Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Süs Bitkiciliği

BaşlatandvtozerTarih27/09/2008 23:48:14Yorum7

İlk mesaj
selam arkadaslar süs bitkiciliği hakkında bilgisi olan varmı bende arazi var yatırm yapmak isteyen bilgisi olan arkadaslar ile tanışmak isterim.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
arkadaşım süsü bitkiciliğinde iyi para var fakat çok iyi bi seran olması lazım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Ben şu aralar bir meslek lisesinde süs bitkileri konusunda ders vermeye başladım. Bu okulun bağışlanmış birde serası var. Doğrusu orayı bu konuda faaliyete geçirebilmeyi çok isterim. Ancak profesyonel bilgiye ihtiyacım var. Teknik bilgi bir yere kadar ***ürür ama piyasada satış yapacak üretim bilgisi farklı bir şey. Bu konuda bilgisi olanların yorumları çok işe yarar.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er

teşekkürler arkadaslar ilginize ben sera düşünmüyorum ileride olabilir ama sera haricindede bizim buralarda tarlalarda ekmiş adamlar bitkiler bir kaç yıl sonra söküyorlar bilgim yok bir yerlere satılıyor bunlar toptan olarak ama biz bilmiyoruz iyide geliri varmış boşa kürek sallamak istemiyorum bilinçli iş yapmak istiyorum üretmek sorun değil alet edevat tarla hepsi var ama bunun merkezi ist sanırım

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Konyada ki çicekciler Ankaraya mezata gidip alıyordu çiceklerini yakın zamana kadar şimdi bir yer varmış süs bitkisi üreten çicekcilerin tüm ihtiyacını karşılıyor diyorlar ama hala gidip gezemedim. Ancak 4 mevsim çicek üretilecekse illede bir sera gerekir kanaatindeyim. Direk tarlada hem sadece 2 mevsim üretim yapılabilir hem de zamana göre bazı bitkiler yetişebilir. Oysa çicekcilere satış yapmanın ayaklarını alıştırmanın yolu her cins satılabilir çiceği sürekli bulundurabilmektir.

Akvaryum balıkçılığının yeri istanbul ama süs bitkiçiliğinin merkezi istanbul değil zaten öyle olsa idi nakliye masrafı çok tutardı. Çicekler o kadar pahalı satılabilen bir şey değil en azından eskiye nazaran.
tamnland.com

Tarlada ürettikleri bitkilerin cinsi nedir acaba bilginiz var mı ??
tamnland.com

arkadaslar ben dış mekan süs bitkiciliğinden bahsediyorum yani çam,selvi gibi dış mekan süs bitkileri tarlalarda bunlar yetiştiriliyor bilmiyorum vardır baska türlerde arastırmak gerekir

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Bu türlerin hızlı ve günlük satışı yok. Adetli ve tek seferde yapılan satışlar. İhale usülüne daha uygun. Fidan yapıp satıyorlar. Belediye ya da büyük peyzaj firmaları alıyor. Tarlada gıdasal üretime nazaran daha az bakımlı ancak daha kazançlılar. Fakat müşteriyi önceden belirlemek gerek yani sipariş üzerine yapılacak bir üretim şekli.

Çicek, çicekcilere hızlı ve devamlı günlük satışı olan bir şey. Ama tabi serasız olmaz. Sizin durumunuz fidancılığa daha uygun ama müşteriyle önceden buluşmanız lazım yani üretime başlamadan önce...
tamnland.com