Emre06
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - kayinco hazır dönerler olduğu için insanlar iş yapılabilir diye düşünüyor ama döner ustalığı sadece döneri yapıp makineye takmak değil. işe daha fazla saygı duymak lazım.. bu işte paketçi elemanın en büyük problem olduğunu artık herkes biliyor. işin çok olması tam bir handikap. bunları idare eden tek kişi ustadır.. sakın ha sakın patron olduğunuzu zannetmeyin. tek patron ustadır ve paket işi çoksa o patronun sağ kolu da paketçi çocuklardır.. ilk motorlu kazada Allah korusun bitiksiniz.heleki ölüm felan olursa triyonla kurtulamazsınız..işte ben de tam da bu noktada soru soruyorum; hiçkimseye güvenmediği için birlikte işe yanaşmayan girişimciler bu bahsettiğim risklerin gerçekleşmeyeceğine nasıl güveniyor??? motorla cross yapan paketçi mi kaza yapmaz? tek patron olan dönerci ustası mı sizi parmağında oynatmaz? az maaşla çalışan garson mu sürekli güleryüzle gezecek içerde? Mersinde kendini kanıtlamış yerler yavaş yavaş paket servisini bırakıyor. ben de bu gözlemlerimi sadece öğlen yemeklerinde değil fast food cafe sahibi arkadaşımın yerinde uzun uzun oturduğum için biliyorum.. Arkadaşım ne mi oldu? dükkan kira olmadığı halde kapattı ve tamamen sattı.. Mersini bilenler için söylim, yeri kuşimato sokaktaydı.. düşünün artık..bu arada dükkanın değeri daha önce de 250bin tl idi.. cafe avlusuna cam balkon, otomatik çadır, sıfır fayans, sıfır tuvaletler ve 5 katlı binaya göre yaptırdığı baca masrafından sonra da 250bine satıldı.sanayi tipi buzdolabı, masa sandalyeler ve fast food ocakları da dahil.. çalınan iki elektrikli motorı da boşverin.. |
Yazıyı gönderen - kayinco ekmek yemiyo nedemek saydığın adamların hepsi villada oturuyor eminim..... sen beceremeyip batanların da sayısını söyleyiver.. bir de usta ve paketçi sana bugun oram buram ağrıyo, yevmiye az olunca doktora da gidemedim üç gün kendime rapor yazdım, gelemiyom kardeşim dediğindeki planını da söyle, sonra hemen başla, hayırlı uğurlu olsun.. adresini de ver mutlaka destek amaçlı işimize yarar. |
Yazıyı gönderen - kayinco ben zaten şubeleşmenizi hesap etmedim bile dostum..onu geç......en iyi senaryo ile değil Türkiyede düşündüğün için en kötü senaryo ile başlayacan...yani karlı olmadığını düşündüğünde ve bıraktığında tek kaybının zaman olması gerekmekte.bu kaybı da bu süre zarfında geçindiğine sayacan.. bu iş öyle bi iş değil. |
Yazıyı gönderen - epal eleman en büyük sorun +dukkan yeri+dukkan kirası bu denkleme dikkat etmek lazım |
Yazıyı gönderen - ckaltun isi sevgiyle yapmak,kendine ve musterilerine durust olmak,pazari ve rakiplerini devamli takip etmek,devamli yenilik yapmak,reklama onem vermek ve musterinin istek ce sikayetlerine onem vermek.bunlar tecrube ettigim basarinin anahtarlari. |
Yazıyı gönderen - tezgahtar34 Merhaba Emre olumsuz yorum yazanları takma kafana dükkanın yeri iyi bir lokasyonda ise hevesin varsa elin mutfağa yatkınsa bu işi bir iki gün içinde öğrenebilirsin hemen şubeleşme hayali kurma sağlam güvenilir adamlarını bul işi oturt subelesme için bence bu para yeterli diye düşünüyorum her türlü büfe işi yaptım ama malesef dönerden anlamiyorum ama hiçte zor değil işin hayırlısı olsun |