Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Meyve Sebze Halleri Yardım Lütfen

BaşlatanShansurTarih09/10/2016 17:58:05Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar. Bir üretici malını doğrudan meyve sebze hallerine satabilir m? . Bu sitelerdeki hal fiyatlarının en yüksek en düşük fiyat birimi neyi ifade eder ? Hale giden ürünün alınmaması satılmaması gibi durumlar VE riskler nelerdir ? Lütfen yardımlarınızı istiyorum fakat kanun maddeleri referans olarak gösterilip yazı terkedilmesin anlayabileceğim gibi bir açıklama yaparsanız güzel olur. Şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Politikacı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye2 yazı
Yardım edecek Yok mu ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Politikacy
Yeni Üye4 yazı
Merhaba;

İzmit / Kocaeli deki seralarımda sebze üretimi yapıyorum. Üretimimin büyük bir bölümünü İzmit Halinde satıyorum. Haldeki komisyoncular üretimimi %10-12 komisyon karşılığı satıyorlar.

Bazı durumlarda (tek sefede satılan Kıvırcık salata gibi) halci bütün seradaki ürünü belli bir bedel karşılığıda alabiliyor.

Komisyon karşılığı satışda fiyatı önceden sabitleme pek mümkün değil . Arz talep dengesine göre fiyat belli olur. Bu önemli br risk.

Ayrıca ürünün hepsinin satılmamasıda mümkün. Bu birazda komisyoncunun müşteri portföyüne bağlı. Bazı komisyocu marketlere çalışıyor ve malın kalitesi iyi değilse satmıyor ve ne yazıkki ürün çöpe gidiyor. Kimisi ise ağırlıklı pazarcılara çalışıyor ve düşük fiyatta olsa bütün ürünü satıyor.

Ödeme ile ilgili risklerde olabilir ama izmit halinde bu durum pek yok en azından ben çalıştığım son 5 sene içerisinde böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Ama diğer illerdeki hallerde tahsilat problemide olabilir.

Umarım yardımcı olmuşumdur.
BURAK ÇALIMLI
email:nehirtrading@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye38 yazı

büyük şehirlerde sıkıntı yaşacağını sanmıyorum git görüş bilgi sahibide olursun halciler ile
PARLAK

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Gyda
Üye180 yazı
EKO-Politik adli bir program var -ulusal kanalda-
burada izledim adrasan koop.bsk denemis basina gelmedik kalmamis canli canli anlatiyor ,izleyin yardimci olacaktir ödevinize !!
KOLAY GELSIN ögrenci kardesim.
kartay

Yerleşim ALMANYA / Frankfurt Am MainMeslek Mühendis