanına girmez.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
serorbay , efendim şuana kadar tek olumlu mesajı yazmışsınız teşekkür,ederim. Diyorsunuzki önemli olan mağazanın dikkat çekmesi, bunun için dışına 0 karla sattığım ürünleri koyup kocaman tabela koysam bir nebze dikkat çekermi. 2.konu ise alım gücü, daha önceki mesajlarımda yazdım lcw gibi ucuz bi mağazadan daha ucuza satacağım, yani alım gücünün beni etkilemeyeceğini düşünüyorum, sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir. Ha birde ben 2 cinsiyetinde yaşlı genç ve 12-18 yaş arası alıcılarını hedef kitlem belirledim, bu konuda değerlendirmeleriniz nelerdir?

Yeni Üye84 yazı
tabiki sıfır kar çok dikkat çeker ama bunun yanında diğer ürünlerden ne kadar kar yapacaksın buda önemli zamanında bende bijuteri ve çanta dükkanı açmıştım.Az karla sattığım ürünler bitti fakat ay sonunda istediğimiz karı yapamadık ve sonunda bir yerde çalışmanın daha karlı olduğunu düşünerek devir ettim ve oda sonrasında kapattı.Aslında işe girerken şunu çok iyi düşünün yapılan maliyet karşısında ne kazanacaksınız ve bu çektiğiniz işkenceye (haftanın her günü çalışmak ve kendine zaman ayıramamak) değecekmi?Şunuda belirtmeliyim benim gibi belli bir yaş üzeri kimse bilmediği bir markanın ürününü almaz.ucuz yada pahalı olmasından değil ama zaten moda takibi denen şey bizde pek olmuyor ve ihtiyacım olan şeyler daha önceki sezondan zaten dolabımda oluyor.Siz açacaksanız dekora çok para harcamadan bayan ağırlıklı yada genç jenerasyonun 16-25 yaş arası olan kitleye , bayana yada iç giyimden birini seçip ona göre ağırlık verin.Ama bende diğer arkadaşlarımada hak vererek attığınız taş ürkkütüğünüz kuşa değermi iyice düşünüp karar verin derim.
ayrıca sahibinden.comda bir sürü devir eden dükkan var.çevrenizde bulunan bir tanesine alıcı gibi gidip iyice bir bakın.Neyi yanlış yapmış neden devir etmiş olabilir size bir fikir verir.En azından siz onun yaptığı hatayı yapmadan bir sıfır önde başlarsınız.

Yeni Üye16 yazı
sağolun teşekkür ediyorum, siz diyorsunuzki orta yaşlı insanlar (30-50) giysi almıyor gençlere ve bayanlara yönel. İnanın bu dediğinize uyacağım ve orta yaşa çok az ağırlık vereceğim, inşallah başarılı oluruz. Birde verdiğim emek hiç önemli değil mezun olunca köpek gibi başkasının yanında çalışmak GERÇEKTEN istemiyorum. ve ne kadar uğraşmak, çırpınmak varsa hazırım. Arkadaşla konuştuk ve 3 ay boyunca 15bin tl masraf çıkacak ve bizler bunun için kredi çekeceğiz yani başlangıçtaki ölü toprağını böyle süpürmeyi düşünüyoruz. 3 ay boyunca ürün satıp satmamak sıkıntı olmayacak bizim için. Ve en kısa süre içinde kurumsallaşmayıda düşüneceğiz. Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim, daha sorum olursa size ileteceğim, iyi günler.

Yeni Üye84 yazı
ne demek şimdiden başarılar açınca haber ver yolum düşerse söz gelicem