Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Piyasa Kötü İşe Girilmez Diyorlar Görüşleriniz

BaşlatanbluemoonTarih30/09/2016 08:50:28Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
merhabalar

hangi ticaret erbabı ile konuşsam fikir almak amacıyla şu aşamada işe girme bekle diyorlar. piyasa kötüymüş. bu sözü yıllardır duyuyorum artık gına geldi. yıllardır bişeyler yapmak için atak yapıyorum tam kendi işimi kuracam hep bekle diyorlar. sizin bu konudaki görüşleriniz nedir biraz daha beklemek mantıklı mı yoksa sermaye varken gözü karartmak gerekir mi ?
lütfen pm yolu ile irtibata geçin

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye76 yazı
yaşınız yetseydi bin yıl sonra da bu sözü duyacaktınız. o yüzden bir işe atılırken bu sözü hiç takmamak lazım mantıkla hareket ederseniz size bekle diyenler kadar kazanırsınız en azından... güzel dükkan bursanız işte burası derseniz hemen tutun başlayın yoksa yarın o dükkanı tutarlar.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Yeni Üye26 yazı
OHAL nedeniyle şu sıralar biraz sıkıntılı, son dönemde iş yeri kapatan sayısında artış var çünkü.Kararlıysanız kimseyi dinlemeyin tabi.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye546 yazı

Hocam her kriz bir fırsat olduğuna inanırım imkanı olana..Doğru piyasa sıkıntıda ama piyada 5 liraya alıyorsa esnaf sen nakiti konuştur 4 liraya alabilirsen kazanırsın.Bir malı alırken kazandırır satış takamı bellidir zaten

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye170 yazı
biz turizm esnaflarına sorarsanız eğer sanırım bir tane adam bile size evet buyrun ticarete başlayın demez. antalya'ya geçen seneden 4 milyon az turist gelmiş zarar 4 milyar dolar. bu para otelcilerden ve biz esnaflardan çıktı. her yerde devren dükkan ilanları asılı törenlerle açılan büyük dükkanların kapısında kiralık ilanları var,ben kendi adıma 10 sene öncesinin cirolarına düştüm. diğer şehirleri bilemem ama turizm sektöründen uzak durun çünkü 2017'de pek ümit verici görünmüyormuş.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye89 yazı
ticaret yapmak falan zor işler, ara sokakta üç kuruş sermaye ile dükkan açıp para kazanıcam diye beklerseniz, çok beklersiniz, paranızın battığıyla çektiğiniz stresle kalırsınız :) yatırın dolara yükselince satın düşünce tekrar alın ufak ufak sermayeniz artar, arsa bakabilirsiniz hızlı al - satı olmaz ama ben hiç arsa fiyatlarının düştüğünü görmedim hep çıkıyor. diyeceğim o ki sermayenizi paranızı riske atmayın kimse kolay kazanmıyor eminim sizde kolay kazanmamışsınızdır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye48 yazı
Bende yıllardır aynı şeyi duyuyorum hala duymaktayım.Hatta birisinde tam açacakken sakın açma ortalık karışacak dediler 17 aralık olayı oldu ama bunu fırsat olarak düşünmek var bide.Akıllı tüccar krizden korkmaz hatta krizi fırsat bilir görüşündeyim.

Yerleşim Türkiye / SivasMeslek Denizci
Üye574 yazı
arkadaşım başta ne iş yapacağını yazmamışsın, işe girsem mi girmesem mi diyorsun, önce sen bir işi söyle, genellikle gıda türü iş yaparsan hep para kazanırsın gerisini bilmem, sen önce yapacağın işi dersen milletde sana iyi yada kötü bir fikir verebilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye67 yazı
Selamlar hangi işe gireceğiniz belli değil eğer mal alıp satacaksanız elinizdeki para ile nakıt alarak ıse baslangıcta kazanırsınız. Kredı cekıcem kredıyı taksıt taksıt oderım dersen kesınlıkle gırme. Malum kıralar oldukca yuksek guzel yerlerde. Ay bası hemen gelıyor ...:::))
Hizmet sektorune gıreceksen calıstırdıgın personel cok onemlı ve ayrıca dukkanın yerı konumu cok onemlı. Hızmet sektorunde hemen bugun actın ısler hemen bugun baslamıyor dayanma suresınce kendı cebınde para olması lazım.
Eger yeterınce paran varsa arsa alıp 1+1 yap unıversıte cevresınde kesın garantılı bır ıs. Takdır senın
Allah ısını rast getırsın.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mimar
Üye518 yazı
Türkiye ticareti iyi bilmeyen ve bildiğini zannedenlerin de ****ca ticaret yaptığı bir ülke bu sebeple piyasa kötü söylemi hiçbir zaman bitmez.
Zira iş yapanların da çoğu bir işi çok iyi bildiği için değil "Bu sektörde çok para var" mantığı ile parasını yatırıp girenler tabii işten anlamadıkları için genelde sonu da doğal olarak hüsran oluyor. Bir de ilk başlangıçta konuya herkes "Komşunun Tavuğu Kaz Görünür" olarak bakıyor Analiz yapmayı bilmiyor.

Ticarette öncelikle gerçekten iyi bildiğin sektördeki bir işe girdikten ve çevren, pazarın varsa her türlü işini yaparsın ama yoksa Ticarette Para Var mantığı
ile girenlerin başarılı olamadığı su ***ürmez bir gerçek.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye155 yazı
Ben size işe girin diyebilirim ancak hangi tür ticareti biliyorsunuz? Piyasa sıkıntılı söyleminden ziyade piyasada rekabet çok diyebiliriz. Ticaret hakkında bilgi sahibi değilseniz şu an değil her an çok tehlikelidir. Ancak ; şu an özellikle tekstil gibi aşırı dolu piyasalarda boy gösteren peşin paralı tüccar şu an gerçek anlamda para basabilir. Bi arkadaş esnafın 5 aldığını 4 e al peşin parayla demiş, doğru söylemiş . Esnafın 5e aldığını şu an yerine göre 2 tl ya dahi almak mümkün . Tabi bunu yapabilmek için ; 1) Çok sağlam bir piyasa bilgisi 2) O sektörle alakalı çok sağlam bir çevre 3) Sağlam bir sermaye :) ( Bence en az yarım milyon) gerekli. Ticareti hiç bilmiyorsanız ve ille giricem diyorsanız bilen birinin yanında biraz çıraklık yapmakta fayda var.
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye52 yazı
İyi bir işi iyi bir şekilde yaparsanız her zaman kazanırsınız.
Bekle diyenleri dikkate alıp, basireti ve temkinli davranarak kendinize uygun iyi bir iş aramalısınız.
Bu konuda uzun süre danışmanlık hizmeti verdim; ancak, kapasitesini analiz edemeyen ve kendini geliştirmek istemeyen insanlardan çok yoruldum ve danışmanlık yapmayı bıraktım. Bu forumda da çok genel şeyler konuşuluyor.
Size son olarak en önemli tavsiyem şu olacak, bir işletmeyi işletme konusunda bilgili biri değilseniz önce bunu iyi şekilde öğrenmeye çalışın, bu sırada iyi bir iş araştırın.
Ticaret hesap yapma sanatıdır...
Başarılar
Girişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye360 yazı
Ticareti beceremeyip işi yürütemeyen insanın bahanesidir "piyasa kötü". Ben beceremedim olmaz piyasa kötü olur.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye83 yazı
Türkiye de piyasa herzaman dengesizdir. Güvenilir bi ekonomimiz yok bu bi gerçek. Ama özellikle şuan büyük firmalar bile sıkıntıda. Vede yakın zamanda iyiye gitmesi beklenmiyor. Tabi bu girişimiçin engel değil. Ticarette risk herzaman vardır. Piyasanın en iyi zamanıda batan cok oldu en kötü zamanda işi büyütende. İkisi içinde bir çok bileşen var. Hangisini yapacagınızı sizin durumunuz belirler

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
Üye170 yazı
bu yaz başı bir arkadaşımız balık restoranı açmaya karar verdi.. ben ve çevresindekiler kendisine açma dedik,sonuçta zaman kötü sabır gerektiren bir sektör ve ustalara bağlısın onlar giderse açıkta kalırsın dedik,dinlemedi ve açtı.. sonuçta 4 ay dayanabildi 70 bin lira zararla mekanı kapattı.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye76 yazı
yaz başında balık restoranı açmakla en büyük hatayı yapmış yazık olmuş inşallah toparlar

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er