Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Aynı Dükkanda Resim Atölyesi Ve Kitabevi Açma

Başlatanberker_Tarih20/09/2016 18:32:56Yorum7

İlk mesaj

Ben devlet memuruyum, eşim güzel sanatlar egitim fakiltesi mezunu resim ögretmeni. İkimiz de mesleklerimizi bırakarak ortak bir dükkan acmak istiyoruz. Bu dükkanda eşime ait resim atölyesi olacak. Kendi yaptığı resimleri sergileyip satacak ve özel ders verecek. Benim de meslegimden gelen binlerce kitaplık bir arsivim var. Aynı dükkan icerisinde ben de sıfır ve ikinci el kitaplar satan bir bölüm kuracagım. Sermayemiz var. Asma katlı, alt katı kitapcı üst katı atölye olabilecek bir dükkan bulduk. Aslında birkaç yıl sonra bu işe girmeyi düşünüyorduk ama dükkan çok uygun olunca bir anda bunları düşünürken bulduk kendimizi

...... Sanat&Kitap gibi bir isim ve format olacak.

Bu iki format aynı dükkan içinde nasıl birleştirilebilir? Ayrı ayrı şahıs şirketleri mi acmamız gerekir yoksa bir kişi üzerinden olabilir mi? Bir kişi üzerinden olursa eğitim diploması eşimde oldugundan onun üzerine mi açilmalı? Ya da iki ortaklı şahıs şirketi kurup bu faaliyeti yapabilir miyiz? Kısaca ne tür bir şirket kurmak gerekir?

Vergilendirmeyi kitap satışı yönünden az cok tahmin edebiliyorum ancak eşimin faaliyetinde nasıl olacak? Bildiğim kadarıyla kendi yaptığı resimlerin satışı vergiden muaf. Bu doğru mu? Dogruysa bunun için ayrıca bir prosedür gerekiyor mu? Bir de özel ders verecegi ogrencileri icin fatura kesme zorunlulugu var mı? Bu şekilde atölye ortamında özel ders verebilmesi icin üniversite diploması dışinda herhangi bir başvuru ve prosedür var mıdır? Özellikle Milli Egitim Bakanlığı açısından.

Dedigim gibi birden bu işleri düşünür bulduk kendimizi ve daha işin çatısını belirleme aşamasındayım. Giderler vs. ikinci etapta şu anda.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
merhabalar;
kitap satışından geliriniz %40, ancak kitabı direk dağıtımcısından alırsanız kdv si düşüp, size yüzde 40 eksiğine veriyorlar, ancak kitapçılara giren her zaman kitap alan kişiler bende dahil olmak üzere, ikramın yok mu deyince adamda fiş almazsan deyip yüzde 20 indirim uyguluyor, bundan haberiniz var mı bilmiyorum, ayrıca yeni bir kitap çıktığında, yayınevleri size liste gönderiyor, şu kitaplar çıktı deyip ön talep topluyor, ona göre sizin ihtiyacınıza göre, kitap getiriyorlar, ancak 3 ay sonra sizden kitabın etiket fiyatının kdv si düşülünce yüzde 40 eksiğinden parayı alıyorlar, sipariş olarak gelen kitabı geri iadeniz bulunmuyor,diyelimki 10 kitap aldınız misal bilgisayarla ilgili ancak satamadınız geri iadeniz yok, bunu çevirecek sermayeniz varmı? eski kitaptan ziyade günümüzde daha çok kpss, lys,ygs,dil eğitim setleri, sınava hazırlık kitapları çok satılıyor. Buna yetecek sermayeniz var mı?Ben mühendisim, ingilizce çevirmenim, aynı zamanda kitaplarım var, bende yayınevi açmayı düşünüyorum, Size en azından 500 bin lira lazım. İşin vergilendirme kısmını detaylı bilmiyorum. Konsept olarak kendi kitabını kendin yayınla gibi birşey yapsanız bence çok kazanırsınız, ancak bundada reklam yapacak kalifiye personele ihtiyacınız olacak.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
vergilendirme kısmını tam bilememekle beraber söyleyim, eşinde işten ayrılacaksa, ya sahış şirketi, yada limited şirket açarsınız, limited şirket en az 2 kişi ve kanunda belirtilen sermaye ile açılır, kurumsal kişiliği vardır, açmak kolay, kapatması ise zordur, sahış şirketi açmak için sermaye limiti yoktur, tek kişi açar, diğerini onun yanında çalışan personel gibi gösterirsiniz.Ama büyük bir organizasyon ise, bu iş limited şirket kurun.Eşinizin resim dersi verebilmesi için diplomanın yanında meb kanununa tabidir. Yani dersane olarak açılış yapılması lazım, dersane olacaksa, dükkanda ders olmaz, şöyle olur, siz firma açarsınız, kitap satarsınız, eşinizde ders verir, meb e bağlı olursanız, sırf dersane açmak için yaklaşık 100 bin lira gider ve dükkanda olmaz.Özel derse fatura kesme zorunluluğu yok, şimdi millet öğretmen olmasa bile, misal bilgisayar mühendiliği öğrencisinden matematik-fizik-kimya dersi verilir diyor, direklerde bile ilanlar var, hangisi vergi veriyor. Sizin vergiye kaydınız olursa, sorun olmaz.

kafanıza takılanları yazabilirsiniz, kitap okumayı, çeviri yapmayı seven birisiyim, aynı zamanda kitaplar yazıyorum, çok yoğun bir iş hayatım var, size yardımcı olmaya çalışırım, iyi çalşımalar, ancak iyi düşünün bu işin geriye dönüşü yok.

İlginiz için teşekkür ederim. Özel mesaj gönderdim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Kamu sektörü
bu işte başarılı olursanız, iyi kazanç elde edersiniz, ama çok zor gibi görünüyor, dersle para kazanamazsınız, işyerinden para kazanırsınız işyeri dükkan olmalı işlek bir yerde olmalı, bunun hava parası filan, bayağı bir sermaye lazım, siz bilirsiniz.

10 yılı gectiyseniz 1 yıllık ücretsiz izin alabilirsiniz. İkimiz de ayrılmayın bence .. Devlet memuru olarak siz izne ayrılın .. işler beklendiği gibi girmezse B planiniz olsun..

Eşiniz 15 saat çalışırsa zaten maaşı hak ediyor ek derse gitmesin.. İsterse 2-3 günde tamamlar isterse öğlene kadar çalışır..

Dükkanı da anne-baba ustune açın..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er

Yazı Önizleme
#9757;#9757;İTHAL EŞARP#9757;#9757;

#8252;İTHALİ SAYILI ESKİ TÜRKMENLER YAPMAKTADIR
ÜRÜN ALMAK İÇİN #8252;

egeithalatihracat@hotmail.com adresine sipariş verip bilgi alabilirsiniz Arkadaşlar #10071;#10071;
Sadece 2-3 parti ürün için bile adrese hizmetleri mevcuttur#10004;

BENDE BU İŞİ YAPIYORUM,BELLİ BAZI SİTELERE
4-5 #8378; VERİP ÜRÜNLERİ SATIYORUM,AYNI ZAMANDA
ETRAFIMDAKİ MEŞREF SAHİBİ İNSANLARA
ELDEN SATIYORDUM,EXTRA GÜZEL MEŞAKET BENİM
İÇİN,EK PARAMIDA KAZANMIŞ OLUYORUM#128522;

Herkeze bol satışlar#128519;
Selllcan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny