Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Koniks Sayesinde İş Kurdum

Başlatanserkan_nlTarih12/10/2008 18:14:09Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Oncelikle site sahibine ve sitede emegi gecen editorlere bunlarin haricinde degerli yorumlarini esirgemeyen arkadaslara hepsine tesekkur ediyorum.

Ben su kadar param var diyip bir is fikri almadim bastan sona usanmadan slkilmadan inceledim fizibilitesini yaptim ve en sonunda karar kildim

Su an kandiranin bir koyunde 12 donum arazi satin aldim 18 bin ytl
suan ahir insaati suruyor 24 bin ytl
6 baslik sut sagim unitesi 15 bin ytl
ve getirecegim 5 inek ve 11 buzagi 23 bin ytl
artezyen (su cikarma) 2.500 ytl
aylik veterinerle anlastim 750 ytl
kalmak icin kendime ve bakici dairesi 25 ytl
yardimci maliyeti aylik 1000 ytl

uretilen sutu elden verebilmek en karlisi 1.250
toptan vermenin maliyeti 660 ynkr

1 sene sonunda hedefledigim sut uretimi 1100 kg

1 tonu toptan satis gunluk 660 ytl
100 kilo elden satis gunluk 125 ytl
aylik brut kazanc toplami yaklasik 25 bin ytl
aylik net kazanc toplami 18 bin ytl

devlet tesfik kredisi kullanmadim
yalniz uretilen kilo sut basina beslenen hayvan basina kesilen et basina uretim tesfik primi

olen hayvan basina 1000 ytl ile 5000 ytl arasinda tazminat devlet garantisi altindadir

bu fikirleri dile getiren butun arkadaslarima sonsuz tesekkurler umarim allah im beni ve hepimizi utandirmaz allah a emanet olun hakkinizi helal edin

NOT : arkadaslar yukarida yazilan bilgiler o zaman icin gerekli olan bilgilerdi sermayeden oturu ekonomik krizde goz onune alindiginda 0 dan bir isletme degilde hazir isletmeyi calistirmak daha mantikli geldi..
su an ciftlik yalovanin ciftlikkoy beldesinde

butun arkadaslari beklerim ozellikle yolu dusenler bu is hakkinda bilgi edinmek isteyenler yada bu ise girmek isteyenler dahil

ciftlik 140 baslik olup 300 donum ekilir arazisi 500 donum meraya sahiptir
90 bas kapali sistem 50 baslik acik ahir sistemidir

isteyen herkez gelip gorebilir yada bilgi alabilir tesekkurler

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yazar997 yazı
Hayırlı olsun arkadaşım, kazancın bol olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye297 yazı
Hayırlı işlerin olur inşallah.Demek ki iş çıkıyormuş isteyene...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye43 yazı

Çalışana Allah verir,darısı başımıza,bol kazançlar...
Akıl akıldan üstündür.................Fikirlerin çarpışmasından düşünceler doğar....

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Mühendis
Yeni Üye84 yazı
Hayırlı olsun arkadaşım. Bol kazançlar dilerim.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
Hayırlı olsun, iş kurmak gerçekten cesaret işi bu dönemde...Tebrik ediyorum...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye144 yazı
Sn.Serkan arkadaşım,

İlk kez bir koniks üyesi arkadaş kimseden bir şey istemeden buradan oluşturduğu fikirleri hayata geçirip sonuçlarını bizimle paylaşma nezaketini gösterdi.

Sizi candan kutluyor işlerinizde başarılar diliyorum,çoğunu geçmişsiniz gerisi gelir inşallah.

Böyle başarı hikayelerini diğer arkadaşlardan da bekliyoruz,

Selam ve Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1714 yazı
Hayırlısı olsun. Masrafları bir daha gözden geçir istersen. Veteriner konusunda daha iyi seçenekler var.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı
hayirli ugurlu olsun arkadas allah hayirli kazanclar nasip etsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye32 yazı
Hayirli olsun kardesim.
Hani diyolarla Her Zaman Bu zamanda is kurmak zor diye...Kusra bakmasin o arkadaslar.
Benim yasim 27 ben Turkiyede hicbir zaman Krizin bittigini gormedim.Bitmezde onun icin kendi yolunuzu kendiniz cizin ama size faydali bir yardim veya yaklasim var ise dinleyin.
Mesela arkadasin yaptigi sey cok guzel.Sonucta Bu memlekette insanlar hayatta ise ve /sut mamulleri Vs.Gibi seyler tuketiyo ise neden kurmasinki.
Insanlari bu gibi seyler ile Sevkini kirmayin.
Sen belki baba parasi veya miras ile yasiyo isen o Bu Arkadas yapmak zorunda.
Cenem dustu ne ise.
Çalışmak Satmak Kazanmak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye35 yazı
Sn.Serkan arkadaşım,

İlk kez bir koniks üyesi arkadaş kimseden bir şey istemeden buradan oluşturduğu fikirleri hayata geçirip sonuçlarını bizimle paylaşma nezaketini gösterdi.

Sizi candan kutluyor işlerinizde başarılar diliyorum,çoğunu geçmişsiniz gerisi gelir inşallah.

Böyle başarı hikayelerini diğer arkadaşlardan da bekliyoruz,

Selam ve Saygılarımla,
kesinlikle katılıyorum umarım herşey çok iyi olur.
m.m.arslan

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye88 yazı
paylaşım için teşekkürler keşke herkes bu şekilde buradan kazandıklarını bizimle paylaşsa hepimizin tıkandığı nokta zaten başaramama korkusu değilmidir.

teşekkürler
GRP TEKNOLOJİ
www.grpteknoloji.com

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye90 yazı
cesaret ve girişimin bol kazançlara vesile olsun kardeşim.
mozdogan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye10 yazı
serkan nl süt inekçiliğini kandırada yapıyosun kadıköyde temizlik şirketi kuruyorsun.dikkatli arkadaşlarımız ın gözünden kaçmış olabilir ama seni samimiyetsiz ve konikse yakışır bulmuyorum.bir yazı yazıyorsun altına samimi yorumları ile katılan bizleri keklediğini düşünüp kıs kıs gülüyorsun belki de.belkide böyle bir yalan söyleme hastalığın var bu şekilde tatmin oluyorsun.bence burdakilere değil kendi,ne yazık ediyorsun

arkadasim 1 eylulde tr ye kafamda olan isi yapmaya gelmistim yani temizlik sirketini kurup hayata gecirmeye
yaptigim fizibiliteler arastirmalar sonucu yapacagim isler benim ve aileme yeterli katkiyi saglamayacagini dusundugumden bu isten vazgectim veozellikle orda dedimki eger tr de yasamis olsaydim inanin bu isi yapardim dedim 1000 ytl ile baslar 2 3 bin ytlye cikardi zamanla
ama benim zaten hollandadaki gelirim ve esimin geliri bunun kat be kat ustunde
eger kesin donus dusunuyorsaniz temelinizi saglam olusturmaniz gerekiyor
akabinde bos donmemek icin yaptigim arastirmalarda alabalik ciftligi sanayi isler (torna freze isleri) arastirmasi yaparken bu siteyle tanistim kafama ve sermayeme uygun isleri goz onune aldigimda hayvancilik isini esas alip fizibilitesini arastirmasini koy koy gezip yaptim
neticesinde bu isi yapmaya karar verdim
kimseye ne yalan borcum var nede milleti kandirmaya yonelik bir cabalarim
herkeze tsk ler

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Dostum hayırlı uğurlu olsun umarım ömrün boyunca yakaladığın bu güzel sektörde başarılı olursun...

Saygılar...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Reklam
Üye239 yazı
abim veteriner hemikdir ve maaşları az tutarsanız kaçarlar ve iyi çalışmazlar bence enaz 1000 ytl yapmalısınız..
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Üye1714 yazı
oZe veteriner için devletin belirledi hayvan başına ödenen aylık ücretler vardır ve hayvanı bir anlamda sigortalamış olursun. Sen benimle mi koşuyorsun yoksa...
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye10 yazı
Arkadaslar isi merak eden arkadaslarimiz vardir..su an hollandadayim 5 aralikta tekrar turkiyeye gelip allah in izni ile isbasi yapicam yurt disinda yasayipta birseylere he diyince baslamak olmuyor

isin icine girince cok sey ogreniyorsunuz..yaklasik 1 aydir bir hollanda ciftliginde staj yapiyorum

hersey ekipmanlar hayvanlarla olan iletisim hayvanlarin birbirleriyle olan iletisimleri v.s

su an tr de oylesine bir patlama gosterdi ki bu is her haber okuyusumda buyuk yerli holdingler yabanci yatirimcilar israilliler araplar ve bahsettikleri adet 15 bin buyukbas hayvandan bahsediyorlar :=))

daha once konusu acilmis cok ortakli bir sut uretim ciftligi

arastirmalarim konusunda bu isi dusunen arkadaslara ( kendimde dahil olmak uzere)

ortaklik yapacak sahislari bir araya toplamak

gerekli fizibiliteleri ve projeleri ortaya dokmek

her 5 sahsi yonetim kurulunda temsilen 1 uye

uyelerin secimiyle yonetim kurulu belirlenmesi

sirket ortak hesabi uyelerin imzalariyla

ortaklarin kullanacagi internet sayfasi

bu sayfada gelir gider tablosu hedeflenenler

aylik muhasebe kayitlari

yil sonunda elde edilen kar en az 2 yil sureyle isletmenin buyumesine

sonraki yillarda istege bagli kar payi dagitilmasina

kar payi istemeyen ortaklarin paylari yeni yatirimlara donusecek sekilde degerlendirilmesine

yeni yatirimlarda sadece bu yatirimlara pay aktaran ortaklarin hissedari olacaklarina

gerekli sozlesmeler esliginde yapilmasina

onay verecek arkadaslar birlikte cok guclu bir uretime girebilirler

gercekten ciddi dusunenler fikirlerini degerlendirsinler yilbasina kadar ortaklik basvurusu yapsinlar mayis ayi gibide uretim baslasin

(NoT: ben kendi ciftligimi hayata gecirecem benim ciftligimle alakali degil bu yazdiklarim)

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
Üye406 yazı
allah gönlüne göre versin.rabbim yardımcın olsun.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye18 yazı
SERKAN GUNDE 125 YTL DEN AYDA 18000 YTL NASIL KAZANILIYOR
recept

Yerleşim Hollanda / UtrectMeslek Gyda
Üye339 yazı
konu küllenmiş yorum yazmaya gerek yok.
Kaldı'ki son yoğurt yasasından sonra süt inekçiliği tamamen bitti.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye7 yazı
yaptığın hesap iide en önemlisi olan yem konusunu atlamışsın dostum. bende bu işe girmek için araştırmalar yapmıştım 400 sayfalık döküman ve projelendirme yapmıştım. bu işi yapanlar bilir beli büken en büyğk etkenlerden biride yem sorunudur. ama arkadaşlarında dediği gibi allah utandırmasın. umarım beklediinden daha iyi sonuçlanır

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye162 yazı
benim komşum dedesinin dedesinden bu işi yapıyor. batıllık paçalardan akıyor. her yıl 2-3 hayvan telef oluyor. eni topu 6-7 ineği var ama kazanıyor gene kazanıyor. elden 1 tl ye kilosunu alıyoruz ama bazen 3 gün sıra bekliyoruz süt yok. sütü toptan alanda kızıyor süt az niye elden satıyorsun diye, gariban sesini çıkaramıyor. allah kazancını arttırsın iyi kazanıyor komşumuz, müsait yeri ve düşüncesi olanlar için iyi fikir bence.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye24 yazı
slm abi böle bi yatırım yapmayı bende düşünüorum msn adresini yazarsanz veya bnmkisini eklerseniz sizden yararanabilrim tabiki yardımcı olmakisterseniz inş attıgın adım sana kar ve para kazandırır saglıklı mutlu bi hayatta ilerlersin abi kib allaha emanet ol msn adresim minti_2007@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ylaç Sektörü