Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çicekçiliği Bilen Parasız İnsanlar Aranıyor. . .

BaşlatanakinselcukTarih05/10/2008 23:59:38Yorum16

İlk mesaj
Editör5590 yazı

Ziraat mühendisimiz, paramız , ekipmanımız ve isteğimiz de var.

Peki niye buraya yazıyoruz neyimiz yok ? Bu iş nasıl yapılır bildiğimiz yok ! Tecrübemiz yok !

Bu tecrübeyi bize bir anda kazandırmak mümkün değildir belki ama bu konuda bilgisi olan birileri vardır.

Aklımızdaki şey, bu serada çicekcilere toptan satabileceğimiz süs bitkileri yetiştirebilmek.

Kesme çicekler yani. Gül karanfil buket çicekleri gibi.

Asıl bilemediğimiz bu çiceklerin yetiştiriciliği sırasında çıkabilecek sorunlar,kolay yetiştirme teknikleri gibi şeyler.

Ya da bu türler değilde şu türler daha iyi sonuçlar verir diyebileceğiniz tüyolar.

Üretimi yapıp bölgemizdeki çicekcileri seraya getirebilmek için reklam, tanıtım yapmak ve toptan satmak.

Bu sera başlangıç için masrafını bile kurtarsa kazançlı çıkacağımızı düşüneceğiz. Hem bölgeye bir işletme kazandırmış olacağız hemde bomboş duran sera değerlenmiş olacak.

Çicekcilik konusunda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar bu bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa çok sevineceğiz....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye4 yazı
benim pek bilgim yok ama sana tavsiye edebileceğim linkler var..

http://www.insaatforumu.com/forum/showthread.php?t=13847

http://www.evdose.com/tur/bahce/bah0168.html

http://www.bitkihastanesi.com/kesme-cicekler/index.php

http://www.ciceksehri.com/kesme-cicekler-ve-yetistiriciligi-hakkinda-merak-ettikleriniz/

http://www.bahcesel.com/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=162

umarım bunlar azda olsa yardım eder bilgi olarak..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?renci
Üye691 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - okanbaray
sevgili akinselcuk,sözünü ettiginiz alan ne ticari nede egitim olarak ilgili oldugum bir alan degil.hic bilgi ve deneyimim yok,
ancak bir dost olarak avrupadan gereksiminiz olursa yardimi olmaya calisacagimdan kuskunuz olmasin.aklinizin bir kösesinde benimde nacizane ve dostane katkilarimin ve destek olma istegimin oldugu bulunsun,bellimi olur buralardan bir sey gerekir.basarilar.

Yerleşim Ysviçre / BaselMeslek Turizm
Editör5590 yazı

Çok teşekkür ederim.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Akinelçuk kardeş, seranız kaç metrekare,yer olarak tam mevkisini açıklarsanız daha iyi olmazmı.
aykan

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Eczacy
Editör5590 yazı
Konya da. Adana çevreyolu yanında. 1000m2 bölümler halinde 6 parsel. Toplam 6000m2 . Kırık camları işlenmemiş toprağı var.

Burada bir çicek üretim tesisi kurmak istersek çok absürd bir şey mi istemiş oluruz. Bu konuda neden kimsenin söyleyeceği bir şey yok anlam veremedim doğrusu.

Hiç mi yok bir ziraatci veya bahçesinde gül dikmiş biri ?? Bir dünya ziraat fakültesi var ama mezunların hepsi yurtdışına çokoprens almaya gittiler herhal. Ne diyim . . .
tamnland.com

Yeni Üye84 yazı
Keşke bilgim olsada yardımcı olabilsem
Bahçede gül ve diğer çiçeklerden yetiştirdim ama seracılık farklı bir durum. Üretimi ve satışı kolay olan çiçeklerin hangileri olduğunu hangisinden kazançlı çıkabileceğini çiçek satıcılarının mühendislerden daha iyi bileceğini düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ymalat
Editör5590 yazı
bbsoykan kardeş yer mevki derken daha detaylı bir bilgi mi istersiniz ?

Sorunuz karşısında heyecanlanmış bir bilene rastladığımı düşünmüştüm.

Kuzey güney doğrutulsunda konumlandırılmış 20x50 m civarında kenar ölçüleri olan duvar yüksekliği 2,5m orta tavan yüksekliği 3,5m üçgen çatı açılır kapanır havalandırma kapakları olan az bakımla ayağa kalkabilecek çalışacak işçisi hazır seralar.

Aydıncık - Anamur arasında olsa direk Akdenizde kimsenin yetiştiremediği çikita muzunu dikeceğim seralara ama Konya da olmaz onu biliyorum.

Çicekçiliğe çok uygun olduğunu düşünüyorum ama bir ya da birkaç bilene ihtiyacım var. Bilen derken bilen çok fakültelerde ama bana bu işi yapmış ya da bahçesinde bile olsa birkaç çicek büyütmüş eli hassas kişiler lazım.

Yani eline gül dikeni batmış olmalı. Okuldaki hocalar veya kitaplar bu işi biliyorlar ama ellerine diken batmadan çoraplarına çamur dolmadan ne olsa eksik kalıyorlar.
tamnland.com

Yeni Üye3 yazı
Akinselçuk kardeşim ,ben izmirde eczacılık yapıyorum.Daha önce seracılık yapabilmek için çaba sarfetmiştim,hatta beraber terlediğim arkadaşım ziraat fakültesinde doçent olan gen bilimiyle uğraşan bir eğitmen.Biz o zamanlar çiçekçilikte kullanılan buketleri dolgun gösteren beyaz çıtır çiçekler vardı onlar üzerine çalışmıştık.Böyle sera mera lafını duyunca heyecanla yazdım.Bizim bölgede olsa inan bizzat kendim serada çalışırdım ,yinede o ziraatçi arkadaşıma ulaştığımda konuyu gündeme alıp ne yapılabilirliği hususunda çalışmalar yapacağıma emin olabilirsin.Allaha emanet olunuz selamlar.
aykan

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Eczacy
Editör5590 yazı
Sevgili bbsoykan kardeşim arkadaşınız büyük ihtimalle Ege Üniversitesinde zira Dokuz Eylülde Ziraat Fakültesi yok. Ege Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümünde Süs bitkileri çalışma alanı var. Ama bu alanda bir prof bir de araştırma görevlisi var . Sizin arkadaşınız belkide başka bir bölümde genetik dalı ile uğraşıyordur.

Ege Üniversitesi ile irtibat kurmayı çok istiyordum.

Eğer lütfedip bana arkadaşınıza ulaşabileceğim bir irtibat bilgisi verebilirseniz çok sevinirim...

Saygılar ve sizede başarılar.
tamnland.com

Üye180 yazı
sayin meslektasim;trakya üni.ziraat fakültesi 1986 gida bölümü mezunuyum,YALOVA da yetismis olmam vesilesi ile Yalova tarim il müdürlügü ile irtibata gecmeniz tavsiye ederim buraya 1980 yillarinda gelip ELMALIK KÖYÜ civarina yerlesmis olan bir italyan var bu italyan burada cicek yetistirip Avrupa ya yillardan beri satiyor ,Yalovada mayis haziran aylarinda kücükte bir fuar yapiliyor yurt disi baglantili bircok firma katiliyor.Avrupa da cicek borsasi hollandada hergün futbol sahasi büyüklügünde bir alanda satis yapiliyor .Ispanya keza ürünlerinide buradan aliyor acik arttirma SUBASTA demek cicek FLORA sitelere girersen hollanda cikar .Ben ispanya -Almanya baglantili sebze meyva yapiyorum.Almanyanin iki büyük sehrinde hallerinde satis noktamiz var cicek konusu bana yabanci ama size meslektasim olarak yardimci olmak isterim tabiiki ,Ben de sebze meyva üreticisi kisi kurulus ariyorum Avrupa pazarinda mallarimizi yapacak fakat daha henüz ciddi bir basvuru yapan olmadi arkadaslarimizdan üretici arkadaslari yönlendirmelerini rica ediyorum islerinizde basarilar diliyorum. kartay@gmx.de
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Editör5590 yazı
Çok teşekkürler bu bilgilere. Yalovada termalin çok yakınında akrabalarım var. Onlara bu işi sorup acele ziyaretlerine gideceğim. Çicek işi benim şehrimde çok hızlı gelişiyor. Hatta bir üretici bile var. Çicek ve düğün işleri krizlere rağmen hiç durmayan işler. . . Tekrar teşekkürler.
tamnland.com

Üye180 yazı
Hollanda Amsterdamda cicekcilik fuari var ayin 17 .10 2008 kadar size bilgi olarak iletmek isterim selamlar
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis
Yeni Üye56 yazı
ben çiçekçiyim ... parakende satış ta evet kar çok yüksek ancak bildiğim kadarı ile yetiştiriciler çok ciddi sorunlar yaşıyor bundan bir kaç sene önce antalyada su baskını olmuştu ve bütün seralar zarar görmüştü ve cam sera haricindeki seralarada bildiğim kadarı ile sigorta olmuyor .. bence bu durumda bu işi bilen birileriyle yol arkadaşlıgı yapmak daha sonrada tek başınıza yola devam etmek doğru gibi geliyor başarılar..

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Zaten seralar bize ait değil. Eğer yatırım yapmak istersek seraları bize ücretsiz verecekler. Seralar bir devlet kurumuna ait. Yada çok uzun yıllığına cüzi bir ücretle kiraya verecekler. Ama ben yatırım yapmaya uzak kaldım bu şartlarda , elimin altında direk paraya çevirebildiğim işlerim var.

Bu bölgede bu işin henüz yapılmıyor olması çicekçilerinde işlerini güzel buluyor olmam ve ziraatle olan alakam seraları değerlendirmenin bir yolunu araştırmaya itti beni. Kim 6000 m2 bedava sera bulabilir ki ?
tamnland.com

Yeni Üye56 yazı
hiç kimse:)

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er