Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kitap Evi

BaşlatanmagoksuTarih15/11/2016 22:43:01Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Değerli dostlarım,
Fikrinizi almak istiyorum.
Ben şehir merkezinde kısmet olursa bir ortakla ya iki katlı veya geniş bir dükkânda kitabevi ve kırtasiye açmak istiyorum.
Alt katı kırtasiye ürünleri, üst katı ise nezi#775;h bir kitabevi olsun istiyorum. İnsanların gelip saatlerce gönül rahatlığı ile gezebileceği, kitapları seçebileceği bir yer olsun istiyorum. Bir nevi D&R tarzı.
Ayrıca bilen varsa bu konuda bayilik veren kitabevleri ve kırtasiyeler var mı?

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye43 yazı
Benimde en büyük hayalim sayın magoksu. Buna benzer bir işi yapmış biri ile biraz diyaloğum olmuştu.Hem kırtasiye hem kitap evi veya kitap kafe bir arada işlerin çok karıştığına dair birkaç bişey söylemişti. Aşağıdaki linkte Avrupada çok yaygın olan kitap kafelerin Türkiye versiyonları var.Muhtemelen incelemişsinizdir ancak yinede paylaşayım.

http://yemek.com/istanbuldaki-kitap-kafeler/#.WCwEm9KLTGg

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ö?retmen
Üye406 yazı
doğru lokasyon olması.hedef kitleye ulaşabilmenin önemi.bu işte en önemlisi . ancak cafelerde ki günümüz mantığı etiket olan noktaların markaların tercih edilirliği evet güzel bir fikir ancak türkiye için biraz erken ancak zevk olsun diye yapacaksanız yukarı katta şominenin yanında rahat bir koltuğa uzanıp kitap okumak da güzel bir fikir ancak bunun size getireceği ticari kar ne olur tartışılır. mesela leman cafelerde dikkat edin kimse her masadaki lemanı okuma derdinde değil ye sohbette bir kaç çay . ya yemekde aparatif birşeyler . ya da canlı müzikde bira içip eğlenmek.
kısaca kitap kültürü ile cafe kültürü arasında kuracağınız bağ önemli.
Ancak 350 m2 -500 m2 lik bir alansa ve 200 m2 si butik kitap okuma alanı olan bir cafe ise burada satranç da oynayabiliyorsanız yukarı katın manzarası güzel se
dekorasyon sade ve şık ise de de neden olmasın.
biraz fazla yazdım belki ama 18 yılın 11 ayı şehir dışında olan her gün farklı mekanda yemek yiyen birisi olarak ya da binlerce kafe gören birisi olarak fikrimi paylaşmak istedim

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama