Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bu Ciroyla Marketten Ne Kadar Edilir ?

BaşlatanSeravTarih24/11/2016 16:29:41Yorum30

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşlar 70 metrekare ve günlük cirosu 4,500 evlere servis ile 5,500 olan bir marketin (Tekel-Gıda) aylık tahmini karı ne olur ?

Hafta sonları Cuma-Cumartesi ciro 500-750 arası yukarı çıkıyor.

1 servis elemanı bir kasiyer ve arkadaşım çalışacak. Yani 3 sigortalı.

Ben ise sermayeder olacağım.

Kira 2,500 TL.

Market işinde tecrübeli olan arkadaşlar tahmini bir şeyler yazar mısınız ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Emekli
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorum
Üye554 yazı
(işten hiç anlamadan yorum yapıyorum) Benim sektörel kar marjı üzerinden kabataslak KENDİMCE hesabımla ortaya 5bin bırakır gibi.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye518 yazı
Perakende sektöründe kar marjı ortalama %30 civarınadır ama Tekel ürünlerinde bu daha düşük.
Ağırlıklı satış Tekel ürünleri ise ciro ne kadar yüksek de olsa çok kar bırakmasını beklememek gerekir.
Ancak satılan ürünler dengeli ise ortalama %20 kar marjında hesaplarsak.
5.000 TL cironun kar marjı 1500 TL'dir.
Aylık 30.000 TL civarıdır.
Ancak bunu içinden aylık vergiler personel gideri, Stopaj, KDV ödemeleri, sigorta pirimleri ve kira giderlerini düşmek gerekir.
Bu ne kadar ürün için fiş kesildiğine göre, kontratta kira ne kadar gözüktüğüne göre değişir.
Tabi birde yıllık tekel ruhsat ve satış izni harçlarını falan da hesaplamak da fayda var.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye18 yazı

Barkod sistemi olacağı için hemen hemen her ürün satışında fiş kesilecek. Tek öğrenmek istediğim arkadaşıma bu marketi açarsam tahmininize göre bana aylık 5.000 - 6.000 net kazanç sağlayabilir mi? Günlük cironun yükünü tekel ürünleri çekecek. 2 kasiyer çalışacaklar. Maaş+Sigorta. İş yoğunluğuna göre servis elemanı alınacak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Üye114 yazı
eski bir marketçi olarak söylüyorum sana para bırakmaz tapdk belgesi ile satılan ürünler yani tütün ve alkol ********** satıştır ciro gösterir ama para göstermez hele birde ertesi gün valörlü çalışıyorsan kredi kartını kazancın pos makinasına gider kart ödemelerinde karı koca abi kardeş falan çalışsan eleman maliyeti olmayacağından kazanırsın ama şuan 3 kişi art kira artı stopaj elektrik su vs vs derken 10 bin lira sadece aylık masrafın çıkar barkod sistemini kurmak değil kullanmak önemlidir kullandıktan sonrada esas olan ayda bir sayım yapıp sistemde kaçak olmamasına uğraşmaktır sayım yapmadıktan sonra bilemezsin sigara ve alkol en fazla çalınmaya meyilli ürünlerdir bi kraker çaldırsan 0,50 kuruş ama bi büyük rakı çaldırdın mı yandın 20 şişe büyük rakı satman lazım ki çalınanı yerine koyasın içini karartmak istemem ama bağzen insanların parası olmasının hiçbir anlamı olmuyor yatırımcı olucan ama çalıştırmak için ele muhtaçsın öperler kardeş yalarlar haberin olsun ev al sat parana göre araba al sat kimseye gebe kalma derim ben yada bu işi yapacaksan İŞİN İÇİNDE VE BAŞINDA OL DEĞİLSE YANARSIN

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye76 yazı
sen yerinden kıpırdamıyorsan bütün ürünleri toptancılar nakliyeciler getiriyorsa piyasa fiyatına satarsan yüzde 20 yi zor bulursun gıdada... bir de şöyle birşey var belki markettte günde 200 sigara satılıyordur bu tür karı az olan ürünler çok satılıyorsa batarsın o kadar elemanla

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Üye546 yazı
Hocam bu dönemde market işi 3 elemanla çok büyük risk diye düşünüyorum.Malum bir çok ucuzcu marketler var.Piyasada nakit olmadığı için sana dönüşlerde zor olur kanaatindeyim.Ben Antalya'da emlak sektöründe çalışıyorum.Bu gunlerde acil sıkışıp 20 30 lira piyasadan aşağı satan bir çok müşterim var.Eminim İstanbul burdan daha zor şartlardadır.Madem nakitin var güvenilir bölgeyi bilen bir emlak ofisi bularak orada ev arayışına girebilirsin.Ama sana tavsiyem nakiti saklayıp piyasayı iyice araştırarak öğrenmen.Zira emlak ofisleri tanıdık olmadığı sürece çoook büyük riskler doğurabiliyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye18 yazı
Arkadaşlar daha cirosu düşük bir yerde kendisi ve 1 kasiyer ile çalışan bir tanıdık ayda ortalama 7-8 bin TL kazanabiliyor. Market işi dışında ne gibi dükkan açabilirim. Market işi bildiğim bir iş değil ancak dükkan açmam gerekli yoksa yakın gelecekte maddi zorluğa düşeceğim.

Üye177 yazı
Net konuşuyorum. Yer yarılsa en kötü ihtimalle o dükkanın net karı 15 bin lira. Bak bu her türlü olumsuz durumu işin içine katarsan ortaya çıkacak olan kar. Bilip bilmeden konuşanlara aldırma. Aynı tekel işibi yapan tanıdığım çalıştırdığı 3 eleman ve günlük ortalama 2 bin tl civarı ciro ile ayda en kötü 8 bin lira kazanıyor. Sigortası yok elemanların ve barkod sistemide yok. Bunları göz önüne al hesabını yap.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye146 yazı
bir zamanlar 100m dukkani kiralayip 150bin tl para ile market acmayi planlamistim aylarca hesap kitap yaptim arastirdim dusundugum konumda hic market yoktu sadece 3-4 ufak bakkal vardi sonra vazgectim 6 ay gecmedi sok A101 Bim gibi marketler pat pat arka arkaya acmaya basladilar hemde benim acacagim dukkanin civarinda... iyiki acmamisim simdiki dukkanda da bir baska markettci arkadas acti buyuk firmalarda dise dis mucadele ediyor kazaniyorda ama onlar aileden marketci isi gayet iyi biliyor ben acsam batmistim o yuzden abicim bilmedigin ise bence hic bulasma oraya koyacagin parayla daha az riskli daha cok karli yuzlerce is yapilir marketcilik diye bisey kalmadi

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Yeni Üye18 yazı
Peki market değilde ne olabilir. Sağlık sorunlarım var ben ancak gidip kontrol eder hesap ederim. Yani kendim çalışacak durumda değilim. Kafam çok karıştı bir kaç haftadır allak bullak oldum. Ne yapacağımı bilemiyorum aklıma market geliyor çünkü uzun yıllardır tanıdığım bir arkadaşım kasiyerlik yapıyor ve kazanırsın diyor. Kendin çalışmazsan daha az kazanırsın diyor. Hiç bir zaman bu iş batar demedi daha. Tabiki de konum önemli bunu es geçmiyorum.

Üye170 yazı
markette kar dağıtımı çok zordur hatta imkansızdır. size ufak bir örnek vereyim benim arkadaşım tekele zam gelmeden önce 30 bin liralık sigara aldı diyelim %10 zam geldi o bekledi ki sigaraları satınca o 30 bin lirayı tekrar alıp cebine koyacak ama eline 5 kurus kalmadı cünkü markette para hiç bitmez ama o para da sizin olmaz,oradan alınır diğer tarafa verilir. küçük karlarla çalışıldığı için para döner durur siz ancak hayatınızı idame ettirirsiniz.. markete ortak olunmaz marketin başına geçip çalışılır başka bir seçenek düşünemiyorum. bir tostçu günde 300-500 TL ciro yaparsa o adam çok para kazanır ama bir marketçi 2000 TL ciroyla kıt kanaat geçinir o da kirası düşükse.. bunları işi bilen insanlarla konuşun maaşla çalışan kasiyerlerle değil..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye18 yazı
vokri arkadaşım markette kasiyer. Onun fikriyle bu işi düşünmeye başladım. Sizler ne tavsiye edersiniz. Hangi sektörü düşünmeliyim ? Hemen hemen hepinizde negatifsiniz market işine. Çıkış yolu bulmam lazım yoksa ileride aç kalıcam ve sağlık sorunlarım var. Kendim çalışamam açlıktan ölür giderim. Bu ilk ve son şansım yaş tahtaya basmaktan korkuyorum.

Üye146 yazı
aslinda negatif degiliz markette hizli para doner kasa surekli doludur ama o paranin yuzde 10u bilemedin 15i senindir yani toptancilara calisacaksin ki sen kasada durmayacagin icin yuzde 10u bile bulamayabilirsin. migros carrefour gibi buyuk shoplardaki indirimleri takip etmen lazim bazen oyle fiyatlar cekiyorlarki toptancilar gidip reyonlari bosaltiyorlar oyle kazaniyorlar bu is zor. aylarca arastirdim ama yapilmaycagini anladim iyikide yapmamisim

is tecrubelerin nedir:? ne kadar sermayen var? aylik ne kadar kazanc bekliyorsun? daha once ticaret yaptinmi? yasin kac? bunlari bilmeden is fikrini kimse veremez...

Yeni Üye18 yazı
Yaş 35 çalışacak durumda değilim. 250 bin TL sermayem 2017 yılında hemen hemen 10 ay sonra. Arkadaşım markette çalışıyor. Bu fikir aklıma geldi. Evelden bu işlerle hiç uğraşmadım, otelde çalıştım inşaat işinde çalıştım maaşlı.

Yeni Üye84 yazı
250 bin sermaye ile bilmediğin ve başında olamayacagın bir işe girecegine Oturdugun ev kendininse git 250 bin tl ile çorlu çerkezköy civarı 2 daire al kiraya ver.
İstanbuldaki sanayi bölgeleri oraya taşınmaya zorlanacak. Kısa zaman içinde orada daire fiyatları ve kiralar artacak. Maksadın mütavazi bir geçim standardı ise bana en garantisi böyle bir şey geliyor bana. Sonuçta 250 bin tl nin uçması hatta toptancıya mal sahibine vergi dairesine borçlanabilmen var işin sonunda. Birde bir işi işyerinde çalışan bir işçiden öğrenmeye kalkarsan bir çogu patronun cebine giren parayı görür çogunu kar zanneder onlar, Masrafında sadece kendilerine verilen maaş oldugunu düşünür. kira,stopaj,maaş,sgk,tabela,esnaf odaları,muhasebe,belediye,elektrik,su,çevre temizlik,saglık raporu,araç masrafı,mazot,mtv,tarfik siğ.kasko yaz yaz btimez. Benim nacizane fikrim macera aramaman....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye10 yazı
Arkadaslarin para yatirmayacagi icin işin keyfini yasiyacaklar ilk ay gelirler daha sonra gelmemezlige baslarlar. Bu olacak şeydir. Eger oyle bir sey ortaklik olacaksa onlarda sermayr nin her biri %10 versinler kalani sen ver daha mantikli. Kâr marji %15 den hesapla. Fazlasi cikarsa senin kârin olsun. Vergi kira stopaj vs. Derken bu %5 kalir sana.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - suattemur
250 bin sermaye ile bilmediğin ve başında olamayacagın bir işe girecegine Oturdugun ev kendininse git 250 bin tl ile çorlu çerkezköy civarı 2 daire al kiraya ver.
İstanbuldaki sanayi bölgeleri oraya taşınmaya zorlanacak. Kısa zaman içinde orada daire fiyatları ve kiralar artacak. Maksadın mütavazi bir geçim standardı ise bana en garantisi böyle bir şey geliyor bana. Sonuçta 250 bin tl nin uçması hatta toptancıya mal sahibine vergi dairesine borçlanabilmen var işin sonunda. Birde bir işi işyerinde çalışan bir işçiden öğrenmeye kalkarsan bir çogu patronun cebine giren parayı görür çogunu kar zanneder onlar, Masrafında sadece kendilerine verilen maaş oldugunu düşünür. kira,stopaj,maaş,sgk,tabela,esnaf odaları,muhasebe,belediye,elektrik,su,çevre temizlik,saglık raporu,araç masrafı,mazot,mtv,tarfik siğ.kasko yaz yaz btimez. Benim nacizane fikrim macera aramaman....

İlk başta teoride çok güzel bir fikir gibi gözüküyor daire alıp kiraya verme olayı.... ama işin birde pratik tarafı var... pek de uzaktan göründüğü gibi keyifli bir hadise değil, yaşamayan bilmez....

Oturdugum daire haricinde 2 dairem daha mevcut.. ve tabiki kirada.... dairenin birinde sürekli masraf çıkıyor.... (örnegin gaz idaresinin mecbur kıldıgı dogalgaz bacası izalasyonu nedeniyle yaklaşık 4 aydır kira almıyorum bu işin masrafı bu kadar tutuyor) emlak vergisi, çıkan masraflar ve kiracı çıkıp daire boş kaldıgında yeni kiracı girene kadar olan boş kaldığı süreyi hesaba kattıgımda; aylık ortalama elime geçen çok cüzzi bir miktar... birde üzerine ev sahibine düşen gelir vergisi var... onuda verdinizmi; kalan geçim değil çerez parası ancak oluyor.

Diğer dairem daha iyi bir konumda büyük bir sitede ve haliyle kira bedeli üstteki bahsettiğim daireye göre daha yüksek.... Bunda ise; sorunlu bir kiracı oturmakta.... elektrik anahtarı bozulsa bana tlf. açıp 20 tl tuttu deyip emrivaki yapan bir tip... işlerim bozuk bahanesiyle kira artışı yapmıyor... yapsada en fazla devletin açıkladığı yi-üfe yi zorla kabul ederki... buda max %5 dir... yani devletimiz bu memlekette yıllık fiyat artışını azami %5 olarak takdir ediyor... Çıksa zaten boş kaldıgı sürece dairenin aidatı büyük yük benim için... belediye desen tam bir yagmacı/soyguncu....sadece geçen sene ödediğim yıllık emlak vergisi 1.300 TL Ayrıca site büyük oldugundan sürekli yeni birşeyler yapılıyor... yeni yapılmasa onarılıyor.. ve sık sık evsahiplerine düşen ödemeler geliyor.. en hafifi 500 TL diyeyim... Zaten daireyi satmaya karar verdim, çünkü masraflar düştükten sonra yıllık ortalama net lime geçeni hesap ettim... ve üzerine dairenin bir yıllık rant artışını koydum.... Daireyi değerinden satabilirsem, yıllık bu miktardan daha fazlasını hiç başım agrımadan bu parayla zaten kazanabilirim....

Bakın daha hiç aylarca kira ödemeyen kiracı nedeniyle olacak kira kayıpları ve üzerine yasal yollardan tahliye emek için ödeyeceginiz avukat masraflarından... bonus olarakda manevi olarak yaşayacagınız sinir harbinden bahsetmedim bile.... (Bunuda tecrübe ettim geçtiğimiz yıllarda)

Sonuç... iyi getirisi olan dükkan vs işyeri olursa (ki böyle bir mülkiyet için min 1.000.000 TL ve üzeri bir yarırım gerekir) ve saglam iş yapan bir kiracı bulabilirseniz... o zaman gayrimenkul kirasının maddi anlamda bir cazibesi olur (işyerinde gelir vergiside kiracıya ait oluyor) bunun istisnası şu olabilir... yatarım bedeli düşük olan (150, max 200 bin TL aralığı) 1+1 yada 2+1 yeni yapılan rezidanslardan daire alıp, içine gerekli mobilya ve beyaz eşyasını alıp, durumu iyi olup ödeme problemi olmayacak prestijli işi olan (dr.vs ) bekar kişilere eşyalı olarak kiralanmasıdır.... Bu şekilde min 1.000 TL ve üzeri olacak kira bedeli + dairenin yıllık rant artışı; dairenin yartırım bedeline biraz daha anlamlı bir gelir olabilir....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye170 yazı
negatif olma konusu sizin dışarıdan sermayedar olarak bu işe girme ve kar beklentisi içinde olmanız.. bizim anlatmak istediğimiz konu market işinde başına geçip tüm gelir gider kalemini hesaplamadan sağlıklı bir sonuç alınamıyor olması.. devletimiz şu anda küçük esnafın tepesine binmiş durumda ne kadar vergi vereceksiniz,giderleriniz ne olacak,çalışanların maaş, ssk,stopaj giderleri, yeme içmeleri kaçak göçek işler bunlar işin başında olmadan çözülecek şeyler değil.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Serav
vokri arkadaşım markette kasiyer. Onun fikriyle bu işi düşünmeye başladım. Sizler ne tavsiye edersiniz. Hangi sektörü düşünmeliyim ? Hemen hemen hepinizde negatifsiniz market işine. Çıkış yolu bulmam lazım yoksa ileride aç kalıcam ve sağlık sorunlarım var. Kendim çalışamam açlıktan ölür giderim. Bu ilk ve son şansım yaş tahtaya basmaktan korkuyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye177 yazı
hocam kendin durmadığın işin başında batarsın yazık günah pazarana son atımım diyorsun yapma:burda yaşadığım şehrin en işlek köşesinde bir arkadaşım yapıyor dediğiniz işi dükkan kendinin tek elaman çalışıyor ve cirosu sizinki gibi para kazanıyor ama kendisi çalışıyor ve kira değil buna rağmen 2500 tl kira ile dükkanı kira vermeye razıSize yapdığım ve tavsiye edeceğim iki iş bir emlak işi nakite sıkışanlardan 30 40 bin aşşağı ya ev alabilirsin ve satarsın ikinci işse hayvan işi sana yakın köylerden bir damlı ev al 70 80e alırsın daha sonra bir çoban tut 1500 tl civarı maaş ve sigara parasına ve o bölgeye uyumlu gebe koyun al koyunlarda kuzuladıkdan sonra kuzuları sat bu şekilde devam et ama sakın çobansız başlama batarsın işi bilmediğin için 200 koyunla yaklaşık ayda masraflart cıkdıkdan sonra 5000 en az sana kalır ha her ay alamassın bu parayı toplu alırsın ama aya böldüğünde bu para kalır

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Üye114 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 1mren
Net konuşuyorum. Yer yarılsa en kötü ihtimalle o dükkanın net karı 15 bin lira. Bak bu her türlü olumsuz durumu işin içine katarsan ortaya çıkacak olan kar. Bilip bilmeden konuşanlara aldırma. Aynı tekel işibi yapan tanıdığım çalıştırdığı 3 eleman ve günlük ortalama 2 bin tl civarı ciro ile ayda en kötü 8 bin lira kazanıyor. Sigortası yok elemanların ve barkod sistemide yok. Bunları göz önüne al hesabını yap.

akıl tutulması yaşanıyor galiba 3 elemanla günlük 2000 tl cirodan ayda 60,000 tl ile tekel ağırlıklı cirosu olan dükkan % 10 bürüt bırakır 15.000 temizi var diyorsun hocam iyi matematik yapın yanıltmamaya çalışalım danışan arkadaşlarımızı......artı 250 bin canlı paranız varken niye panik yapıyorsun anlamıyorum bankaya atsan ayda 2500 tl maaş gibi para alırsın PANİK VE ACELE sizi zarara sokar ölüsü ayda 2500 garantin varken acele etme çok ele sık doku artı bir arkadaşımız söylemiş çalışana patronun hesabını yapmak çok basittir unutmayalım

Yeni Üye18 yazı
250,000 bankaya atıp ayda 2,500 alamıyoruz. Yıllık enflasyon yıllık faizin az üstünde yani anaparanın faizine hiç dokunmadan tutsak gene para kendisini eritiyor.

Panik yapmış gibiyim ama kesinlikle aceleci değilim. Market işi genelde yorumlar iç acıcı değil peki ne yapacağım dükkan açmam lazım ?

Üye450 yazı
Ne iş yaparsan yap. Bütün gün başında durmasan dahi her gün gidip kontrol edebilmelisin.
Yoksa çalışacağın ve çalıştıracağın kişilere ne kadar güvenirsen güven illa ki bir noktadan itibaren suistimaller olacaktır.
Çalışamayacağını belirtmişsin peki işin başında da duramazmısın.

Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye18 yazı
Çalışamam malulen emekliyim sağlık durumumel vermiyor. Ancak günlük hesap için gidip gelebilirim. Şayet bu market işi bir hayal ancak kafama da yatmadı değil. Güven üzerine bu işi düşünüyorum eğer güvensizlik başlarsa işten elimi çekerim.
Eğer ileride bu iş gerçeğe dönüşürse bugün burada yazdıkların bile çok fayda sağlayacak bana.

Üye114 yazı
İşi bilmeden iş kurma işi sakıncalı burda çalışacağınız insanlara önyargılı olmak istemem ama ilerde güvensizlik oldu diyelim dükkanı satmayı düşünseniz bile satana kadar Adama gebesiniz benim de vardı marketim başında başkası duruyordu laf söylenmiyordu kendimden biliyorum hem mağduriyetten bahsedip hemde sağlıklı insanın bile zor becereceği market işine girmek istiyorsunuz( burası yanlış anlaşılmasın engeliniz ile dalga geçmek olarak algılanayım) paranızı insana bağlı olmayan yerlere aktarın ben olsam şahsen al sat yaparım ev arsa dükkan ne denk gelirse yada hangi bankaya yatırsanız ölüsü %1 den ayda 2500 daha ne olsun mis gibi bana göre tabii

Üye177 yazı
ykg142 ben 15 bin lira bırakıyor demedim iyi oku. 2 bin civarı(muhtemelen az biraz daha üstü) cirosu var ve 8 bin civarı karı var dedim. Ayrıca tekel ama ağırlık tekel değil. Evlere servisi var. Her türlü ürünü satıyor ve sigortalı eleman çalıştırmıyor. Ayrıca bu arkadaşın bahsettiği marketde eğer sırf sigara içki satmıyorsa evet 15 bin kazanır. Adam 150 bin artı cirodan bahsediyor.

Üye177 yazı
Usta senin yapacağın tek işi söylüyorum 2. işi kafandan bile geçirme. İyi araştır ve firmanın güvenilir olduğundan emin ol. Topraktan bir daire al 250 bine. Daire 1 sene sonra falan bittiğinde karın minumum 50-60 bin olmazsa gel yüzüme tükür. Fazlasıda olabilir. Yani oda daire ucuz olduğu için. Aynı sistemi 700 bin ile yapsan 150 bin karın garanti derdim. OLABİLECEK EN TEMİZ VE EN KARLI İŞ. Bu işi sürekli hale getir sonrasında.

Üye146 yazı
herkes biseyler yazmis ama ortak kanaat basinda durmadikca ticaret yapma kardesim benimde iki magazam var basinda durdugum magaza surekli artis icindeyken digeri hep acik veriyor ustelik ayni cadde uzerinde o yuzden market isini tavsiye etmem ayda 2-3bin tl kalsin diye o kadar parayi markete baglama vadeli mevduat zaten sana o parayi verir anlik doviz alim satimida yapabilirsin son 1 ayda doviz alip satarak oturdugu yerden 7-8bin lira kazanan arkadaslar var herkes yapabilirmi diyeceksin? yapamaz mesela ben ugrastim yok yapamadim

50-60bin yatirimla aylik net 5-6bin tl kazanacagin sektorler mevcut ama isi bilmen lazim basinda durman lazim kosturman lazim hem fiziken hemde zihinsel olarak yorulacaksin yapabilirim yada ailem yardimci olur dersen elimden geldigince yardimci olur herhangi bir karislik beklemeden danismanligini yaparim hakkinda hayirlisi

Yeni Üye25 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zxcvbnm
herkes biseyler yazmis ama ortak kanaat basinda durmadikca ticaret yapma kardesim benimde iki magazam var basinda durdugum magaza surekli artis icindeyken digeri hep acik veriyor ustelik ayni cadde uzerinde o yuzden market isini tavsiye etmem ayda 2-3bin tl kalsin diye o kadar parayi markete baglama vadeli mevduat zaten sana o parayi verir anlik doviz alim satimida yapabilirsin son 1 ayda doviz alip satarak oturdugu yerden 7-8bin lira kazanan arkadaslar var herkes yapabilirmi diyeceksin? yapamaz mesela ben ugrastim yok yapamadim

50-60bin yatirimla aylik net 5-6bin tl kazanacagin sektorler mevcut ama isi bilmen lazim basinda durman lazim kosturman lazim hem fiziken hemde zihinsel olarak yorulacaksin yapabilirim yada ailem yardimci olur dersen elimden geldigince yardimci olur herhangi bir karislik beklemeden danismanligini yaparim hakkinda hayirlisi

Mevduat faizi; sadece TL paranızı enflasyona karşı korur... şu anda %11 ler seviyesinde.... zaten memlekette reel enflasyon en az %10, hatta ben %15 den bile fazla oldugu kanısındayım... dolayısıyla mevduat faiz getisi bir kazanç değil, ancak paranın degerini korumasıdır.... örnegin anaparaya hiç dokunmadan aylık dönen faizi yerseniz, şu anda daire alan paranızın 3-4 sene sonra arabayı zor alır hale geldiğini görürsünüz.... (oysa sadece faiz getirisini alıp ana paraua hiç dokunmamıştınız değilmi)
Döviz al-sat a gelirsek... Foreks işine giren 10 kişi varsa istisnasız 9 u batıp elindeki avucundakini kaybediyor... Çok kötü bir kumar... çok ocakları söndürdü ve söndürüyor... bildiğiniz kazanma şansı düşük olan bir kumar... kazanan ise foreks firmaları oluyor.... Yok foreks kaldıraçlı işlem yapmadan en basitinden amatörce bankadan al-sat yapalım derseniz... İlk önce kurdaki şu son bir ayda yaşadığımız dalgalanma hep süren bir oldu değil... yani senelik grafiklere bakarsanız aylarca çok stabil dalgalanma olmadan gittiğini görürsünüz... Yani sürekli olan bir vaka değil. dolayısı ile sürekli yapılamaz... Peki şimdiki gibi dalgalandıgı zaman elde yüklü miktar döviz varsa.. evet bir günde 2-3 bin TL ye kadar kazanabilirsiniz.... ama aynı şekilde bir günde bu kadar kaybada razı olmalısınız... bunu göze alabilecekmisiniz...? ayrıca banka alım satımlarındaki makas küçük dalgalanmalarda kazancın tatminkar olmasını engelliyor... Gündemi takip etseniz bile kimse artışmı yoksa düşüşmü olacagını (en teknik analiz yapabilen işin uzmanları dahil) kesin olarak bilemez... zaten bilse idi en başta kendilerini zengin ederlerdi...

Sonuç; para ile para kazanmak için banka mevduat faizi yada döviz al-sat dışında işlere yönelmeli.... Bende bunun arayışı içindeyim....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye381 yazı
kimse anasının karnından bişey öğrenmedi ! her bireyin bocalama - acemilik dönemi olur. Market işi ortalama (tekel hariç) yüzde 20dir. bahsettiğin gibi ciro 4 -5 ise güzel kar edilir. Burada iki sorun oluşur 1 - senin de dediğin gibi güven sorunu (büyük problemdir). 2 - her gün ama her gün hesap kitap kontrolü yapman lazım, dsipline etmen lazım. iyidir iyidir dersen içinden çıkamazsın. market işi gerçekten güzeldir. işini sağlam yap, çalışmasan da günde bi kaç saat markette otur, hesap kontrolünü yap. ve sakın ama sakın 250bin rap diye markete koyma en azından 100bin bankada saklı kalsın kimseye de deme. Allah yardımcın olsun.
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Yeni Üye7 yazı
selam iş yerinin tekel ürün satışı ne kadar , gıda satışı ne kadar ilk önce bunları öğren
sigarada paket başı kazanacağın para 0.43 - 0.50 krş tur
içkide rakı vodka vb. gibi şşe başı 1 - 1.30 tl dir
bira iskontoya bağlı % 5 - 9 arası iskontu vardır
gida buskivi vb. ürünlerde kar marjın 0.20 - 0.70 - 1 tl gibi rakamlardır
ekmek - sarkuteri ürünleri % 10 - 15 arası kar marjı vardır
fiyarlara fazla yuklenemezsin müşteri nazlanmaya başlar
3 eleman sigorta yemek kira elektirik v.b zorluyor
ben izmir de yaptım büyük hevesle girdim çıkana kadar akla karayı seçtim
bayramın tatilin yok gece gündüzün yok doğru düşün araştır karar ver
Allah yar ve yardımcın olsun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis