Ben Dekorboru Metal Limited şirketi ortağı Doğancan Çavuşlu.
Biz Yenilenebilir enerjinin güneş enerjisi sistemlerine çelik konstrüksiyonlar , vidalı kazıklar üretiyor ve montajını yapıyoruz. Şimdi soracaksınız nedir bu vidalı kazık diye. Beyler size sistemi en baştan anlatmak istiyorum. Güneş enerjisi sistemi ülkemizde olduğu gibi dünyada da enerji ihtiyacını karşılamak için yapılan büyük yatırım ve kazançlardır. Bu kazançlar hem maddi olarak hemde doğaya karşı kazanılan büyük kazançlardır.
Türkiyede örnek vermek gerekirse kendimiz güneşten ürettiğimiz elektriği devlete saatte bir kilowatt'ını 0,14 dolara satıyoruz. bizim kurduğumuz sistemler 1 megawatt'lık sistemler olduğunu düşünürsek 1 megawatt'lık güneş enerjisi sistemini 1 milyon dolara kurup saatte 140 dolardan devlete satıyoruz. yani günde 10 saat güneş alan bir yere kurulmuş olursa günde 1400 dolar gibi bir kazançtan bahsediyoruz. 2015 ve 2016 yılında Dekorboru Metal olarak biz 22 Megawatt'lık sistemleri yatırımcılarımıza kurmuş bulunuyor ve yatırımcılarımız şuan da aktif olarak bunlardan kazanç sağlıyordur. Şimdi bunları size neden anlatıyorum; nedeni şu:
Güneş panellerini araştırırsanız eğer tabi biz çatı için olanı değil arsa üzerine kurulanlardan bahsediyoruz, bu panelleri bir sistemin üzerine koyuyoruz. Bu sistem toprağa çakılan C profillerin üzerine kolon kiriş ve aşıklarla kurulurken biz TÜRKİYE'de KENDİ TASARIMIMIZ VE PATENT SAHİBİ olduğumuz VİDALI KAZIK (GROUND SCREW) ile C profili ortadan kaldırıp toprağa vida çakıyoruz.
Peki nedir bu vida ?
Mukavemeti yüksek, çimento kullanımı yok. İşçilik maliyetleri en az!
Dekorboru Vidalı Kazıkları,herhangi bir kazı veya beton olmadan, fotovoltaik güneş enerji santrali inşaatlarında, ahşap veya prefabrik ev inşaatlarında, solar aydınlatma direk ankrajı olarak, çit veya sınırlama kazığı olarak, konteyner destek kazığı gibi birçok uygulama için son derece kullanışlıdır. İstikrar, verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlar.
Monte etmek için gereken işçilik saatleri beton kullanımı ile karşılaştırıldığında vidalı kazık kullanımı maliyetleri en aza indirir.Hemen montaj işlemlerine başlanabilir,beklemeye gerek kalmaz ve projeler kısa zamanda biter.
Çelik borudan imal edilen vidalı kazık 70 mikron kalınlığında sıcak daldırma galvaniz işlemi sayesinde çok daha uzun ömürlüdur. Kullanım ömrü biten vidalı kazıkların imhası ekstra maliyetin aksine ek olarak bir kazanç sağlar. Çevre dostudur.
Kazı çalışmasına, hafriyata ve beton kullanımına son. Vidalı kazık kullanımı bütün bu ekstra maliyetlerin aksine anında hiç bir maliyeti olmadan kullanıma uygundur.
Montaj işlemleri ise çok kolaydır. Güneş enerjisi santrallerinde vidalı kazık kullanımına uygun bir üst konstrüksiyon ile ekstra bir maliyet yapmadan panellerin yerleştirilmesi yapılabilmektedir. Demonte edilebildiği gibi herhangi bir tesisin taşınmasına da olanak sağlar.
Yüksek yük dayanımı değerleri ve rüzgar, fırtına, yağmur vb. titreşim etkenlerinden etkilenmez. Vida görevi gören kazıklar toprağı sıkıca sarar ve herhangi bir titreşim, nem, sıcak, soğuk, yağmurdan etkilenmez. 30 yıl garantılidir.
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
- Malzeme ; St37, St52 karbon çeliği DIN EN10025 Fe 360 B
- Yüzey ; Sıcak daldırma galvaniz DİN EN ISO 1461
-10 Yıl Garanti
Şimdi siz değerli iş ortakları, yatırımcılar ve fırsat arayanlara sözüm. Bu ürüne irandan afrikadan ve mısırdan büyük talep var fakat bu ürünü çin'de de üretiyorlar bulgaristan'da da üretiyorlar fakat Türkiye'de bizden başka kimsenin ÜRETMESİ, SATMASI,İTHAT ETMESİ YASAK biz bu ürünleri Afrika, Mısır Ve iran gibi Güneşin bol olduğu yerlere bu ürünü yatırımcılara tanıtacak ve bizim çözüm ortağımız olacak orada bir taşeron firmaya iş vereceğimiz ürünlerin kurulumunu anlatıp orada gerekli ekipmanı sağlayacağımız deyim yerindeyse bulunulan bölgede eli kolu uzun yatırımcılara ulaşabilecek kişiler arıyoruz.
BU İŞLER KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN KÜÇÜMSEMEK AMACIYLA KONUŞMUYORUM AMA LİMON PORTAKAL BAŞÖRTÜSÜ SATMAK GİBİ BİRŞEY DEĞİL. ÇOK BÜYÜK YATIRIMLARDAN BAHSEDİYORUM VE YATIRIMLAR ESNASINDA MUHATTAP OLUNACAK İNSALARIN DEVLET BÜYÜKLERİ OLACAĞINDAN BAHSEDİYORUM. KENDİNE GÜVENEN ÜRÜNLERİMİZİ DAHA YAKINDAN ANLATMAMI İSTEYEN KİŞİLERE ŞİRKET HATTIMI VE MAİL ADRESİMİ VERİYORUM:
www.dekorboru.com.tr
dogancan.cavuslu@dekorboru.com.tr
tel: 0536 064 67 99