Yazımı okuyan herkese merhaba.Eylül ayında Polonya'ya gideceğim.Cafebar açmak istiyorum.internetten araştırma yaptım ama lütfen bu konuda deneyimli birileri varsa ve beni yanıtlarlarsa sevinirim.sorularım şunlar: 1-Yabancıların polonya da işyeri açması için prosedür ne? 2-Yaklaşık olarak 20.000 avro sermayem var cafebar için yeterli midir? 3-Varşova, krakow ve gdansk şehirlerini düşünmüştüm, alternatif şehir önerisi olan var mı?
hiç cafe işine girmediğim için net bişey söyleyemesemde türkiyede bile 20.000 avro iyi bir cafe bar açmaya yetmez.Hele yurt dışında hiç sanmam.Bence bulunduğun yerde hedeflediğin gibi bir yere git içindekilerini not al sonra fiyat araştır.Piyasada 5 tlyede sandalye var 5 bin tlyede.Yurt dışında hiç bir cafede plastik sandalye görmedim.Burada koysanda gidiyor ama yurt dışı öyle değil.
merhaba Arkadasim isten ne kadar anliyorsun bilmiyorum coffee acmak icin o isten cok iyi anlayacaksin ozelliklede yurt disinda sahsim olarak uzun yillar yurt disinda o tur islerle cok ugrastigim icin acizane fikirlerimi bildireyim bir kere 20 bin avro yetersiz illa bu isi yapacam diyorsan bu isten anlayan sermeyesi olan biri ile baslangic yaparsan daha iyi olur coffee makinasinin cok profesyonel olmasi gerekiyor yani pahali ve cok profesyonel makina sana her zaman is yaptirir birde onu kullanmasini bilen kisi tabii ogrenmek kolaydir ama el becerisi iste temizligi suzgeci temizligi vs vs bardaklar bardak altligi vs vs polonya ve onun gibi ulkelerde halk kahve konusunda cok bilincli yani turkiyedeki gibi degil espressonun tadini senden benden cok cok iyi biliyorlar ama sen eger ben ayak ustu ucuz kahve ucuz makinalarla yapacam diyorsan o zaman dediklerimi bosver hazir kahev yapan makinalar var onlardan al uc bes tane uc bes masa temiz bir dekor paranda yeterli olur kolay gelsin .....
hakany5 Polonya henüz euro kullanmıyor bu yüzden son derece ucuz.Eski sovyet rejiminden çıkıp ab politikaları izlemeye başladıkları için bizim 90 lı yılların sonlarını yaşıyorlar şu an için.bu yüzden polonya üniversite gençliği dışa dönük ve ben bateristim aslında,bir yandan da müziğimi geliştirmek için tercih ediyorum polonya yı
slav ülkelerinin iş yapıcak şehirlerindeki kafeler genelde tek bir adamın olur kiraya verir benim gördüğüm kadar bu böyleydi onu da geçtim polonyanın alım gücü az yani cafe kültürü var adamlarda ama ne kadar iş yaparsın tartışılır şöyle düşün oturup bir espresso söylicek 5 saat wifi da takılıp gidicek
ben yurtdisinda kaliyorum tanidigim cok polanyali arkadaslar var polanyadan mesala hollandaya calismaya gelen insan sayisi 500bin in uzerinde ve cok pahali oldugu soyluyorlar bir ikincisi bu millet su yerine icki iciyor
eger dili iyi biliyorsaniz ve size orda evrak ve diger konualrda yardim edebilecek kisiler varsa acin ama cevreniz yok denilecek kadar azsa hic baslamayin derim bu benim gorusum yinede sizin bileceginiz is.bende rusya dayim ama daha bir cafe acicak ozguveni kendimde bulamadim.insallah hersey gonlunuzce olur.
polonya'ya gidip cafe bar açacağım yerine polonya'ya gidip türkiye'ye özgü bir cafe açacağım deseydiniz belki daha akla yatkın gelirdi..sonuçta oranın kültürüne,geleneğine göre bir iş yeri açmak bir yabancı için çok iddialı gelmez mi? bir polonun buraya gelip ben ocakbaşı restoran acacağım demesi gibi geliyor.. kısaca sizin konseptiniz ne olacak bunu belirlediniz mi? ben turizm esnafıyım.. bu zamana kadar tanıdığım turistleri düşününce hangi milletlerle çalışmak istemezsin diye sorarsan önce ruslar, ikinci polonlar derim. o derece zor ve cimri müşterilerdir.. bir otele polonyalı turist geldiyse o otelin çevre esnafı o sene iş yapamaz o kadar söyleyeyim..
Bilmiyorum suan Polonyada mısın. Fakat dusuncen cok guzel. Ben yaklasık iki senedir Polonyanın Gdansk kentinde yasıyorum. Turistin bu kadar cok geldigi ve bar kültürünün bu kadar güzel oldugu yer pek görmedim. Bu arada dunyanın hemen her yerini gezdim. Barlarda müsterilere yetisemiyorlar. Ozelden yazabilirsen daha detaylı gorüsebiliriz.
~@musician hala ordaysan, araba parcasi yedek parca bul bana turkiye ye gonder, beraber kazanalim
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz