Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yeni İşe Girişte Pazar Araştırması

BaşlatanmeloshopTarih09/12/2016 20:52:54Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye75 yazı
Merhaba Arkadaşlar

Biz çeyiz ürünleri ve bebek ürünleri işine girmek için pazar araştırması yapıyoruz. Bu sitede bana yardımcı olacak arkadaşların olduğunu görüyorum. Mal alımından, nereye satabilecegimize, toptan veya perakende hangi yolla satabiliriz bu ürünleri? bu konuda tecrubeli satıcı ve alıcılardan görüş ve öneri bekliyorum. yurtdışında da nereye pazarlayabiliriz bu tarz ürünleri ?
Meloshop

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye574 yazı
bir kere bu ürünleri yurtdışına ihraç etmeniz için ihracatçılar birliğine üye olmanız ve firmanızın ithalat-ihracat üzerine olması gerekiyor, siz eğer bu tarz ürünleri yurtdışına satmak istiyor iseniz, imalatçı olmanız lazım, aracı diye tabir edeceğimiz, bir yerden alıp kar koyup satmakla yurtdışına satmanız zor olur, ayrıca yurtdışı çalışabilmeniz için yabancı dil bilmeniz gerekiyor ki, yurtdışında olup bitenleri kendiniz görebilseniz, profilde meslek sizde turizm göründüğü için dil biliyor olabilirsiniz, ayrıca yurtdışı ve toptancılık için içine girince yüklü sermaye gerekli, eskiden bir ara, çorap çamaşır işi yaptım,ankarada samanpazarı var, ordaki toptancılarda iş, veresiye yada vadeli dönüyor, sizde bu işi toptan satmak istersen, vadeli satmak zorunda kalırsın.Vadeli satış yapıp, ayakta duracak kadar sermayeniz varsa, işe illaki başlayacam diyorsanız siz bilirsiniz? İstanbuldaki bir topancıları gezin onlarla konuşmaya çalışın. Başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye46 yazı
merhaba,

yurtdışı pazarı çok zor ilk etapta. ankara2929 adlı üyeye çoğu konuda katılıyorum.. toptan iş yapmak için sağlam bir çevre, güçlü bir sermaye ve sabıra ihtiyaç var..

ben firma olarak sağlam havlu üreticileri ile ve bir başka bebek giyim firmasının tedarikçiliğini yapıyorum. bebek işinde akrabam olduğu halde peşin çalışıyoruz. havlu ona keza.. zaten piyasa bu kdr kötü durumdayken ve yeni açılan bir firmayla çalışmaya başlandığında kimse vadeye yanaşmaz. çoğu firma şu dönemde çek bile kabul etmiyor. işler peşin dönüyor.. eğer çok güçlü sermayeniz yoksa ve sıcak para dönüşüne ihtiyacınız varsa, toptan peşin para mal alıp aracınıza numune vs eğer minibüsünüz varsa direk ürünleri doldurup şehir şehir ilçe ilçe yılmadan gezip perakendecilere nakit satış yapabilirsiniz..

bilgi için info@dadyatekstil.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

size en önemli tavsiyem, ne yaparsanız yapın vadeden uzak durun derim...
KAAN GÜNER

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Yeni Üye75 yazı

biz zaten vadeyle alakalı bişey soylemedim ki vadeli iş yapalım. sermaye de ve para da sıkıntımız yok sukur. nakit olacak butun işler.

benim sordugum sorulara yanıt verebilriseniz sevinirim.

ayrıca diger konuda yurtdışı için dusunceleriniz için tesekkur ederim. yurtdışı sanrım ilk etapta zor gibi gorunuyor. tesekkurler
Meloshop

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
Makaleniz gerçekten çok bilgilendirici ve güncel içeriklerle dolu, emeğinize teşekkürler.
www.goomassegitimkitizenginleri.com

Ayşe ardahan

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Eczacy
Yeni Üye83 yazı
Satış konusunda bişey diyemem ama alım konusunda bebek işinde bursa çeyiz
İşinde bursa ve denizli iyidir. Topntancıyla uğrasmadan doğrudan fabrikalarla bağlantı kurmanızı tavsiye ederim. Tek tek gezeceksiniz başka yolu yok

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf