Ben memur bir ailenin çocuğuyum askerden yeni geldim. Siz büyüklerimden aklımdan geçirdiğim yani yapmak istediğim işlerle ilgili bilgi almak istiyorum.
1. Deterjan pazarlamak istiyorum. İstanbul'da tanıdığım üretici bir firma var. Firma 2-3 tane sıvı deterjan, 1 tane porçöz, 1-2 tane süngeri falan 10 ytl'ye paket halinde satıyor. (Tüketiciye) Tahminime göre 5-6 ytl ye toptancıya veriyor. Burda yapan bi abimiz var (sadece köylere satıyor) ayda 2000 ytl para bırakıyor diyor masrtafları çıktıktan sonra.
2. Çamaşır makinesi su tahliye pompaları. Toptancıdan 4 - 4,5 ytl'ye alınıyor ve yetkili veya yetkisiz servislere 7 - 8 ytl ye satılıyor. Araştırmalarıma göre ortalama 750.000 ile 1.000.000 nüfusluk şehirler aylık 1000-1500 adet pompa tüketiyor.
3. Arıcılık işinide baya bi araştırdım. Dedem zaten bu işi yapıyor ama küçük çapta yapıyor. Bugün 1 kovan arı en kötü 20 kg bal veriyor. Yaşadığım şehirde Petek balın kilosu 25 ile 35 ytl arasında değişiyor. Ben tanınmak için kilosunu 20 ytl ye satsam 1 kovandan 400 ytl, 10 kovandan 4.000 ytl para kazanırım. Arcılığın fazla riski yok her kovan 1 sene sonra 2 oluyor. Şimdi dedemin 10 kovan arısı var ve seneye 7. aylarda falan 20 kovan olcak. 20 Kovan dan ortalama 10.000 - 12.000 ytl para kazanırım.
Şimdi sizlerden sormak istediğim bu işlerle ilgilenen, bilgileri olan, daha önce tecrübesi olmuş abilerimden fikirler almak istiyorum. Acaba hangisini veya hangilerini yapayım?
Daha gencim ama evde oturup veya sokaklarda boş boş gezip baba parası yemek beni bozar.
İlginiz için şimdiden teşekkürler. İyi günler