İlk mesaj
Genel İlanlar
Koop. Çilik Adı Altında Birleşmeye Davet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorumT
Yeni Üye53 yazı
şimdi sizlerden ricam içimizde okumuş veya okuyamamış bir çok girişimçi arkadaşların olduğunu biliyorum bir şekilde organizasyon yapıp balıkesirde kendimize hem iş olanağı hemde sermayelerimizin birleşminden doğan ticaret yapmayı öneriyorum,
Sistem olarak şu iş bu iş değil bir zaman zarfında fikirler üretip hayata geçirebiliriz ,totalde öncelikle balıkesir merkez bölgesini kapsayacak bir ağı yakalamamız gerektiğini düşünüyorum...dışarıdan balıkesirli olupta katılanlarda olabilir, örnek vermem gerekirse balıkesirde yaşayan girişimçi arkadaşlar bilirler reklamda olmazsa yönetiler silmez ise "balbak" adlı şirket 20 bakkalın birleşiminden kuruldu ve şu an çok büyük bir ağı yönetmekte....saygılarımla...
H
Yeni Üye28 yazı
14/10/2008 : 08:18:03#2
Web sitesi
Alıntı
tekgüç ben bi balıkesir li olmamama rağmen düşünceni sonuna kadar destekliyorum. Balıkesir de yapılabilecek
en iyi işin konservecilik olduğu kanısındayım. döneme bağlı olarak domates i salça , salatalığı turşu , gerekirse karpuzdan şerbet , kavundan marmelat yapılabilir. eğer bu proje aklınıza yatarsa bu konuda size elimden gelen koordinasyonu sağlamaya çalışırım. en azından bu dönemi kazançlı atlatmak babında.
Neticede hiç bir insan boğazından kesmez herşeyden kesse dahi bunu bi değerlendirmenizi tavsiye ederim. İnş hayırlısı olurda bi TekGüç oluşturma projeniz hayata geçer. Afyonun en büyük firmalarından biride bakkal birleşimine benzer bi köylü hareketidir ve yumurta sektörünün kalbinin attığı yer konumunda şuan afyon.
Konu hakkında gerekli araştırmaları yapacağım . Gerekli lojistik ve uygun değerlendirmeleri yapacağım. İnş yararınıza olur. İyi günler dilerim.
İş yok diyenlere inat kendi işini kuran arkadaşlar ; emin olun doğru yoldasınız
T
Yeni Üye53 yazı
çok teşekkürederim ilgine,bu forumda yazılanlar o kadar akıcı bir fikirler veriyorki,tek eksiğin güven olduğunu sizde anlamışsınızdır ,bu güvensizliği kırmak için zaten il bazında yaşayan arkadaşları şeçtim özellikleki hem aynı yerde yaşayan hemde aşağı yukarı bölgeyi tanıyanlar olsun diye ,inanın ne iş yaparsanız yapın tek başına hiç bir işin üstesinden gelemiyorsunuz mutlaka ekip olmak zorundasınız,balıkesirli olarak gerçekten çok girişimçi fakat işsiz kendine güveni olmayan sadece bir ateş le harekete geçecek kardeşlerimiz var ben onu istiyorum hepimizin geleceği için ve diğer illerde yaşayan arkadaşlarında aynı düzende bir sitem kurmalarını istiyorum gelecek hepimizin bize gerekli olan içimizdeki güvensizliği kaldırıp hadi demek başlayalım..
asıl konu ; bu birleşimlere herkezin sıcak bakması olmalı,ve düşünün iş sahibisiniz 1 derecede sonra iş arama iş bulma sorunuda ortadan kalkıyor ve kendi ailenizin yanında masrafların olmadan rahat bir şekilde yaşamanıda sağlıyor
evet zaten şu an en akıllı iş olarak herzamanki gibi gıda sektörü,elbise almadan günleri geçirebiliriz ama yemeden asla,bu fikirleri geliştirebilir dahada iyi konsepte taşıyabiliriz..
K
Üye683 yazı
Yazınızda dile getirdiğiniz sıkıntıyı da çok iyi anlıyorum.
Daha önceki bir projeyi bu vesile ile yeniden gündeme getirmek istiyorum:
Günümüz dünyasında stresi, şekeri, tansiyonu olmayan insan neredeyse yok gibi... Yıllar öncesinde aklıma gelen fikri, burada iş kurma hayali ve umuduyla bulunan arkadaşlarla paylaşmak istiyorum:
Zeytin yaprağının bu hastalıklara iyi geldiğini duymuş ama elimde bilimsel rapor olmadığı için üretmemiştim. Hatta zeytin yapraklarını topla**** Almanya'ya göndermiş, bir arkadaş vasıtasıyla üniversitelerden rapor istemiştim. Arkadaşın ihmali ile iş küllendi, unutulup gitti. Daha sonra Türkiye'de zeytin yaprağı çayı üretildiğini öğrendim. Hem de büyük mağazalarda satılıyor ve tahmin bile edemeyeceğiniz fiyatlarla... Rapor da almışlar ve tezim kanıtlanmış.
1-Zeytin, dünyada sadece Akdeniz kuşağında yetişiyor, dünyanın başka bölgelerinde yok. Oysa dünyanın her yerinde insan yaşıyor.
2-Zeytin 12 ay yeşil kalan ağaç olduğu için kesinlikle hammadde sorunu da yok...
3-Zeytin yaprağı temin etmek son derece kolay ve ucuz.
4-Geriye toplanan zeytin yaprağını işlemek kalıyor ki, fırınlamadan ve ambalajlamadan öte bir şey değildir.
5-En önemlisi hiçbir yan etkisinin olmadığı kanıtlanmıştır.
6-Özellikle ihracat bağlantısı kurabilecek arkadaşlarla bir araya gelinerek, seri üretime geçilebileceği görüşündeyim.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.
T
Yeni Üye53 yazı
değerli arkadaşım küçükağa bu konu hakkında yazılarına bakıyorum sanırım bu işe iyice yönelmişsin zaten su anki sistemde çok üründen ziyade içlerinden en iyi olan tek ürünlerde yoğunlaşmak güzeldir,şu an bu sistemede "niş!!! adı veriliyor tek ürün pazarlama vs... gibi evet fazla zeytin bölgesindeolan bir memleket balıkesir ve yaprak toplamakta sorun olmasa gerek anlattığın firmayı iyi tanıyorum bu zeytin ve bir kaç dalda güzel işler başardılar,,ama sorunun hala insanların güven sorunu olduğunu düşünüyorum,,
bir misalle konuyu kapatacağım bugün bir parti kursanız kimse sizin yanınızda yer almaz alanlarda çok yakınlarınız olur değilmi ,ama bir baktığınızda partiniz iktidara geldiğini düşünün, size güvenmeyenler ,öncelikle üye olmaya çalışır , ve sanki sizden daha iyi savunucunuz olurlar!!!burda anlatmak istenen birleşmeler bir şekilde olsun ama benim parama yada itibarım kaybolmasın başarırlarsa bende ortak olurum düşüncesi çok. yalnış zihniyet....
bir misalle konuyu kapatacağım bugün bir parti kursanız kimse sizin yanınızda yer almaz alanlarda çok yakınlarınız olur değilmi ,ama bir baktığınızda partiniz iktidara geldiğini düşünün, size güvenmeyenler ,öncelikle üye olmaya çalışır , ve sanki sizden daha iyi savunucunuz olurlar!!!burda anlatmak istenen birleşmeler bir şekilde olsun ama benim parama yada itibarım kaybolmasın başarırlarsa bende ortak olurum düşüncesi çok. yalnış zihniyet....
A
Üye194 yazı
Selam,bende Balıkesirliyim,birşeyler yapalım içgüdüsünü taşımak çok önemli.Balıkesir geçiminin çoğunu nereden sağlıyor?Sanırım tarımdan,süt inekciliğindede başarılı,zeytin ve zeytinyağı.Bunlar benim bildiğim başlıca geçim kaynakları.Buradan yola çıkarak birşeyler yapılamazmı?Kooperatifleşmek ve ürünleri pazarlamak.
Aklıma şöyle birşey geldi,Antalya ve Ege bölgesinde çooook fazla otel var.Bir otelin günlük sebze meyve ihtiyacı küçümsenmeyecek kadar büyük.Bu işi yapan yok mu var,fakat oteller daima fiyata bakıyorlar.Orada ki toptancılardan bir tanesini tanıyorum kendileri bu işe ufak başladılar ve şu an 15 frigoder arabasıyla otellere mallarını dağıtıyor.Pazar çok büyük.Mallarını Halden,komisyonculardan veya diğer illerden gelen kamyonlardan temin ediyor.Eğer böyle bir yapılanmaya gidilirse arada kimse olmaz ve ürünü daha ucuza pazarlama imkanı doğmaz mı?Konu çok detaylı fikrimi beyan edeyim dedim.
Aklıma şöyle birşey geldi,Antalya ve Ege bölgesinde çooook fazla otel var.Bir otelin günlük sebze meyve ihtiyacı küçümsenmeyecek kadar büyük.Bu işi yapan yok mu var,fakat oteller daima fiyata bakıyorlar.Orada ki toptancılardan bir tanesini tanıyorum kendileri bu işe ufak başladılar ve şu an 15 frigoder arabasıyla otellere mallarını dağıtıyor.Pazar çok büyük.Mallarını Halden,komisyonculardan veya diğer illerden gelen kamyonlardan temin ediyor.Eğer böyle bir yapılanmaya gidilirse arada kimse olmaz ve ürünü daha ucuza pazarlama imkanı doğmaz mı?Konu çok detaylı fikrimi beyan edeyim dedim.
T
Yeni Üye53 yazı
evet ,zaten sanırım büyük olasılıkla gıda işinde yoğunlaştığımız kesin aradan da kabzımal ve toptancıyı kaldırırsak akdeniz ve ege kıyılarına büyük bir bağlantı yapılabilir buda demekki içimizden balıkesirli ve akdeniz ege bölgelerinde yaşayan arkadaşlarda olacak ordaki bağlantıları yapabilecek...
evet arkadaşlar fikirler yavaş yavaş çıktıkça dışarıda yaşayan arkadaşlarda bizlere fikir olarak katılırsa inanıyorum çok kısa sürede bir toplantı yapıp, taşınıp,yapacağımız işlerin adını koyabiliriz ,illaki akrabam olsun kimseye güvenmem diyen çıkmaz sanırım hazırada konmak yok elbirlik başarılacak ne yapılacaksa.....
evet arkadaşlar fikirler yavaş yavaş çıktıkça dışarıda yaşayan arkadaşlarda bizlere fikir olarak katılırsa inanıyorum çok kısa sürede bir toplantı yapıp, taşınıp,yapacağımız işlerin adını koyabiliriz ,illaki akrabam olsun kimseye güvenmem diyen çıkmaz sanırım hazırada konmak yok elbirlik başarılacak ne yapılacaksa.....
T
Yeni Üye53 yazı
lafı geliyor diye söylemek istiyorum;bugün balıkesir bölgesinde ticaret yaptığım için az çok piyasanın içinde bir şekilde oluyorsunuz
bügün itibarı ile tarımla uğraşan arkadaşım diyorki domatesin kilosu 0,070 ykr zeytin yağının kilosu köylüde 3,50 ytl toptanda düşünsenize yerinde ki toptan fiyatlar bunlar bunları pazara çıkardığınızda kendi maliyetlerinizi bile koysanız(nakliye vs..) üzerine kilo bazında vereceğiniz müşteriye rakam kesinlikle size kazandıracak rakamlardır,
sadece şunu biliyorum ticaretde,helede peşin para ile alıp bir malı toptanda dönebiliyorsanız müşteride çok dahasınıda kazanabilirsiniz,,
bügün itibarı ile tarımla uğraşan arkadaşım diyorki domatesin kilosu 0,070 ykr zeytin yağının kilosu köylüde 3,50 ytl toptanda düşünsenize yerinde ki toptan fiyatlar bunlar bunları pazara çıkardığınızda kendi maliyetlerinizi bile koysanız(nakliye vs..) üzerine kilo bazında vereceğiniz müşteriye rakam kesinlikle size kazandıracak rakamlardır,
sadece şunu biliyorum ticaretde,helede peşin para ile alıp bir malı toptanda dönebiliyorsanız müşteride çok dahasınıda kazanabilirsiniz,,
A
Üye194 yazı
Önemli olan da zaten ürünü ilk elden almak.Mal alırken kazanılır.Fakat burada kimseyi madur etmemek için ve işin daimi olması için kooperatif kurulması düşünülür.Antalya bölgesinde 400 civarında otel var.Buradan mutlaka bizimle çalışacak oteller çıkar.Bu işteki tek sorun oteller tık para vermiyor.Genelde çekler sezon sonuna atılıyor.Buda sermaye demek.Yada birkaç ufak otellede anlaşıp parayaı döndürebilirsin.Benim aklımda böyle bir iş var ama olur ama olmaz.İşi iyi araştırmak gerek.Bakalım daha değişik fikirler çıkacakmı?veya bu konu üzerinde ki yorumlarıda merak etmiyor değilim.İyi çalışmalar.
H
Yeni Üye28 yazı
18/10/2008 : 07:14:01#10
Web sitesi
Alıntı
Tekgüç genelde gıda üzerinde hemfikir sanırım bütün arkadaşlar. Bu çalışmayı firma bazında değilde kooperatif bazında değerlendirmeni bende özellikle tavsiye ederim. İlk konuşmamdaki örneğe geri dönmek isterim Afyon başmakçı köyü yumurta konusunda iyi olmasını kooperatifleşmesine borçludur.
İyi çalışmalar dilerim.
İş yok diyenlere inat kendi işini kuran arkadaşlar ; emin olun doğru yoldasınız
T
Yeni Üye53 yazı
tamam arkadaşlar ben koop. konusundan anlamam ama dediğim gibi nasıl uygun bir şekilde üyelere faydalı olacaksa birleşme ,bu işlerde varım,
şimdi söyleyeceklerim var;
1-benim birinci elden ulaşabileceğim direk ürünler, balıkçılık (çipura,levrek) denizden besicilik ve iyi çapta çalışıyor yeğenim
2-salça ve konserve ürünleri fabrikadan yeğenim müdür (toptancıya uğramadan direk alınır ihtiyaca göre)
3-fındık eşim karadenizli ve kendileri dahil akrabaları fındıkçı sonuçda gittim gördüm parasını verdikten sonra ilk el ; (peşin para da 2.80 ytl den satıldı ofise vadeli verilirse 3.50 ytl den gördüm yaşadım
4- zeytin ve zeytin ürünleri direk köylü üreticiden
5- taşımacılık işi ;kendime ait açık kasa kamyonum var bazı ürünlerin toplanması ve şehirler arası taşınmasında bize yardımcı olur,balıkesir bölgesinde şehir içi nakliye içinde açık kasa kamyonetim var bunlar bizler için bir avantaj diye düşünüyorum
sonuçda buraya yazan arkadaşların kendilerindede bir sürü avantaj olabilecek durumlar mevcud,bu avantajları hayata geçrmek lazım....
şimdi söyleyeceklerim var;
1-benim birinci elden ulaşabileceğim direk ürünler, balıkçılık (çipura,levrek) denizden besicilik ve iyi çapta çalışıyor yeğenim
2-salça ve konserve ürünleri fabrikadan yeğenim müdür (toptancıya uğramadan direk alınır ihtiyaca göre)
3-fındık eşim karadenizli ve kendileri dahil akrabaları fındıkçı sonuçda gittim gördüm parasını verdikten sonra ilk el ; (peşin para da 2.80 ytl den satıldı ofise vadeli verilirse 3.50 ytl den gördüm yaşadım
4- zeytin ve zeytin ürünleri direk köylü üreticiden
5- taşımacılık işi ;kendime ait açık kasa kamyonum var bazı ürünlerin toplanması ve şehirler arası taşınmasında bize yardımcı olur,balıkesir bölgesinde şehir içi nakliye içinde açık kasa kamyonetim var bunlar bizler için bir avantaj diye düşünüyorum
sonuçda buraya yazan arkadaşların kendilerindede bir sürü avantaj olabilecek durumlar mevcud,bu avantajları hayata geçrmek lazım....
A
Üye194 yazı
Yumurta kooperatifi çok zor.Çünkü borsadan beter bu iş.Sonuçta büyük ölçüde mal çekmek gerek.Bugün 1.15YTL ye aldığınız yumurta haftaya 0.98YTL olabiliyor.Yumurta işi hassas ama getirisi çok iyi.İyi bir sermaye ve takip işi ister.Tek başına bir pazar olarak ele alınmalı ama şimdi zamanı değil.
Kooperatif olur yada ürün ekilmeden veya toplanmadan anlaşılır.Sonuçta piyasayı takip edip bizler de varız fiyatları oluşmalı.İyi bir fizibilite çalışması gerekir.Malı bügün aldın yarın alamadın olmaz.
Tekgüç arkadaşımın doneleri yerinde bakalım bu projeye merak salacak başkaları çıkacak mı.Proje kıvama gelsin görüşelim.İyi çalışmalar
Kooperatif olur yada ürün ekilmeden veya toplanmadan anlaşılır.Sonuçta piyasayı takip edip bizler de varız fiyatları oluşmalı.İyi bir fizibilite çalışması gerekir.Malı bügün aldın yarın alamadın olmaz.
Tekgüç arkadaşımın doneleri yerinde bakalım bu projeye merak salacak başkaları çıkacak mı.Proje kıvama gelsin görüşelim.İyi çalışmalar
T
Yeni Üye53 yazı
bu işleri tekbaşına bir kişi hiç bir şekilde toplayıp ,paketleyip,pazar bulup,nakliyesini kaldırabilecek güçte değil,ayrıca farzı misal öyle dahi olsa etraf ta bu işleri yapan bir sürü kurt insanlar var,ve kesinlikle aralarına ve pazara kabul görmemesi için ellerinden geleni yaparlar,çok katılımlı bir koop.leşmede ise bu tip insanların dahi zararları dokunamaz ve bir şekilde pazar payı içinde yer alınabilinir,
koop.çilik hakkında biraz okudum şimdi netden kesinlikle güvenli,sonuçda hem ortakları koruyan hem üreticiyi hemde tüketiciyi koruyan bir sistem .global kriz bir şekilde geldi çattı herkez okumuştur sadece millet yemek ve suya para veriyor kalanı ilede geçmişten gelen borçlarını ödemeyi düşünüyor,şuda demekki;gıda dışında yapılabilecek işler ve para kazanılacak iş yok (şekil -A görüldüğü ben:)) kriz o biçim inşaat sektörünü vurdu)
1- güvenli bir oluşum adı altınta kaç kişi oluşacaksa toplanılmak( demekki bölge farklılığı olmayacak çünkü hala kendi bölgesinde güven sorunu var)
2- oluşum oluştuktan sonra bir dönem sermaye koymadan pazar araştıralacak (mevsime göre talepler değerlendirilecek,herkezin msn adresi var:))) fiyatlar hakkında devamlı öğrenme durumumuz olacak irtibattayken birbirimiz ile)
3- koop. merkezi seçilip heryana koordineyi sağlayacak (gerekirse zaman içinde bölge merkezleri kurulacak )
4- bismillah deyip başlanacak dağıtım:))))
kesinlikle inanıyorum aramızda köylüsünden kentlisine kadar çok değerli arkadaşlar ve onların bir şekilde tanıyıpda işnasıl yapabilirim dediği firmalar vardır biz bu hayali gerçeğe dönüştüreceğiz... hayali olmayanın hakkıda kötektir:)))
koop.çilik hakkında biraz okudum şimdi netden kesinlikle güvenli,sonuçda hem ortakları koruyan hem üreticiyi hemde tüketiciyi koruyan bir sistem .global kriz bir şekilde geldi çattı herkez okumuştur sadece millet yemek ve suya para veriyor kalanı ilede geçmişten gelen borçlarını ödemeyi düşünüyor,şuda demekki;gıda dışında yapılabilecek işler ve para kazanılacak iş yok (şekil -A görüldüğü ben:)) kriz o biçim inşaat sektörünü vurdu)
1- güvenli bir oluşum adı altınta kaç kişi oluşacaksa toplanılmak( demekki bölge farklılığı olmayacak çünkü hala kendi bölgesinde güven sorunu var)
2- oluşum oluştuktan sonra bir dönem sermaye koymadan pazar araştıralacak (mevsime göre talepler değerlendirilecek,herkezin msn adresi var:))) fiyatlar hakkında devamlı öğrenme durumumuz olacak irtibattayken birbirimiz ile)
3- koop. merkezi seçilip heryana koordineyi sağlayacak (gerekirse zaman içinde bölge merkezleri kurulacak )
4- bismillah deyip başlanacak dağıtım:))))
kesinlikle inanıyorum aramızda köylüsünden kentlisine kadar çok değerli arkadaşlar ve onların bir şekilde tanıyıpda işnasıl yapabilirim dediği firmalar vardır biz bu hayali gerçeğe dönüştüreceğiz... hayali olmayanın hakkıda kötektir:)))
A
Editör5590 yazı
18/10/2008 : 15:26:33#14
Web sitesi
Alıntı
Uzun süredir görebildiğim en düzgün birleşme çağrısı oldu bu yazı tabi devamında gelen yorumların da aynı düzgünlükte olması çok güzel bir ticari toplantıya dönüştürdü başlığı.
Başarılar diliyorum. . . .
Başarılar diliyorum. . . .
tamnland.com
T
Yeni Üye53 yazı
kısaca işhayatımı tanıtayım arkadaşlar; ben üniversite mezunu,babası inşaatdan ssk emeklisi bir kişiyim hayalim annemin amcasının yaptığı toptan inşaat malzemeleri ve parakende ticareti idi, bu hayalime 1998 yılında 4 ay üzerinde düşünüp nasıl birileri bana güvenip mal verebilirin üzerinde yoğunlaştım en sonunda bir yer kiralayıp(arsa olarak,içini yapması depolar yazıhane bize ait) babama söylediğim laf şudur yarın dükkan açıyoruz ve karşı cevap;hangi sermaye ile evet arkadaşlar cebimdeki parayı söyleyeim bir kamyon tuğla aalcak para bugün itibar ıile değeri,1000 ytl hespi bu ,bir şekilde parasız olmamdan 2 ay gibi sürdü dükkanı yapmam,bitti dedimki babama yarın mallar geliyor (eniştemin mal aldığı firma ya eniştem kefil olmuştu o ödemezse ben öderim toplam gelen malın fiyatı o gün için 3500 ytl ) 100 trb çmt karışık bir kamyon tuğla 20 trb alçı çivi vs.. yavaş yavaş sattıkça herhafta 500 ytl ödüyordum firmaya tabi arada mal alıyorum, 1998 yılı cirosunu söyleyeyim sizlere hala defterler elimdedir tanıştığımızda yüzyüze gösterebilirim 150 milyar ciro yapmışım o ilk sene!!!gel zaman git zaman patron beni çağırdı dediki enişteme bundan sonra bu sana kefil olur senin kefilliğin kalkmıştır,(güven kelimesini anlatmak istedim)
o günden bu güne tabiki paralarım müşteride kalmıştır alamamış olduğum çoktur güveniyorsun gelmiyor ticaret hayatı , ama geldiğim nokta şu an çok ileride kendime belli bir sermaye yaptım en önemlisi de bugün nereye telefon etsem para vermeden iş dalımla ilgili kamyonlarca mal gelir
sizlerden ricam lütfen yazdıklarımı kaale almanız tekbaşına yapabileceklerim bunlar ama global kriz hepimizi derinden etkiliyor artık 38 yaşında herşeyi sıfırdan bütün arkadaşlarla belli koop altında veya nasıl olacaksa bir takım ruhu ile yaşamak ve gelecekte arkamızdan gelen nesile hiç olmazsa hayırlı bir iş devir etmek çünkü bizler herşeyin emanetçileriyiz .sagılarımla ..
o günden bu güne tabiki paralarım müşteride kalmıştır alamamış olduğum çoktur güveniyorsun gelmiyor ticaret hayatı , ama geldiğim nokta şu an çok ileride kendime belli bir sermaye yaptım en önemlisi de bugün nereye telefon etsem para vermeden iş dalımla ilgili kamyonlarca mal gelir
sizlerden ricam lütfen yazdıklarımı kaale almanız tekbaşına yapabileceklerim bunlar ama global kriz hepimizi derinden etkiliyor artık 38 yaşında herşeyi sıfırdan bütün arkadaşlarla belli koop altında veya nasıl olacaksa bir takım ruhu ile yaşamak ve gelecekte arkamızdan gelen nesile hiç olmazsa hayırlı bir iş devir etmek çünkü bizler herşeyin emanetçileriyiz .sagılarımla ..
A
Üye194 yazı
Daha önceki yazımda belirtdim,birlikten güç doğar.Ayrıca kooperatifleşmek önemli bir hussus.Bu konuda zaten mutabıkız.Önemli olan güvendir gerisi gelir.Pazar araştırmasını yaparız yalnız şu an sezon geçti,yinede kışın açık olan oteller olacak fakat sayıları çok kısıtlı olduğu için bir risk temsil eder.Yinede ne demişler global sıkıntı olduğunda iş yap başarırsan başarılı olursun.Zorluklarla mücadele edip düzlüğü çıkmak senin felsefende de var anladığım kadarıyla.
Yalnız o kadar çok balıkesirli olmasına rağmen,sayfamız çok yavaş gidiyor.Daha fazla katılan olur diye düşünmüştüm.Neyse belki olur.
Yalnız o kadar çok balıkesirli olmasına rağmen,sayfamız çok yavaş gidiyor.Daha fazla katılan olur diye düşünmüştüm.Neyse belki olur.
A
Üye194 yazı
Tekrardan iyi akşamlar.Proje sunmadan negatif-pozitif eliştiriler gelmeyecek herhalde.Madem buraya kadar geldik,işi biraz şekillendirelim.
1- Yakın zamanda hem internet üzerinden hemde gezerek Balıkesirin Tarım krokisini çıkarmak.
2- Küçük ve orta ölçekli çifcilerin yıllık ürünlerini öğrenmek.
3- Balıkesirde en çok hangi ürünler ekiliyor,istatistik olarak dökmek.
4- Çiftci her yıl aynı ürünümü yoksa hersene başka ürünmü ekiyor.
5- Geçensene ürünlerini kimlere ve kaça vermiş.
6- Çiftciler geleceğe nasıl bakıyor.Mallarını nasıl pazarlamak isterlerdi?
7- Antalya en uzak yol olduğundan,nakliye ne kadar tutar?
8- Ürünlerimizi soğuk depo harici ne kadar saklıyabiliriz?
9- Oteller hangi şartlarda çalışıyor?
10- Bir otelin günlük meyve sebze ihtiyacı nekadardır?
11-Bir Frigoder araç kirası aylık nekadardır?
12-Sebze meyve K.D.V
Sanırım ilk etapta bunlar yeter.İş basit gibi gözüksede çok zor bir iş.Ondan dolayı geniş çaplı bir araştırmaya gidilmesi gerktiğini düşünüyorum.Bu bize maddi anlamda fazla külfetli olmayacak,ama derinlemesine başladığımız vakit zaman gerekecek.İyi çalışmalar ve iyi geceler.
1- Yakın zamanda hem internet üzerinden hemde gezerek Balıkesirin Tarım krokisini çıkarmak.
2- Küçük ve orta ölçekli çifcilerin yıllık ürünlerini öğrenmek.
3- Balıkesirde en çok hangi ürünler ekiliyor,istatistik olarak dökmek.
4- Çiftci her yıl aynı ürünümü yoksa hersene başka ürünmü ekiyor.
5- Geçensene ürünlerini kimlere ve kaça vermiş.
6- Çiftciler geleceğe nasıl bakıyor.Mallarını nasıl pazarlamak isterlerdi?
7- Antalya en uzak yol olduğundan,nakliye ne kadar tutar?
8- Ürünlerimizi soğuk depo harici ne kadar saklıyabiliriz?
9- Oteller hangi şartlarda çalışıyor?
10- Bir otelin günlük meyve sebze ihtiyacı nekadardır?
11-Bir Frigoder araç kirası aylık nekadardır?
12-Sebze meyve K.D.V
Sanırım ilk etapta bunlar yeter.İş basit gibi gözüksede çok zor bir iş.Ondan dolayı geniş çaplı bir araştırmaya gidilmesi gerktiğini düşünüyorum.Bu bize maddi anlamda fazla külfetli olmayacak,ama derinlemesine başladığımız vakit zaman gerekecek.İyi çalışmalar ve iyi geceler.
T
Yeni Üye53 yazı
teşekkürler bunlar üzerinde geniş kapsamlı çalışalım,dünden beri yaş sebze meyva alımlarına bakıyorum netden herkez (genelde eken köylü) fert olarak ilanlar vermiş satmak için,artık onlar da aracılara pek vermek istemiyorlar çünkü forumlarında okudum fiyatları öldürüyorlar gibisinden yazılar
bu gruba gönül veren içimizde kendi ürünlerini eken arkadaşlarda bizlere gerçek hangi ürünü kaça verdiği gibi fiyatlarlada yardımcı olurlarsa çok seviniriz,taşımacılık işine gelince bize aylık araç kirası diye bir şey olmaz frigoderli çalışan firmalara bağlanıp nakliyemiz olduğu sürece bizlere tahsil edecekler,benim balıkesir'e antalyadan bir ürünün bugün kü fiyatla kg başına nakliye fiyatını söyleyeyim 0,050ytl+kdv dir frigoderli biraz daha pahalı olabilir,
yazmış olduğun maddeleri bir şekilde bana uygun olanları arkaşlarıma mail yolu ile gönderip bir rapor hazırlayacağım
işin basit olmadığını yazmış olduğun maddelerle önümüze serdin demekki iyi bir kuruluş adı altında bu işler ekip işi,,inşallah başarılı olunur
ana başlığıda değiştiriyorum koop.çilik adı altında birleşme ismini vereceğim..saygılarımla belki daha etkili olur
bu gruba gönül veren içimizde kendi ürünlerini eken arkadaşlarda bizlere gerçek hangi ürünü kaça verdiği gibi fiyatlarlada yardımcı olurlarsa çok seviniriz,taşımacılık işine gelince bize aylık araç kirası diye bir şey olmaz frigoderli çalışan firmalara bağlanıp nakliyemiz olduğu sürece bizlere tahsil edecekler,benim balıkesir'e antalyadan bir ürünün bugün kü fiyatla kg başına nakliye fiyatını söyleyeyim 0,050ytl+kdv dir frigoderli biraz daha pahalı olabilir,
yazmış olduğun maddeleri bir şekilde bana uygun olanları arkaşlarıma mail yolu ile gönderip bir rapor hazırlayacağım
işin basit olmadığını yazmış olduğun maddelerle önümüze serdin demekki iyi bir kuruluş adı altında bu işler ekip işi,,inşallah başarılı olunur
ana başlığıda değiştiriyorum koop.çilik adı altında birleşme ismini vereceğim..saygılarımla belki daha etkili olur
C
Üye254 yazı
yaklaşık 2 yıldır bu sitedeyim. Bu tarzda birleşma çağrıları oldu zaman zaman. Ama bırakın birleşmeyi toplanma dahi olmadı. Ayrıca zaman zaman seviyesiz tartışma seviyelerinede girdi. Zannediyorum bunun sebebi sizinde belirttiğiniz gibi güvensizlik. Ben adanda yaşıyorum şu an ama işim gereği Türkiyenin her şehrinde iş yapıyorum. İşim akaryakıt toptancılığı ve sigorta. Adanadan herhangi bir ürünle ilgili araştırma yapmanız gerekirse ben elimden geleni yaparım. ama bence sırf otellere mal satacağız diye şartlanmayın. Daha geniş düşünebilirsiniz. can_kaltun@hotmail.com 05453374505
G
Üye138 yazı
Sayın tekgüç kooperatifçilik adı altında birleşme yazınızı okudum çok önemli böylesine önemli bir iş düşüncelerinizin devamlılığını dilerim.İş hayatınızı tanıtan yazınızdada kısada olsa kendinizi tanıttığınız için teşekkür ederim.Öncelikle ülkemizde bunu yalnızca balıkesirde değil yurt genelinde belli noktalarda oluşturmak gerekli.İnşaat ve gıda sektöründe bilgi birikimlerim mevcuttur.Ben her zaman birlikten kuvvet doğacağını düşünenlerdenim.Kooperatifçilik konusunda hep rakamlardan bahsediliyor öncelikle alt yapı oluşumunun sağlanması gerekli diye düşünüyorum.Sizden daha detaylı bilgiler bekliyorum.Kooperatif olarak hangi gıda ürünleri üzerine çalışmalar olabilir?yaş ve kuru gıda olarak.Balıkesirli değilim ama gerektiğinde iş düşüncenize katılım sağlamak ve tanışmak olacaktır. Size ve diğer katılımcı arkadaşlara çalışmalarınızda başarılar dileklerimle saygılar sunarım.
T
Yeni Üye53 yazı
sağol arkadaşım,zaten birleşme işini genele yaymak zorundayız,yukarıda ki maddelerde belirtildiği gibi sermaye koymadan bu işe gönül verenleri bir araya getireceğiz,tanışma güven faslı ortadan kalktımı,sonrası yavaş yavaş gelir,akdeniz9967 üye arkadaşımın mesleğinden dolayı otel olayı gündende,tabiki dediğin gibi biz genel portfeye bakacağız,
ticaret yaptığımızdan dolayı insanların hayatda az çok sermaye olarak topladığı paramı kaptırırsam bir daha toparlanamam korkusu var, çok doğru ;lakin bu güvensizliği yıkma çabasındayım,koop.çilik adı altında birleşme olacağı için ne kadar üye gerekli onu tam olarak bilmiyorum osayıya ulaştığımız takdirde,hızla atılım yapacağımıza inanan bir arkadaşınızım,
artık çok kelime oyunları ile değil yazışmak,çok daha bu sistem içinde yapılabilecek ürünlerin araştırılması ve pazar payını öğrenmekten yanayım,
inanın bizler her üyenin akıl vermesi ile tekrardan yeni yeni kelimeler üretmek için yazmayalım,forumu okuyupta kendi görüşüne yakın,neden bende içinde olmayayım düşüncesi olan arkadaşların,bende örnek olarak ( lahana,domates,karpuz)gibi ürünü araştırıp hazırladığım doneleri sereyim düşüncesi olursa çok hızlı ilerleyeceğimiz kesindir, % olarak pratiğe dökelim,sonradan sistem içerisinde olan arkadaşlar zaten bizlere yön vereceklerdir,
ticaret yaptığımızdan dolayı insanların hayatda az çok sermaye olarak topladığı paramı kaptırırsam bir daha toparlanamam korkusu var, çok doğru ;lakin bu güvensizliği yıkma çabasındayım,koop.çilik adı altında birleşme olacağı için ne kadar üye gerekli onu tam olarak bilmiyorum osayıya ulaştığımız takdirde,hızla atılım yapacağımıza inanan bir arkadaşınızım,
artık çok kelime oyunları ile değil yazışmak,çok daha bu sistem içinde yapılabilecek ürünlerin araştırılması ve pazar payını öğrenmekten yanayım,
inanın bizler her üyenin akıl vermesi ile tekrardan yeni yeni kelimeler üretmek için yazmayalım,forumu okuyupta kendi görüşüne yakın,neden bende içinde olmayayım düşüncesi olan arkadaşların,bende örnek olarak ( lahana,domates,karpuz)gibi ürünü araştırıp hazırladığım doneleri sereyim düşüncesi olursa çok hızlı ilerleyeceğimiz kesindir, % olarak pratiğe dökelim,sonradan sistem içerisinde olan arkadaşlar zaten bizlere yön vereceklerdir,
A
Üye194 yazı
Selam,sanırım bu tip başlıklar fazla ilgi çekmiyor.50.000YTL var ne yapabilirim? sorusuna çok sayıda cvp geliyor!Aslında yapabilinecek en güzel iş birleşme dir.Fakat nedense kimse sıcak bakmıyor.Bunun sebebi nedir acaba?
Kendim uzun yıllar turizm sektöründe çalıştığımdan dolayı otel örneğini verdim.Oteller daima mal almak zorunda yoksa servis veremezler.Süresi belki kısa ,sezon 4-8 ay dan ibaret.Amam tüketim en üst seviyede.
Ben isterdimki başkalarıda başka fikirlerle buraya düşüncelerini yazsınlar.En kötü FİKİR,en İYİ fikir olabilir.
Siz araştırmaya başladınız mı ? Yoksa değişik fikirler mi geliştirdiniz.Saygılarımla
Kendim uzun yıllar turizm sektöründe çalıştığımdan dolayı otel örneğini verdim.Oteller daima mal almak zorunda yoksa servis veremezler.Süresi belki kısa ,sezon 4-8 ay dan ibaret.Amam tüketim en üst seviyede.
Ben isterdimki başkalarıda başka fikirlerle buraya düşüncelerini yazsınlar.En kötü FİKİR,en İYİ fikir olabilir.
Siz araştırmaya başladınız mı ? Yoksa değişik fikirler mi geliştirdiniz.Saygılarımla
T
Yeni Üye53 yazı
dostum araştırmaya başladım merak etme tarım il müdürlüğünde arkadaşım var o bize balıkesir ve yöresinin tarım istatisklerini çıkaracak,tarım zirai aletleri satan arkadaşımda köylülerle iç içe olduğu için birebir bize bilgileri kağıda dökecek,ben gereken dosyayı tamamladığımda sana yazacağım,sonrada topladığımız verileri koyarız ortaya benim tamamen düşüncem birleşme üzerine zaten ferdi olarak hepimiz çalışıyoruz,
otel olayları zaten senin dalın o pazarı bir şekilde ***üreceksin daha fazla katılım olsa köylüsünden kentlisine forumumuza pazar ve ürün çeşidi sorunumuzda kalkacak... bekleyeceğiz ,,
otel olayları zaten senin dalın o pazarı bir şekilde ***üreceksin daha fazla katılım olsa köylüsünden kentlisine forumumuza pazar ve ürün çeşidi sorunumuzda kalkacak... bekleyeceğiz ,,
T
Yeni Üye53 yazı
tarım il müdürlüğünden gelen yazı bu bana bize fikir olarak az çok bilgi verir diğer arkadaşta köylülerle birebir görüşüyor bakalım onların ektikleri ve daha hangi bilgileri bize verecekler.
BALIKESİRDE TARIM Balıkesir ilinin tarımda kullanılan arazi dağılımı şöyledir.Tarla
arazisi %72.78 Sebzelik %7.57 Meyvelik %1.86 Bağlar %0.76 Zeytinlik %16.65 Dutluk
%0.38
ayvalık,edremit,burhaniye,erdek, ve havran ilçeleri Zeytinve vezeytinyağı üretiminde
söz sahibi olup
bigadiç kavun,kepsut şeftali
bandırma ilçeside su ürünleriyle ünlüdür.
Genel olarak verimli arazilere sahip olan balıkesir her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği bir ilimizdir..
Balıkesirde tarım ve tarıma dayalı işletme sayısı olarak 118 adet bitkisel yağ,42 adet un ,12 adet salça ve konserve Fabrikası 164 adet süt işletmesi 8 adet su ürünleri işletmesi vardır.
Balıkesir tarımına yine balıkesir sanayisindende büyük çapta destek sağlandığı
söylenebilir yülerce kuruluş Tarım da kullanılan araç ve gereçleri üretiyor ( yıllık 32 bin
adet). Balıkesirin tarım alanları baraj ve göletlerle sulanmaları sağlanır sulamaya elverişli
arazinin % 21'i DSİ tarafından yapılan sulama tesisleriyle sulanmaktadır.
BALIKESİRDE TARIM Balıkesir ilinin tarımda kullanılan arazi dağılımı şöyledir.Tarla
arazisi %72.78 Sebzelik %7.57 Meyvelik %1.86 Bağlar %0.76 Zeytinlik %16.65 Dutluk
%0.38
ayvalık,edremit,burhaniye,erdek, ve havran ilçeleri Zeytinve vezeytinyağı üretiminde
söz sahibi olup
bigadiç kavun,kepsut şeftali
bandırma ilçeside su ürünleriyle ünlüdür.
Genel olarak verimli arazilere sahip olan balıkesir her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği bir ilimizdir..
Balıkesirde tarım ve tarıma dayalı işletme sayısı olarak 118 adet bitkisel yağ,42 adet un ,12 adet salça ve konserve Fabrikası 164 adet süt işletmesi 8 adet su ürünleri işletmesi vardır.
Balıkesir tarımına yine balıkesir sanayisindende büyük çapta destek sağlandığı
söylenebilir yülerce kuruluş Tarım da kullanılan araç ve gereçleri üretiyor ( yıllık 32 bin
adet). Balıkesirin tarım alanları baraj ve göletlerle sulanmaları sağlanır sulamaya elverişli
arazinin % 21'i DSİ tarafından yapılan sulama tesisleriyle sulanmaktadır.
T
Yeni Üye53 yazı
AŞAĞIDA VERİLEN TARIM VE ÜRÜNLERİN TÜKETİCİYE KAÇINCI ELDEN ULAŞTIĞININ GÖSTERGESİDİR BİZLER KOOP.OLARAK DİREK,ÜRETİCİ VE BİZ= TÜKETİCİ OLACAĞIZ,ARADAKİ FİYAT FARKINI HESAPLASANIZ NE KADAR DOĞRU İŞ YAĞTIĞIMIZI VE DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜ GÖRECEKSİNİZ....
1- ÜRETİCİ-TOPTANCI NAKLİYECİ TÜCCAR- İŞLETME SANAYİCİ-MARKET-TÜKETİCİ
2- ÜRETİCİ-HAL-LOKANTA-MANAV-TÜKETİCİ
3-ÜRETİCİ-BORSA-TOPTANCI PAZARCI-PAZARCI-TÜKETİCİ
1- ÜRETİCİ-TOPTANCI NAKLİYECİ TÜCCAR- İŞLETME SANAYİCİ-MARKET-TÜKETİCİ
2- ÜRETİCİ-HAL-LOKANTA-MANAV-TÜKETİCİ
3-ÜRETİCİ-BORSA-TOPTANCI PAZARCI-PAZARCI-TÜKETİCİ
K
Üye683 yazı
Buraya yazan arkadaşları günü gününe takip ediyorum.
Bir şeylerin omurgası ortaya çıkmaya başladı galiba...
İlgilenecek arkadaşların envanteri yapılırsa, sadece bu işlere yoğunlaşan arkadaşlarla temasa geçilebilir.
Kooperatifçilik işine sıcak bakmıyorum.
Çünkü:
1-Bu oluşum bir "üretici / müstahsil" oluşumu olmadığı için, alıp-satmaya yönelik kooperatifi kuramayız. Çünkü alın-satım bir ticaret işidir. Alıp-tüketmek olsa kooperatif uygun olurdu ama burda böyle bir amaç olmadığına göre en uygunu, herkesin hissesince temsil edileceği AŞ'dir.
2-Tevzii kooperatiflerde (alıp-tüketen) sınırlı-sorumlu olma şartı var; oysa kurulacak işte kimi emeğini, kimi sermayesini, kimi beynini koyabilmelidir ve bunların hepsi de birbirinden değerlidir.
3-Hasıl olan kazancın ortaklara dağıtımında birtakım yasal pürüzler çıkacaktır.
Bir şeylerin omurgası ortaya çıkmaya başladı galiba...
İlgilenecek arkadaşların envanteri yapılırsa, sadece bu işlere yoğunlaşan arkadaşlarla temasa geçilebilir.
Kooperatifçilik işine sıcak bakmıyorum.
Çünkü:
1-Bu oluşum bir "üretici / müstahsil" oluşumu olmadığı için, alıp-satmaya yönelik kooperatifi kuramayız. Çünkü alın-satım bir ticaret işidir. Alıp-tüketmek olsa kooperatif uygun olurdu ama burda böyle bir amaç olmadığına göre en uygunu, herkesin hissesince temsil edileceği AŞ'dir.
2-Tevzii kooperatiflerde (alıp-tüketen) sınırlı-sorumlu olma şartı var; oysa kurulacak işte kimi emeğini, kimi sermayesini, kimi beynini koyabilmelidir ve bunların hepsi de birbirinden değerlidir.
3-Hasıl olan kazancın ortaklara dağıtımında birtakım yasal pürüzler çıkacaktır.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.
H
Yeni Üye61 yazı
Değerli arkadaşlarım. Gördüğüm kadarıyla hepiniz ticari cesarete sahip insanlarsınız. Bunun için hepinizi tebrik ediyorum. Türkiyedeki en büyük sorun insanların bişeyleri tek başına yapma ve tek olma sevdasından kaynaklanmaktadır. Bu sebepten insanlar arasında güven problemi var. Ama bunlar aşıla bilse dürüstlük güven ve yapılan işi sevda ve hevese değilde ticari kurallar içerisinde yapılır ise hani bir söz vardır: eşeğini sağlam kazığa bağla komşunu hırsız çıkarma misali Kurumsal bir şekilde çalışılır ise buna A.Ş'de diyebiliriz. Kooparatifte işte ozaman güvensizlik ortadan kalkar. Ve inanın şundan çok eminim ticari cesareti olan insanlar bir araya gelebilirse bence kazanamayacakları hiç bir iş yoktur. ben bu görüşteyim. Ve şunu teklif etmek istiyorum. Öncelikle böyle bir birlikteliği arayan tüm üyelere burada birliktelik çağrısı yapan bir başlık altın insanları davet edelim. Bir tarih ve yer söyleyelim. Balıkesirli arkadaşım belki bizleri misafir eder. bu şekilde bir buluşma ayarlayalım ve fikirlerimizi orada istişare edelim ve çıkan sonucu burada forumdada paylaşırız. Yanlız katılım sayısı azda olsa bu buluşmayı yapalım ve insalara tekrar bunu duyuralım. her alandan herkez katılsın. İhracatçısı, ithalatçısı, üreticisi, çiftçisi, sermayesi olanı ve omayanı. katılmak isteyen herkez. kimi sermaye koyar. kimi emeğini. kiminin pazarlama yeteneği vardır, kiminin geniş pazarı. Saygı değer arkadaşlarım insan istedikten sonra olmayacak şey yoktur. Gelin hepimiz güçlerimizi birleştirelim ve en güzel en doğru ve karlı işi yapmaya çalışalım. Saygılarımla.
M
Üye326 yazı
herkese iyi akşamlar diliyorum. arkadaşlar ben ıstanbulda yaşıyorum. ıstanbulda ortalama 15 milyon insan yaşıyor, ürettiğinden çok tüketen bir gurup. korkunç bir potansiyel. Gıda hariç her şeyin rahatlıkla üretilebildiği bir metropol. sadete gelelim......ben genelde eminönü yeni caminin altında bir vakıf var. AYVALIK VAKIF ZEYTİNLİKLERİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ - EDREMİT ürünleri satılıyor burada. devamlı buradan zeytin, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu alıyorum. biliyorsunuz ki bu ürünler çok değerlidir. bu şekilde üretim yapıp türkiye çapında büyükşehirlerden başlamak kaydıyle bayilikler verecek ürettiklerinizi pazarlayacaksınız. belli bir zaman içinde şayet iyi bir konuma gelebilirseniz kalitenizle ve güvenirliliğinizle kimse sizi yıkamaz sanırım. hatta böyle bir işe girerseniz söz ilk bayiniz de ben olmaya hazırım..incelemeniz için size bir link veriyorum. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) buyuruyorki rızkın onda dokuzu ticarettir. Ticaretin de onda dokuzu cesaret, biride sermayedir. ALLAH yardımcınız olsun. http://www.vakifzeytinleri.com
fast food
S
Üye170 yazı
Herkese merhaba,
bizim bölgemizde meyvecilik ana geçim kaynağıdır. baş ürün kirazdır ve çoğu ihtacata gider. onun dışında vişne kaysı elma şeftali erik üretilir.
bölgemizde, ki türkiyenin heryerinde eminim böyledir, kiraz dışında diğer ürünler cok düşük miktarlarda aracılar tarafından alınarak türkiyenin her yerine ***ürülür ve cok yüksek kar oranlarında satılır.
örneğin;
şu an elma hasadı yapılıyor ve kilogram başına üreticiden en fazla 0,50 ykr. 'ye ürün alınıyor. sanırım pazar fiyatı 1,5 ytl civarında diğer illeri bilmiyorum. ben miktarı az da olsa kendi ürünümüzü satmadım henüz kasaladım ve bekletiyorum.
kendim üniversite mezunuyum, kadro olmadığı icin atanamayanlardanım. bir süre büyük şehirlerde satış odaklı fakrlı işler yaptıktan sonra memleketime döndüm ve şu an çiftcilik ve üreticilik yapıyorum.
kooperatifcilik başlığı dikkatimi cekti ve konuya yazılanları okudum çok güzel inşaAllah başarıya ulaşan bir giriişim olur. buralarda bizde üreticiler olarak yıllardır hayal kurarız birleşelim diye ama iş ciddiye binince kimse kalmaz...
bu oluşumda gerek üretici gerekse kısmi imkanlarıma rağmen sermaye katılımıyla destek olmak isterim
saygılar...
bizim bölgemizde meyvecilik ana geçim kaynağıdır. baş ürün kirazdır ve çoğu ihtacata gider. onun dışında vişne kaysı elma şeftali erik üretilir.
bölgemizde, ki türkiyenin heryerinde eminim böyledir, kiraz dışında diğer ürünler cok düşük miktarlarda aracılar tarafından alınarak türkiyenin her yerine ***ürülür ve cok yüksek kar oranlarında satılır.
örneğin;
şu an elma hasadı yapılıyor ve kilogram başına üreticiden en fazla 0,50 ykr. 'ye ürün alınıyor. sanırım pazar fiyatı 1,5 ytl civarında diğer illeri bilmiyorum. ben miktarı az da olsa kendi ürünümüzü satmadım henüz kasaladım ve bekletiyorum.
kendim üniversite mezunuyum, kadro olmadığı icin atanamayanlardanım. bir süre büyük şehirlerde satış odaklı fakrlı işler yaptıktan sonra memleketime döndüm ve şu an çiftcilik ve üreticilik yapıyorum.
kooperatifcilik başlığı dikkatimi cekti ve konuya yazılanları okudum çok güzel inşaAllah başarıya ulaşan bir giriişim olur. buralarda bizde üreticiler olarak yıllardır hayal kurarız birleşelim diye ama iş ciddiye binince kimse kalmaz...
bu oluşumda gerek üretici gerekse kısmi imkanlarıma rağmen sermaye katılımıyla destek olmak isterim
saygılar...
F
Yeni Üye7 yazı
Selam... Bu siteyi yeni yeni inceleme ve takip etme fırsatı bulabiliyorum. Pek herkesi ve düşüncelerni bilemiyorum. Umarım herkes düşündüklerini beklentilerini karşılayabilir.Şuda varki hayal etmeden çabalamadan bir yerlere gelebilme imkanı yoktur. Herkes gibi büyük hayeller ortaklıklar fikir alışverişi sinerji gerçekleşebilirmi derdindeyim. Dürüst, doğru, büyük hayalleri olan, eğitimli, kendini geliştirebilmiş herkesle paylaşımlarda, projelerde bulunmak isterim.Küçük sermayelerle, güzel fikir
ve projelerle bile birarada büyük işler başarılabilir.
Bende bir başlık açma fikir alışverişinde bulunma ve birlik oluşur mu çabasına girmeyi düşündüm. Çokta kolay olmayacağı bilinciyle en azından fikirler oluşup bir ilerleme olabilir mi diye düşünüyordum.
Bu başlığı ve yazılanları okudum ve güzel bir ilerleme kaydediliyor gibi umarım başarılı bir yerlere gelir.
- İlk olarak burada her ilden ve hatta çeşitli ülkelerden fikirlerin düşüncelerin katılım imkanı var. Bu bile başlı başına önemli bir nokta.
- Bazılarımız pazar sağlamada bazılarımız üretim anlamında bazılarımız fikir ve proje anlamaında katkılar sağlayabilir. Zamanlada olsa belli bir olgunlaşma ve doğru işlerle ilerleme kaydedilebilir.
- Tek başına yapılabilecekler ne kadar akıllı ve iyi projelerle ve sermaye ilede olsa sınırlı kalacaktır. Birlik ve büyük olmak büyük düşünmek her zaman kazançlı olacaktır.
Çokta acele etmeden dürüst, doğru, ilkeli, büyük hayalleri olan, eğitimli yada kendini geliştirebilmiş
herkes bir yerde toplanabilmeli. Ve herkesin özellikleri, üretimleri, yapabilecekleri, olabilecek katkılarının bir envanteri çıkartılabilir.
Düzgün projelerin bir envanteri çıkartılmalı.Bu projelerin hayata geçirilme durumları, fizibilite çalışmaları yapılabilir ve bir sıraya konabilir.
Ve aşama aşama hayata geçebilir.
Bir damla olmaktansa bir deniz okyanus olabilmek neden olmasın.
Önemli olan doğru, dürüst, bilinçli, girişimci, büyük düşünenleri bir araya toplayabilmek.
Başarılar...
ve projelerle bile birarada büyük işler başarılabilir.
Bende bir başlık açma fikir alışverişinde bulunma ve birlik oluşur mu çabasına girmeyi düşündüm. Çokta kolay olmayacağı bilinciyle en azından fikirler oluşup bir ilerleme olabilir mi diye düşünüyordum.
Bu başlığı ve yazılanları okudum ve güzel bir ilerleme kaydediliyor gibi umarım başarılı bir yerlere gelir.
- İlk olarak burada her ilden ve hatta çeşitli ülkelerden fikirlerin düşüncelerin katılım imkanı var. Bu bile başlı başına önemli bir nokta.
- Bazılarımız pazar sağlamada bazılarımız üretim anlamında bazılarımız fikir ve proje anlamaında katkılar sağlayabilir. Zamanlada olsa belli bir olgunlaşma ve doğru işlerle ilerleme kaydedilebilir.
- Tek başına yapılabilecekler ne kadar akıllı ve iyi projelerle ve sermaye ilede olsa sınırlı kalacaktır. Birlik ve büyük olmak büyük düşünmek her zaman kazançlı olacaktır.
Çokta acele etmeden dürüst, doğru, ilkeli, büyük hayalleri olan, eğitimli yada kendini geliştirebilmiş
herkes bir yerde toplanabilmeli. Ve herkesin özellikleri, üretimleri, yapabilecekleri, olabilecek katkılarının bir envanteri çıkartılabilir.
Düzgün projelerin bir envanteri çıkartılmalı.Bu projelerin hayata geçirilme durumları, fizibilite çalışmaları yapılabilir ve bir sıraya konabilir.
Ve aşama aşama hayata geçebilir.
Bir damla olmaktansa bir deniz okyanus olabilmek neden olmasın.
Önemli olan doğru, dürüst, bilinçli, girişimci, büyük düşünenleri bir araya toplayabilmek.
Başarılar...
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz